Ar Panasonic lumix DMC - FZ100 pakankamas megėjui, pradedančiajam?
domoxno: 2012.02.05, 17:04 R  Pokalbiai:  Fotomokykla, patarimai  28

Ar galėtumėte man paskyti kokias funkcijas (kurių aš nežinau) atlieka PANASONIC lumix DMC - fz100?

Komentarai
Turinys
  • domoxno
    domoxno 
    Naujokas
       2012.02.05, 18:08 rašė:
    Kad gaučiau patarimų apie jo trūkumus ir, kad gaučiau patarimų. :D
  • viktorastt
    viktorastt     2012.02.05, 18:12 rašė:
    patarčiau neieškoti trūkumų nusipirktuose daigtuose :) Ne tik fototechnikoj. :) Bus ramiau, Geriau, stenkis išpešti iš turimo kuo daugiau
  • domoxno
    domoxno 
    Naujokas
       2012.02.05, 18:13 rašė:
    Ačiū labai
  • Ronis
    Ronis 
    Pažengęs
       2012.02.05, 17:11 rašė:
    O tai ką tu žinai? Didžiausia bėda tokio fotoaparato, manau yra mažas jutiklis ir dėl jo atsirandantys visokie triukšmai ir kitokios nekokybės, ypač kai tamsiau.
    Beet, pažiūrėjęs tavo nuotraukas galiu pasakyt, kad tikrai ne fotoaparato galimybės tave riboja.
  • domoxno
    domoxno 
    Naujokas
       2012.02.05, 17:16 rašė:
    Aš suprantu, kad mano nuotraukų kokybė ir visa kita nieko gero, bet aš klausiu patarimų juk aš 5 - okas :D
  • viktorastt
    viktorastt     2012.02.05, 17:20 rašė:
    juk nežino žmonės, ko nežinai. Ne ekstrasensai. Gal čia rasi atsakymą service.us.panasonic.com/OPERMANPDF/DMCFZ100.pdf
  • domoxno
    domoxno 
    Naujokas
       2012.02.05, 17:23 rašė:
    ačiū
  • Ronis
    Ronis 
    Pažengęs
       2012.02.05, 17:25 rašė:
    Skaitei?
  • domoxno
    domoxno 
    Naujokas
       2012.02.05, 17:27 rašė:
    mhm
  • tikras
    tikras     2012.02.05, 17:13 rašė:
    kai įmeti į sklidiną puodą vandens,išstumia vandenį ir vanduo išsilieja iš puodo:)
  • domoxno
    domoxno 
    Naujokas
       2012.02.05, 17:19 rašė:
    Prašau padėkit ir patarkit man
  • Ronis
    Ronis 
    Pažengęs
       2012.02.05, 17:41 rašė:
    Gerai, visų pirma, tai išmok naudotis A, S ir M režimais, nes dabar viską fotografuoji automatiniais. Suprask, ką darai tu ir ką daro fotoaparatas. Tam reikalui labai gera knyga ši: www.efoto.lt/naujienos/knyga_susipazinkite_ekspozicija...
    Dar vienas patarimas: nežinau, ar pastebėjai, bet žmonės fotografuoja ne vien saulėlydžius ir gėlytes, tu irgi pamėgink.
  • domoxno
    domoxno 
    Naujokas
       2012.02.05, 17:47 rašė:
    Ačiū.
  • viktorastt
    viktorastt     2012.02.05, 17:57 rašė:
    šiaip tai tesingai Ronis sako. Užmesk akį www.efoto.lt/exif/panasonic/panasonic_dmc_fz100 Gal neverta keist fotoaparato?
  • domoxno
    domoxno 
    Naujokas
       2012.02.05, 18:01 rašė:
    Aš jo keisti net nežadu nesenai pats pirkau :D
  • Robertas Sukockas
    Robertas Sukockas     2012.02.05, 19:07 rašė:
    Teisingai Tau sako "Ronis". Tavo fotografuojamų objektų temas išties galėtum gerokai praplėsti. Tik saulėlydžių ir gėlyčių - neužtenka. Normalus tas Tavo fotikas. Be reikalo niurni. Objektyvas - puikus. "Leica" - rimtas optikos gamintojas. Ko dar norėt? Vaizdelis - ledas. Va kokias šaunias nuotraukas žmonės su tokiu padaro:  www.efoto.lt/exif/panasonic/panasonic_dmc_fz100?vie..
  • domoxno
    domoxno 
    Naujokas
       2012.02.05, 19:45 rašė:
