Lomo'instant momentinių nuotraukų fotoaparatas
2014.12.08  Naujienos:  egzotiška technikaklasikiniai  fotoaparatai  22
 
Lomo'instant  
Fotojuosta, atrodo, išnyks - ji pernelyg lėta ir komplikuota. Bet panaši cheminė momentinė fotografija ypač greita. Tiesiog dabar galite gauti tikrai vienintelį ir nepakartojamą kadrą fotolapelyje.
Unikalumas visad patrauklus.
Taigi, Lomo pristatė savo momentinių nuotraukų fotoaparatą Lomo'instant kuris vaizdą fiksuoja į 42x64 mm dydžio Fujifilm instax mini fotoalapelius. Fotoaparatas kainuoja nuo 500 Lt.
O norintys daugiau rinksis Fujifilm Wide fotoaparatus, (6x10cm kadro dydis)  kurie kainuoja nuo 200 Lt. Vieno kadro kaina 2-3 Lt.

Įdomesni momentinės fotografijos kadarai (paprastai daryti su rimtesne technika):

  
kuda: pinhole-ins 103, įdėmiai klausome   Komentarai [11]
kuda.  pinhole-ins 103, įdėmiai klausome

prieblanda: procesas   Komentarai [13]
prieblanda.  procesas

Influenza: around the house-01   Komentarai [10]
Influenza.  around the house-01

kuda: pinhole 761, piramidės ežeras   Komentarai [5]
kuda.  pinhole 761, piramidės ežeras

¤nėra
kuda: pinhole-ins 79, dar ne sezonas   Komentarai [13]
kuda.  pinhole-ins 79, dar ne sezonas

¤nėra
ignask: Under the bridge (Röda Sten Meno galerija Göteborg, SvedijaPolaroi...)   Komentarai [7]
ignask.  Under the bridge

ignask: Vakariene (Impossible project PX600 UV+ Black frame trys kadr...)   FOTOISTORIJA [9]
ignask.  Vakariene

Just85: Haunted dreams (Polaroid SX-70)   Komentarai [3]
Just85.  Haunted dreams

¤nėra ¤nėra
dzews2007: tyla   Komentarai
dzews2007.  tyla

  ¤nėra

Komentarai
Turinys
  • 6x9
    6x9 
      2014.12.09, 09:17, vertino: Gerai, , rašė:
    Gal galetumete konkreciau informuoti, kada ta juosta isnyks - uzsipirksiu daugiau pries jai isnykstant :)
  • Badas
    Badas 
      2014.12.09, 09:59, rašė:
    Aiskaus isnykimo momento nebus, tad biznio planas neisdegs :). Bus laipsniskas konvergavimas link nulio. Antai dagerotipija - ar isnyko? Teoriskai neisnyko, bet praktiskai...
  • 6x9
    6x9 
      2014.12.09, 10:08, vertino: Gerai, , rašė:
    "Filosofini" teigio aspekta as suprantu, bet taip pat galeciau teigti, kad viena diena, atrodo, saules sistema isnyks :) Pries isnykstant saules sistemai, isnyks dar daug kas - taip pat ir skaitmenine fotografija (kuria pakeis xxxyyy-ine fotografija, kuri kol kas dar neatsirado). Viskas priklauso nuo vertinimo laiko horizonto. Tiesiog norejau savo zinute pasakyti - ar verta taip daznai mineti juostos laidotuves, nes realiai tai nei vienas is musu nezinom, kada tai ivyks :)
  • Badas
    Badas 
      2014.12.09, 10:30, rašė:
    Cia netinka zodis "laidotuves", nes jis reiskia staigia mirti, o juostos pokyciai bus leti. Visgi konkrecios dienos nebuvimas nepaneigia pacio fakto, kad juosta jau isejo i pensija, kad guli patale ir jau nebeatsikels. Tai yra tiesa ir galim kartoti taip daznai, kaip tik norisi.
  • 6x9
    6x9 
      2014.12.09, 11:01, vertino: Gerai, , rašė:
    viska galim kartoti taip daznai kaip norisi. klausimas - kodel, kam to reikia? priminkime, ligonui, kad jis serga, pasidziaukime jo liga? kaip nisinis produktas juosta galbut isliks dar ilgai, tad nuolatinis priminimas apie artejancia mirti man atrodo beprasmis. girdejau istorija (JAV), kaip panorejes nuspirkti juosta vietineje "drug store" pirkejas isgirdo, kad juostas jau isvis nustojo gaminti, visame pasaulyje :)
  • Badas
    Badas 
      2014.12.09, 11:49, rašė:
    Nemanau kad tai dziaugsmas, tiesiog sablonas. Panasiai kaip populiariuosiuose astrofizikos straipsniuose apie juodasias skyles nei vienas autorius neatsispiria pagundai simtas pirma karta pamineti, jog ju trauka tokia didele, kad neistruksta netgi sviesa. Arba straipsniuose apie automobiliu uzsegamu dirzu reiksme - kad po smugio neprisisege keleiviai jau buna mire ir tik po to ant zemes pradeda kristi stiklu sukes, nors ta irgi visi skaiteme jeigu ne simta, tai bent desimt kartu. Visa tai teisingi ir ispudingi teiginiai, naudojami tekstui sustiprinti, tik tampa nuvalkioti kai visi savo tekstus stiprina vienodai.
  • busas
    busas 
      2014.12.09, 11:54, rašė:

