Pilnai suprantu, Vidmantai, ypač šiuo metu, kai tikrai baravykai auga vos ne visur :). Aš taip įsiazartinau, kad jau planuoju sekantį grybavimą, ir nesvarbu - lis nelis, kad tik grybų būtų :)
Visi grybai, tame tarpe baravykai, kol kas sveiki. Net ruduokės (rudmėsės), kurių nei vienais metais nepavykdavo prisigrybauti dėl praktiškai šimtaprocentinio sukirmijimo, šiuo metu, bent pas mus, visiškai sveikos. Tiesa, jų nėra daug :)
Aš tikrai nieko nesiūlau, bet pasidalinsiu vienu pastebėjimu mūsų mieste. Pagyvenusios moterys, net pensijinio amžiaus, sėda į miesto autobusą, nuvažiuoja iki galutinio sustojimo, išlipa ir nutrepsi iki artimiausio miškelio ar net šiaip kokių krūmynų. Kai grybai gerai auga, tai ir čia jos ''pričiečkavoja'' krepšiukus. Gal ir ne baravykų, bet visgi :)
Nu joo, sėkmės šitam reikale reikia :). Bet grybų turėtų būti daug visur. Šią savaitę teko pavažinėti su reikalais į kitus rajonus, tai mašiniukių pristoję prie miškų miškelių daug. Ko gero nesumeluosiu, kad anksčiau tokio ažiotažo net nebuvau matęs :)
Turiu tokią silpnybę - kai grybai išvirti, bet dar nepasūdyti, su šakute šiek tiek pasirankioti skanėstų iš viso bliūdo. Vienų, be jokių dar prieskonių. Tai tik tuomet, kol dar karšti, galima pajausti, kad baravykai saldūs :)
Malonu, kad pavyko nustebinti :). Vakar dukra, gyvenanti Vilniuje, pamačius šią nuotrauką, irgi užsivedė. Įkalbėjo vyrą ir vakare nuėjo į šalia esantį kažkokį miškelį. Rado keletą lepšiukų, dar smulkmės - va ir vakarienė :). Tik neužmiršti grietinės, smulkiai pjaustytų svogūniukų, šviežių bulvyčių... :))