Vienas geriausių dalyku Kinijoje - tai maistas.
Bent jau mums patiko šviežias, čia pat pagamintas ir labai įvairus.
Užkanda
Mieste gatvė yra daug visokių užkandų. Mielai ragaujam.
Pavalgyt mieste
Rimčiau pavalgyt galima restoranuose arba paprasčiau - nuošalėsnėse gatvelėse.
Šaldytuve parodai „noriu to šito ir ano“ ir čia pat pagamina.
Visi valgo prie vieno stalo ant kurio sukasi visokie valgiai - tik ragauk ir geriau neklausk kas tai ;)
Maistas TEN visiškai skiriasi nuo kiniško maisto ČIA.
Ten jis be tų gličių padažų ir be (ar su mažiau) E621 - Lietuvoje jo pila be saiko.
Beje, ryžiai kinams patiekiami pavalgius, „užfiksuot“ skonį. Na o europiečiai valgo kaip nori.
Kaime
Kaime įvairovės mažiau, bet egzotikos daugiau.
Estetiška kaimiška, stalai dengiami tik cerata, higienos inspekcijų čia nebūna.
Bet jei nežinosi - nenumirsi ;) Skanu ir linksma.
Viename miestelyje išgėrėme visas užeigos vyno atsargas - kinai alkoholio nevartoja beveik.
Jie greitai apsvaigsta, bet tokia būsena jiems nepatinka, atrodo. Įdomu: parduotuvėse prie kasų šalia saldainių galima rasti degtinės ar kitų gėrimų buteliukų. 50 ml kainuoja mažiau kaip 1 Lt. Tiek matyt pakanka kinui ;)