    6x9 rašė:
    girdejau istorija (JAV), kaip panorejes nuspirkti juosta vietineje "drug store" pirkejas isgirdo, kad juostas jau isvis nustojo gaminti, visame pasaulyje :)

    Tame yra tiesos, nemažai kompanijų ištikro nustojo gaminti juostas arba stipriai sumažino jų gamybą. Nėra paklausos. O kai kuriose  "drug store"  juostų vis dar galima įsigyti, bet juosta jau labiau tampa išskirtine fotoparduotuvių preke, ne vaistinių.

  • 6x9
    6x9 
      2014.12.09, 12:47, vertino: Gerai, , rašė:
    tame tiesos nera, nes juostu visai nenustojo gaminti, tiesiog tas drug store nustojo pardavineti :)
    taip - tradiciniai gamintojai, Kodak, Fuji, siaurina linijas, pardavimiai mazeja, keli gamintojai uzsilenke (pvz Efke). Bet nisa islieka gana nemaza. Galbut mados reikalas, pamatysim... Pvz Ilfordo pardavimai didejo, Rollei paleido nauju juostu, Ferrania panasu kad sekmingai startuos. Cia panasiai kaip ir su arkliais, kurie neisnyko atsiradus masinoms :)
  • busas
    busas 
      2014.12.09, 17:31, rašė:

    6x9 rašė:
    tame tiesos nera, nes juostu visai nenustojo gaminti, tiesiog tas drug store nustojo pardavineti :)

    Nu mes nežinom apie kokias būtent juostas eina kalba. Gal tas kur pardavinėjo vaistinėje, gaminti nustojo? ;)

    P.S. Dabar pažiūrėjau, ką turi pagrindinės JAV vaistinės "Wallgreens", tai Fujifilm pardavinėti vis dar nenustoję:

      www.walgreens.com/store/store/category/productlist.jsp?inSto... 

  • 6x9
    6x9 
      2014.12.09, 18:19, vertino: Gerai, , rašė:
    cia istorija is vieno amerikietisko forumo, is pirmu lupu. kalba buvo apie juostas apskritai, o ne kazkokia konkrecia... pirkejas dar bande kazka irodyti, bet bergzdziai :)
  • busas
    busas 
      2014.12.09, 19:22, rašė:

    Nieko nuostabaus, kad kažkokia vaistininkė nežinojo jog kai kurios juostos vis dar gaminamos. Čia pirkėjas žioplys, kad fotoprekių ieško vaistinėse, o ne tam specializuotose parduotuvėse.

    Man tik kitas klausimas išilo, ne apie juostas, o apie fotoaparatus. Gamina dar kas nors profesionalius juostinius fotoaparatus?

  • 6x9
    6x9 
      2014.12.09, 19:41, vertino: Gerai, , rašė:
    gamina, kad ir Nikon F6....
    o del tos drug store istorijos... taip jau susikloste, kad vakaruose ten tai visada buvo kasdiene preke... pirkejas ne zioplys, o idealistas. jis zinoma nusipirko kitur, kad pikta buvo del "propagandos", kad juostos pasaulyje "baigesi".
  • busas
    busas 
      2014.12.09, 21:37, rašė:
    Tai greičiau nežinojimas, o ne propaganda :) Pats gyvenu JAV, fotoprekes perku tam skirtose parduotuvėse, ir matau kokios moterėlės dirba vaistinėse pardavėjom, tai man ta istorija nėra kažkokia labai keista, greičiau keistas klientas, jei skundžiasi forumuose tokiom nesąmonėm :)
  • 6x9
    6x9 
      2014.12.09, 22:34, vertino: Gerai, , rašė:
    Na ne visai taip, ne moterele, o vyriskis ir ne nezinojo, o kaip tik "zinojo" ir pateikinejo eksperto nuomone. Na, salia nestovejau, nemaciau... Ir koks skirtumas. Manau, kad tai kazkiek atspindi bendra tendencija, kad dideli tinklai bando formuoti paklausa pagal tai, kaip jiems naudingiau. Mazumos poreikiai nelabai idomus. Tokie rinkos desniai...
  • busas
    busas 
      2014.12.09, 23:13, rašė:

    6x9 rašė:
    Manau, kad tai kazkiek atspindi bendra tendencija, kad dideli tinklai bando formuoti paklausa pagal tai, kaip jiems naudingiau. Mazumos poreikiai nelabai idomus. Tokie rinkos desniai...

