Sony Cyber-shot DSC-RX100 III
2014.05.20  Naujienos:  kompaktiniai  fotoaparatai  14
 
Sony Cyber-shot DSC RX100 III  

Sony
atnaujino aukštos klasės kompaktinį fotoaparatą Sony Cyber-shot DSC-RX100 II  - pristatė jo III reinkarnaciją  Sony Cyber-shot DSC-RX100 III su elektroniniu ieškikliu ir platesnio kampo 24-70mm F1.8-2.8 objektyvu.
Fotoaparatas kainuos (spėjame) apie 2600 Lt, bus parduodamas nuo birželio.

Fotoaparato apžvalgos:
www.ephotozine.com/article/sony-cyber-shot-rx100-iii-hands-o...
www.dpreview.com/previews/sony-cybershot-dsc-rx100-m3

Tokių, turinčių didesnį jutiklį fotoaparatų, palyginimas:
www.efoto.lt/fotoaparatai/search?cameras=*sony_dsc-rx100_iii...

Sony DSC-RX100 III
1 komentaras
Sony Cyber-shot DSC-RX100 III Aprašymas
Jutiklio dydis?  16 mm.
Židinio nuotolis? 
24-70 mm
LCD ekranas?  8.1 cm, sukiojamas
Foto2
Sony Cyber-shot DSC-RX100 III
Jautrumas? 125-12800 (25600) ISO
Foto3
Sony Cyber-shot DSC-RX100 III
Kaina?  519    Palyginti ⯈


Pranešimas spaudai
2014 m. gegužės 20 d.

Naujasis „Sony“ fotoaparatas „RX100III“ – tai profesionali kokybė jūsų kišenėje

Populiaroji „Sony“ fotoaparatų serija „Cyber-shot RX100“, kurią renkasi solidžias fotografavimo galimybes ir įrenginio komapktiškumą vertinantys fotografai, papildoma nauju nariu. Geriausiomis ankstesnių modelių ypatybėmis paremtas naujasis „RX100 III“ išsiskiria patobulintu objektyvu, sparčiu vaizdo apdorojimo procesoriumi, taip pat integruotu vaizdo ieškikliu ir 180 laipsnių kampu pasisukančiu ekranėliu.

Naujame „Sony“ fotoaparate „RX100 III“ panaudotas geresnių optinių ypatybių ir platesnio kampo objektyvas „ZEISS Vario-Sonar T* 24-70mm F1.8-2.8“ yra pritaikytas fiksuoti universalius vaizdus pradedant kraštovaizdžiu ir baigiant jausmingais portretais. Didelė objektyvo diafragmos reikšmė (F2.8) leidžia išgauti tiksliai sufokusuotus objektus su išsiliejusio fono efektu. Gebėjimas užfiksuoti didelį šviesos kiekį įgalina spartesnį užrakto veikimą, taip galima nesunkiai „pagauti“ net greitai judančius objektus. Integruotas 3 žingsnių ND šviesos filtras suteikia dar daugiau kūrybinės raiškos galimybių paryškinant nuotraukose tam tikrus atspalvius.

Ieškiklis  
Kitas šios serijos fotoaparatuose lauktas patobulinimas yra ištraukiamas vaizdo ieškiklis „OLED Tru-Finder“, perteikiantis ryškų ir detalų objektyvo vaizdą fotoaparatą laikant prie pat akies. Vaizdo ieškiklio optiniai paviršiai padengti „ZEISS T*“ danga, kuri maksimaliai sumažina šviesos atspindžių lygį. Pravartus akies jutiklis automatiškai įjungia vaizdo ieškiklį, akiai nuo jo nutolus vaizdas perjungiamas į LCD ekranėlį.

Naujajame „RX100 III“ panaudotas 20,1 mln. taškų raiškos 1.0 colio dydžio atvirkštinio apšvietimo vaizdo jutiklis „Exmor R CMOS“. Šis jutiklis yra gerokai didesnis, palyginti su kitais kompaktinės klasės fotoaparatuose sutinkamais jutikliais, todėl tai užtikrina išskirtinės kokybės nuotraukas ir filmuotus vaizdus.