    O ar tokiame ore aš galėčiau savo fotoaparatą išnešti į lauką, nes šiaip dauguma nuotraukų darau per langą (tik žolė ir medis yra daryti lauke kai buvo šilčiau)?
  • Robertas Sukockas
    Robertas Sukockas     2012.02.05, 20:01 rašė:
    Iš šilumos į šaltį - nekenkia. O va įšalusį aparatą įnešus į šiltą patalpą - vandens garai kondensuojasi ant aparato ir jo optikos. Suprantama, kad tai kenkia. Geriausiai prieš įnešant į šiltą kambarį, palaikyti kurį laiką priemenėje, kol truputį apšils. Profesionalūs fotoaparatai atsparūs drėgmei. Taviškis tokiu tikrai nėra.
  • domoxno
    domoxno 
    Naujokas
       2012.02.05, 20:19 rašė:
    Tai galima???
  • Girių dvasia
    Girių dvasia     2012.02.05, 21:23 rašė:
    Galima. Visi fotografuojame lauke ir aparatai veikia iki šiol
    Būtina sąlyga : prieš nešdamas atgal į šilumą, fotoaparatą įdėk į plastikinį maišelį, sandariai užrišk ir palaikyk taip mažiausia valandą, kad jis atšiltų pamažu, neaprasotų.
  • Suboksidas
    Suboksidas 
    Pažengęs
       2012.02.05, 21:33 rašė:
    Aš darau taip, jei reikia, kad greičiau aparatas atšiltų (ne nuotraukų iškėlimui), įnešdamas atgal į šiltą patalpą prasegu šiek tiek dėklą, kad vyksmas greičiau vyktų, o rasa vistiek nesusidaro.
  • human
    human 
    Pažengęs
       2012.02.05, 21:40 rašė:
    o kaip tu vidines dalis paziuri(sakydamas kad rasa nesusidaro) ? ant kuriu kondensatas renkasi. korpusa tai galima nusivalyti
  • Suboksidas
    Suboksidas 
    Pažengęs
       2012.02.05, 21:46 rašė:
    nežiūriu, tiesiog įvertinu kiek galiu prasegti dėklą. Ne kartą teko matyt kaip elgiasi skirtingai pradarius fotoaparato išorinė dalis. O temos autoriui išvis norėčiau palinkėt daugaiu fotografuot o nežiūrėt ir paniškai bijot tų rasojimų, nes būna kiaulės dėsnis kai perdaug saugai..
  • domoxno
    domoxno 
    Naujokas
       2012.02.05, 21:52 rašė:
    Ačiū jums visiems labai už patarimus :)
  • Suboksidas
    Suboksidas 
    Pažengęs
       2012.02.05, 21:55 rašė:
    Sėkmės ir laukiam kadrų naujų :)
  • domoxno
    domoxno 
    Naujokas
       2012.02.05, 21:57 rašė:
    Tikiuosi, kad pasiseks :)
  • Edis
    Edis     2012.02.05, 22:23 rašė:
    Aš stengiuosi palaikyti kurį laiką kuprinėje išnešęs fotoaparatą laukan, nes praėjusiais metais prie -25 laipsnių išnešus foto kuprinę laukan ir maždaug po 5 min ištraukus fotoaparatą pradėjo šalti objektyvo priekinis lęšis. Po minutės visas stiklas apledėjo (jausmas tikrai ne iš maloniųjų kai matai jog tai vyksta tiesiog akyse). Deja, nesupratau kodėl, nes kuprinė bei viskas joje buvo visiškai sausi, nepūčiau į objektyvą, nelaikiau net rankos arti objektyvo.
    Po šios patirties nedrįstu staigiai išimti foto įrangos tiesiai į šaltį.
    Gal kas turi kitų variantų kodėl taip atsitiko?
  • Grigas
    Grigas     2012.02.06, 19:46 rašė:
    laaabai nekonstruktyvi tema :(
    rakinu
Apie domoxno
domoxno
Dominykas Mazaliauskas
Naujokas

gyvena: Lietuva, Venta    amžius: 12    Daugiau >
Gerų  pasiūlymų  vitrina
 Aktualios nuolaidos ir patarimai:
Fototechnika.lt - Jūsų kokybės garantas FotoHobis.lt - viskas fotografijos mėgėjams Shop.eFoto.lt - patarimų knygos ir Lomografija Įdomiausi mėnesio straipsniai Patariame: rekomenduojami fotoaparatai