Speedlite 580 EX II zoom'o garsas
k: 2021.12.30, 19:37  Grupė: Canon 6

Sveiki. Pirkau naudotą 580 EX II. Pastebėjau, kad automatiškai kaitaliodama šviesos kampus, blykstė skleidžia garsą, kuris panašus kaip senųjų objektyvų (arc-motor ar pan.). Ar tai normalu, ar tai jau kažkoks varikliuko gedimas?
P.S. Tai pirma mano blykstė su auto-zoom funkcija (iki šiol naudojausi 420EX, kuri arba neturi auto-zoom, arba veikia be jokių garsų).

Komentarai
Turinys
  • Badas
    Badas 
      2021.12.31, 13:37, rašė:
    Taip, sitos blykstes zvimbia neseksualiai. Senas modelis, senos technologijos...
    Beje, jei pirkai naudota - butinai pasitikrink ar lempa "nepasedus", palygink galia su kita blykste.
  • k
    k 
      2022.01.01, 12:51, rašė:
    Po teisybei, toks įtarimas yra, nes nuotraukos gaunasi pastebimai tamsesnės negu su iki šiol naudota 420EX :( Ar tą lempą įmanoma pakeisti (galima pačiam ar patikėti meistrui)?
  • Badas
    Badas 
      2022.01.01, 15:54, rašė:
    Greitai paieskojes youtube radau filmuku apie lempos keitima. Nesigilinau ar tai sudetinga.
    As meistrui nesiau savo vargse blykste :)
  • k
    k 
      2022.01.02, 15:52, rašė:
    Taip, pajutūbinau ir aš :) Dešinys lemputės kraštas jau apsinešęs, todėl kadro dešinė aiškiai mažiau apšviesta... Keitimą patikėsiu meistrui. Tik ar po tokių remontų vis dar patikimas-tikslus blykstės darbas?
  • Badas
    Badas 
      2022.01.02, 16:19, rašė:
    Mano blykste po remonto veike lyg ir gerai, nors konkreciai "tikslumo" netikrinau. IMO blykste nera toks precizinis instrumentas kaip objektyvas.
  • k
    k 
      2022.01.02, 16:40, rašė:
    Gal kas galėtų parekomenduoti patikimų meistrų Vilniuje? ;)
    P.S. Kol kas šio forumo paieška išmeta tik meistrus, kurių reikėtų vengti :)

fotobites.lt spauda
Fotoknygos
Atvirukai Kalendoriai

Jūsų komentaras

Rašyti komentarus gali TIK užsiregistravę eFoto.lt dalyviai. Užsiregistruoti