Kokybinius jutiklio parametrus papildo „Sony“ naujausios kartos vaizdo apdorojimo procesorius „BIONZ X“. Veikiantis iki 3 kartų sparčiau už savo pirmtaką, jis palaiko detalių atkūrimo technologiją, padedančią išgauti natūralią vaizdo tekstūrą, sumažina difrakcijos ir vaizdinio triukšmo lygį bei padeda išsaugoti vaizdo ryškumą, kai fotografuojama prietemoje ar nakties metu.

Spartusis „BIONZ X“ procesorius taip pat lemia naujų vaizdo fiksavimo galimybių. Pirmą kartą „Cyber-shot“ serijos fotoaparatuose palaikomas pažangus XAVC S vaizdo formatas, kuris leidžia įrašyti „Full HD“ standarto vaizdą iki 50 Mb/s režimu su minimaliais iškraipymais net ir greito veiksmo scenose. Be to, vaizdas gali būti įrašomas iki 100 kadrų per sekundę sparta, vėliau jį galima peržiūrėti sulėtintu režimu naudojantis „Sony PlayMemories Home“ programine įranga.

„Intelligent Active Mode“ režimas sumažina nepageidaujamus virpesius, kai filmuojama fotoaparatą laikant rankoje. Pirmą kartą „RX100“ serijos fotoaparate panaudota kadro analizės technologija ir 5 ašių stabilizacija, tai įgalina stabilesnį filmavimą net vaikštant.

Nauja 4K peržiūros funkcija suteikia galimybę peržiūrėti nuotraukas 4K raiškos televizoriuje. Didelės raiškos nuotraukos gali būti perduotos per HDMI jungtį ar „Wi-Fi“ ryšiu į „Triluminos Colour“ standartu aprūpintus televizorių „BRAVIA“ modelius.

Nepaisant kompaktšiko fotoaparato dydžio, į jį „Sony“ sugebėjo įdiegti pažangių filmavimo galimybių, sutinkamų profesionaliose kamerose. Pavyzdžiui, per HDMI jungtį „Full HD“ standarto vaizdas gali būti įrašomas į išorinę laikmeną. „Zebra“ šablonas ieškiklyje ar LCD ekranėlyje padeda identifikuoti šviesiausias filmuojamos scenos vietas. O dvigubo įrašymo funkcija leidžia vaizdą įrašyti nedidelės apimties MP4 formatu ir aukščiausios kokybės AVCHD/XAVC S failais.

Asmenukių mėgėjai turėtų įvertinti 3 colių įstrižainės „Xtra Fine LCD“ ekranėli, kuris geba pasisukti 180 laipsnių kampu patogiam fotografavimui per ištiestos rankos atstumą, taip pat jis praverčia fotografuojant iš žemų ar aukštų padėčių.

Tuo metu „RX100“ serijoje debiutuojanti „PlayMemories Camera Apps“ padės išplėsti kūrybines ir funkcines fotoaparato galimybes su augančiu taikomųjų programėliu pasirinkimu. Naujasis fotoaparatas taip pat aprūpintas plačiu vaizdo efektų ir filtrų pasirinkimu, „Wi-Fi“ ir NFC ryšio ir sąsajos galimybėmis.

Galiausiai, „RX100 III“ išsiskiria lanksčiomis rankinio valdymo galimybėmis, taip vertinamomis tarp fotografijos entuziastų. Pasirinktos fotografavimo funkcijos gali būti priskirtos naujam programuojamam mygtukui ir valdymo ratukui. Valdymo žiedui ir funkciniam mygtukui taip pat galima priskirti pageidaujamus nustatymus.


