Ar taip atrodo ramybė?

 618 (+0)

Komentarai
Turinys
  • zenonofoto
    zenonofoto 
      2016.12.06, 20:23, rašė:
    Fotografuojant veidrodiniu fotiku, jau reikėtų mokėti ir ištiesint nuotrauką.
  • Nellie
    Nellie 
      2016.12.06, 20:34, rašė:
    Reikėtų ir būtinai išmoksiu, o Jums, reikėtų išmokti patarimus duoti ir gražesniu būdu, bet ačiū iš klaidų ir mokomes
  • zenonofoto
    zenonofoto 
      2016.12.06, 21:53, rašė:
    Tai kokiu būdu jums reikėtų duoti patarimą? Šimtą kartų prieš tai atsiprašyti? Ar pusvalandį vynioti visą tą reikalą į vatą ir tada, kažkaip per aplinkui duoti kažkokias užuominas ir dar dešimt kartų pabrėžti, jog tai tik mano subjektyvi nuomonė? Jūs tokių komentarų norit? Aš parašiau pastabą kuo trumpiau ir suprantamiau. Vietoj atsirašinėjimo ir manęs mokymo, geriau būtumėt per tą laiką išmokusi patiesinti nuotrauką, o ne demonstravusi savo įsižeidimą.
  • Nellie
    Nellie 
      2016.12.06, 23:32, rašė:
    Būtu užtekė komentaro,kad reikia ištiesinti horizontą ir tiek . Žinote aš jūsų nemokiau, o pagarbiai išreiškiau savo nuomonę, o jūsų pastaba man pasirodė su sarkazmu, nesvarbu, kad aš turiu veidrodinį fotoapatatą ar kokį, tiesiog galėjote išsikeikšti ir gražiau ačiū už nuomonę, gal per daug asmeniškai priemiau, kol kas aš tik mokausi, o Jums sekmės kūryboje ir darbuose!
  • zenonofoto
    zenonofoto 
      2016.12.07, 07:55, rašė:
    Apie veidrodinį fotiką paminėjau ne dėl sarkazmo, o todėl, kad šiuo atveju tai iš esmės svarbu. Yra tokie dalykai kaip mobiliografija, arba lomografija, kur visiškai nesvarbu kadro kompozicija. O jei rimtai užsiimate peizažo fotografija, naudojate tam veidrodinį fotoaparatą, tai labai derėtų naudoti ir stovą. Jei stovo dar nenaudojate, tai reikėtų patiesinti nuotrauką taip, kad horizonto linija taptų horizontali. Tokią funkciją turi net nemokamos nuotraukų redagavimo programos, o naudotis jomis net nereikia jokių įgudžių. Kitas aspektas yra toks, kad tokios, visiškai "šleivos-kreivos" nuotraukos įkėlimas į interneto platybes atsiduoda nepagarba žiūrovui. Čia ir vėl tampa aktualu, kuo fotografuota. Jei telefonu, ar kokia muiline, tai jau tiek to, bet jei žmogus įsigijo veidrodinį fotoaparatą, tai jo požiūris į fotografiją jau atitinkamai turėtų būti solidesnis. Sėkmės jums ir Ačiū už palinkėjimus.
  • Nellie
    Nellie 
      2016.12.07, 08:49, rašė:
    Dėkui už patarimą stengsiuos, kad sekantį kartą pavyktu geriau
  • Manvid
    Manvid 
      2016.12.07, 14:30, rašė:
    Mūsų visuomenėje daug nepagarbos ir mažai bendrystės jausmo. Todėl ir griežtesnė nuomonė gali skaudinti. Tarp Jūsų fotografijų yra tikrai neblogų. Atrodo, suprantu Jūsų jausmą, nuotaiką, kurią norėjote išreikšti šia fotografija. Techninis atlikimas, "ištiesinimas" yra tik amato įgūdžiai. Daug svarbiau fotografijos turinys, mintis, perteikiamas pojūtis. Gal bus lengviau komponuoti, jei nuotraukoje atvaizduojamus objektus įsivaizduosite kaip sakinio dalis: veiksnys, tarinys, aplinkybės ir pan. Pvz. vienišas apšvietimo stulpas yra pagrindinis objektas išreiškiantis tą ramybę vakaro peizaže. Ramybę sujaukia medžių šakos, pripėduotas sniegas, pakrypęs horizontas. Todėl ir paklausėte: "Ar taip atrodo ramybė?" Kitu atveju galima minimalistiškai nufotografuoti (iš kito taško) tik stulpą su lempa ir tuščią suolelį temstančio žiemos dangaus fone. Arba tik stulpą ir tą vakaro foną. Bet tada jau ir šis klausimas nebus reikalingas.
  • Nellie
    Nellie 
      2016.12.07, 15:42, rašė:
    Labai Jums ačiū, už puikiai išreikštą nuomonę, kekvienas mes tą patį vaizdą matome ir suvokiame skirtingai.
      www.fotobites.lt nuolaida fotoknygoms, albumams, fotožurnalams galioja iki gegužės 1 dienos.

Jūsų komentaras

Rašyti komentarus gali TIK užsiregistravę eFoto.lt dalyviai. Užsiregistruoti
Apie Nellie
Nuotrauka galerijose
Įdėta: 2016.12.06
Data : 2013.04.15 (118)
EXIF == nuotraukos
Objekt. == nuotraukos
Visos teisės saugomos