    Taikytis prie mažumos, verslui būtų didžiausia kvailystė. Jei taip būtų, ir dabar dar neturėtumėm skaitmeninių fotoaparatų. Panašus progreso stabdis yra naftos produktai. Alternatyvios energijos vystomos labai vangiai.

  • 6x9
    6x9 
      2014.12.09, 23:22, vertino: Gerai, , rašė:
    Is principo sutinku. Nors ne visada tas progresas yra progresas. Inovacijos -taip. O pabandyk nusipirkti dzinsus, kurie nesuplystu per pusmeti (anksciau po 5 ir daugiau metu trindavom). Verslo interesas yra pinigai. Rinka sudelioja, kad daznai tai prisideda ir prie progreso skatinimo, o kai kada pasireiskia kokybes mazejimu, kainos didejimu...
  • kaladele
    kaladele 
      2014.12.10, 13:44, rašė:
    Atsakymas labai paprastas: "vaistines" - Walgreens ir CVS, visada turejo ir tebeturi mini labus, dar pries pusmeti ryskinau 35mm juostas po 12$ uz juostele, lietuvos kainom kosmosas. Tikrai ten dirba ne patys gudriausi darbuotojai, paciam teko ilgai itikinti, kad jie vis dar gali ryskinti 35mm juosteles :) Del to pirkejo nieko nuostabaus, zmones siose vietose buvo iprate rasti juosteliu ir polaroidu labai gerom kainom, prieismenu kokiais 2005 CVS'e 600 juosta po 7 $ pirkdavom, o 5 kodak juosteles kainuodavo 9.99 $. Kita vertus fotojuosteles dingo is daugeliu mainstream vietu usa, bet uztai pilna yra nisiniu foto prekiu parduotuviu, pilnas internetas, daugelis mokyklu dar turi darkroom'us ir etc. Situacija ten su juostom nera bloga, ypac palyginus su Lietuva :)
  • busas
    busas 
      2014.12.10, 16:45, rašė:
    Na taip, nežinau kaip Lietuvos parduotuvėse, bet JAV nusipirkti juostą tikrai nėra baisi problema :) O kadangi dabar labai išvystyta internetinė prekyba, tai gauti juostų Lietuvoj taip pat neturėtų būti didelių bėdų.
  • 1Photo
    1Photo 
    nesiseka
      2014.12.10, 19:00, rašė:
    Del internetines prekybos,tai 95%perku intere. Daznai net ir maista. Lietuvoje interneto prekyba isvystyta neblogai. Tik kai rankose gali paciupineti ir nereikia laukti ,tai geriau pirkti pardeje.
  • eFoto redaktorius    2014.12.15, 22:39, rašė:
    6x9 rašė:
    Gal galetumete konkreciau informuoti, kada ta juosta isnyks - uzsipirksiu daugiau pries jai isnykstant :)


    Jau seniai laikas ne įronizuoti o užpirkinėti.
    Štai eilinis pranešimas: Fujichrome Velvia 100F 120 film discontinued
    Mano mėgstamiausia juosta. Aišku, galiu fotografuoti su kitomis. Bet jų mažės mažės ir galiausiai rinkoje liks koks pilkšvas 'Imposible 120 slide film' už $20...
  • 6x9
    6x9 
      2014.12.15, 22:57, vertino: Gerai, , rašė:
    Neironizuoju, perku. Saldytuvai pilni, apie 600 juosteliu. Tos pacios Velvia dar senos, originalios -  iso 50 nemazai turiu...
    Tik noriu pasakyti - ne viskas taip blogai. Pasirinkimas ne tas, ir normalu, taip kritus paklausai, sunku islakyti didele pasiula. Bet, tikekimes, keletas nisiniu gamintoju isliks dar pakankamai ilgai.
  • Rima Prusakova
    Rima Prusakova 
      2014.12.10, 22:18, rašė:
    Tikrai labai drąsu teigti apie juostos išnykimą :) 
    manau , kaip ir su viskuo, bus "perkaitimas" visų tų technologijų. Todėl manau, kad juosta neišnyks, taip, kaip neišnyko popierinės knygos-  popierinių knygų pardavimai auga, el. knygos kaip ir nepasiteisino, pardavimai krenta. Vinilinės plokštelės mirė mirė, ir vėl atgimė. Jei neklystu pasiekė tokį pardavimų augimą, koks buvo prieš du dešimtmečius. Tuo tarpu CD pardavimai sparčiai krinta. 
    skaitmena žinoma neišnyks, bet tikro daikto taip pat neišstums. Rinkoje atsiranda tam tikra pusiausvyra. Skaitmeninės technologijos jau pasiekė savo kreivės viršūnę, ir jau po truputi leidžiasi.
      www.fotobites.lt nuolaida fotoknygoms, albumams, fotožurnalams galioja iki gegužės 1 dienos.

Jūsų komentaras

Rašyti komentarus gali TIK užsiregistravę eFoto.lt dalyviai. Užsiregistruoti