Komentarai
Turinys
  • Badas
    Badas 
      2014.05.20, 11:04, rašė:
    Atrodo fainai. Bet ar jis toks unikalus? Viename angliskame puslapyje komentaru skaicius prilygsta bombos sprogimui. Gal galit paaiskinti, kur cia bomba?
  • eFoto redaktorius    2014.05.20, 12:15, rašė:
    Aš irgi nesuprantu. Yra su panašiais objektyvais 3 kart pigesni. Yra su panašiais jutikliais 1000 Lt pigesni. O už metų atsiras dar kas geresnio ;)
    Gal čia ieškiklis labai žavi veidrodinių fotoaparatų savininkus - blogų įpročių lengvai neatsikratysi ;)
    Taigi, pigios alternatyvos:
    www.efoto.lt/fotoaparatai/search?cameras=*olympus_stylus_xz-...
  • 1Photo
    1Photo 
    nesiseka
      2014.05.20, 13:47, rašė:
    O man tik ir pataruklus ,kad yra ieskiklis. Jo pagalba galima laikyti fotoaparata ik 2 stop stabiliau, o man cia labai daug. Cia ne iprotis , o privalumas.
  • Vytenis P.
    Vytenis P. 
      2014.05.20, 14:09, rašė:
    Ignui tą įrodinėju jau keletą metų, nesutinka :))
  • Badas
    Badas 
      2014.05.20, 14:47, rašė:
    Cia skonio reikalas. Ar daznai reikia tu papildomu 2 stopu? Objektyvai siais laikais stabilizuoti. O esant per ilgam islaikymui pradeda blurintis zmones ir kita gyvoji gamta. Realiam gyvenime islaikymas turi buti trumpas, ir daugiau nei 3 stopu stabilizatorius neturi didesnes praktines reiksmes.
    Nebent kelioneje tamsias baznyciu erdves fotografuosi, tada taip, bet ne visi cia tokie keliautojai :)
  • Vytenis P.
    Vytenis P. 
      2014.05.20, 16:13, rašė:
    Bet matyt, kad nesu dirigento kraujo - nu niekaip neįprantu ištiestom rankom fotkint. Čia tur būt, kaip ir kompe - ką įpranti valdyt su klava, pele gaunasi daug ilgiau ir nesvietiškai nepatogu :)
  • Badas
    Badas 
      2014.05.20, 16:40, rašė:
    Taip, visgi tai iprotis.
  • busas
    busas 
      2014.05.21, 09:53, rašė:
    Toks ieškiklis tik akim išsibadyt :)
  • 1Photo
    1Photo 
    nesiseka
      2014.05.21, 10:06, rašė:
    Yra toks apvojus :D.
  • mjupower
    mjupower 
      2014.05.20, 22:42, rašė:
    Jei akutėm reikia +2 dioptrijų stiklų tai vartomas ekranėlis praranda pusę patogumo, o ieškiklis pasidaro neįkainojamas privalumas
  • daliusd
    daliusd 
      2014.05.21, 09:09, rašė:
    Įdomiai jūs čia. Duodate palyginimą, kur ir matosi kodėl kaina skiriasi. Gal objektyvai tokie patys, bet jutiklio įstrižainė iki dvieju kartų didesnė ir su MP tas pats. Ar to reikia kitas klausimas, bet tai tiesiog objektyvus kainos skirtumo paaiškinimas.
  • kavolis
    kavolis 
      2014.05.20, 12:49, rašė:
    kaip žiūriu, Ricoh GR iš kompaktinių vis dar geriausias pagal kainos ir kokybės santykį, jei nėra aukštų reikalavimų filmavimui.
  • mjupower
    mjupower 
      2014.05.20, 22:43, rašė:
    nerealus paračiux :) apjodinėju
  • egisb
    egisb 
      2014.05.21, 09:17, vertino: Gerai, , rašė:
    Liux. Įdėjo ieškiklį ir vartomą ekranėlį. Tikrai tų dalykų kartais pasigendu RX100.
      www.fotobites.lt nuolaida fotoknygoms, albumams, fotožurnalams galioja iki gegužės 1 dienos.

Jūsų komentaras

Rašyti komentarus gali TIK užsiregistravę eFoto.lt dalyviai. Užsiregistruoti