Mitake 135mm 1.8
Saulius_G: 2017.08.27, 05:24  Pokalbiai:  Retro - juostinė technika  12

Ar kam nors teko susidurti su Mitake 135mm 1.8 objektyvu, pliusai/minusai palyginus su kitais 135-140mm 1.8 objektyvais

Komentarai
Turinys
  • Debesuotas
    Debesuotas 
      2017.08.27, 12:13, rašė:
    Nėra AF?

• Leo R.
    Leo R. 
      2017.08.27, 15:40, rašė:
    Kažkada buvo akis už tokių užkliuvusi. Tai pasiskaitinėjus vaizdelis susidarė toks - išskyrus šiuolaikinius variantus (Zeiss, Sigma Art) tai yra griozdiški ir žiauriai muilini muziejaus eksponatai. Kažkas naudotino prasidės gal nuo f/2.8 - bet kam tada rinktis tokį vietoj f/2.8 versijos?
  • Debesuotas
    Debesuotas 
      2017.08.27, 17:34, rašė:
    O ir nėra jie jau tokie pigūs.. Kaip ten bebūtų be kokių ~500-600e nelabai nupirksi, Kai tuo tarpu tobulai ištaisytas sigma art turintis AF kainuoja 1200e. Įvertinus gaunamą kokybę, tai tie kinietiški žaislai nelabai turi prasmę..
  • Saulius_G
    Saulius_G 
      2017.08.27, 19:52, rašė:
    Mano klaida - nepaminejau, kad norejau suzinoti palyginima su Lomo, Kipronar, Porst ir pan tipo stiklais bokeh atzvilgiu (turiu galimybe salyginai pigiai isigyti, bet turiu savos gamybos Belomo 140mm ir nezinau ar yra prasme ...). Butu naudojamas tik su atvira skyle. Jei bokeh yra toks pats kaip Lomo, matau tik viena pliusa, Mitake turi diafragma, kuria galima butu panaudoti extra atveju

Mazesniai skylei ir ryskiam vaizdui turiu kitus stiklus
  • Raimondas Karpavičius
    Raimondas Karpavičius 
      2017.08.28, 09:38, rašė:
    Palygint neturiu su kuo, tačiau ,kad kažkada domėjaus-šiokia tokia info. Tad pavyzdžius ir nuomones rasi pagal kitus pavadinimus, Jų daug -Spiratone, Porst ir t.t., visi gaminti Mitake, Gaunas, kad nebus su kuo lygint....,

www.penta-club.ru/forum/topic/59444-javelin-telephoto-13518.../
  • Saulius_G
    Saulius_G 
      2017.08.28, 16:00, rašė:
    Dekui uz informacija, puiki nuoroda
  • DTS
    DTS 
      2017.08.29, 07:30, rašė:
    Neseniai pardaviau Samyang 135 f/2 už 350 pinigų :) Aštrus kaip peilis nuo F2. Tai kam dar ta kinija reikalinga?
  • Saulius_G
    Saulius_G 
      2017.08.29, 16:10, rašė:
    Cia ne apie ryskuma. Man aktualu siauras DOF ir bokeh. Kitoje vietoje Andrius Maciunas pakomentavo :
    "Man užtenka Canon 135mm f2, kai noriu aštrumo, ir Kipronar 140mm f1.9, kai noriu bokeh.
    Pagal tai, ką [dabar] radau internete apie minimą Mitake, jis artimesnis būtent 135/2, tik neturi AF, nėra aštrus prie atviros diafragmos, o bokeh standartinis, neypatingas. "

Isvada (man) - likti su Lomo 140/1.8, o ryskesniam variantui naudoti turima Sigma 50-100mm 1.8
  • Debesuotas
    Debesuotas 
      2017.08.29, 22:36, rašė:
    Jei nori bokeh reikia eiti į FF, nes ant cropinės matricos jis nebus įspudingas nesvarbu kokį lensą mausi..
    Ant FF visai kas kita, tada tikrai pamatai tas 1,4 ar 1,2f bokeh galimybes, net nėra ką lyginti..

O gražus bokeh nebūtinai yra iš ilgo objektyvo.
    www.paulmarbrook.com/sony-a7-canon-50mm-f0-95-dream-lens.../
    Man asmeniškai ~50mm 1,2f ar netgi 35mm 1,2f (taip yra ir tokių ant FF) bokeh joks televykas neprilygs niekad, tilt shift nesunkia ir photoshope pasidaro ir deja, bet rezultatas ne taip stipriai skiriasi nuo ilgų objektyvų sukuriamo, abiem atvejais fonas plokščias.
  • Saulius_G
    Saulius_G 
      2017.08.29, 22:51, rašė:
    Dekui uz info ir linka (puikios fotkes) !
    Pilnai sutinku, bet problema ta, kad per daug gero shroto turiu kropui. Ir mano pagrindine macro optika (teisingiau optiniai setupai) padaryti kropui (Mitutoyo stiklai ant FF dirba ant laabai ribos), labai daug skausmo :)

Ziuresim, kaip ten del FF gausis ;), po D850 isejimo, situacija rinkoje keiciasi ;)
  • Debesuotas
    Debesuotas 
      2017.08.30, 07:57, rašė:
    Žinau, kad skaudės :) Bet kitaip jau nebus.. Pasidomėk apie Sony FF būtent A7 seriją. Ant jų per adapterius galima uždėti praktiškai bet kurią optiką, tiek senų tiek naujų. Ko nepasakysi apie veidrodinius fotoaparatus. Dėl to Sony mėgstami tų tarpe, kurie turi senienų užkaupę ir jas naudoja :)
  • Saulius_G
    Saulius_G 
      2017.08.30, 15:34, rašė:
    Nevaryk i pagunda :)

Dabar   fotobites.lt duoda 25% nuolaidą
Fotoknygos
Kalendoriai Fotožurnalai
Visoms fotoknygoms, kalendoriams ir žurnalams.
Tik eFoto lankytojams. Užsakydami įveskite kodą EFOTO

Jūsų komentaras

Rašyti komentarus gali TIK užsiregistravę eFoto.lt dalyviai. Užsiregistruoti
Apie Saulius_G
Pokalbiai

Pokalbiai grupėse