Nauji geresni kompaktiniai fotoaparatai
2015.06.18  Naujienos:  kompaktiniai  fotoaparatai  9
 
Canon G3X  
Beveik visi gamintojai jau siūlo įvairius kompaktinius fotoaparatus su didesniais (1", 16 mm įstrižainės) jutikliais.
Štai ir naujienų yra: mažylis Sony Cyber-shot DSC-RX100 IV, aukštos kokybės zoom'as Sony Cyber-shot DSC-RX10 II ar šiandien pristatyti Canon G3X (apie 1000€) ir net APS-C (28mm įstrižainės) jutiklį turintis Ricoh GR_II (apie 800€), kuris mažai kuo skiriasi nuo Ricoh GR .
Pasirinkimas ir progresas yra gerai, bet šiems kompaktams tenka konkuruoti su žymiai pigesniais, bet šiek tiek didesniais sisteminiais fotoaparatais.
Ar šie brangesni kompaktai vis dar verti dėmesio?

Pristatytas ypač daug kartų artinantis fotoaparatas – „PowerShot G3 X“


Vilnius, Lietuva, 2015 m. birželio 18 d. Šiandien „Canon“ pristato „PowerShot G“ serijos fotoaparatą –PowerShot G3 X. Tai pirmasis vaizdą daug kartų artinantis „Canon“ kompaktinis fotoaparatas, kuriame įtaisytas 1.0 tipo iš galo apšviečiamas CMOS jutiklis. Fotoaparate „PowerShot G3 X“ veikia 25 kartus vaizdą artinantis židinio nuotolio reguliavimo mechanizmas ir įdiegtos skaitmeniniams veidrodiniams fotoaparatams prilygstančios rankinio reguliavimo funkcijos. „PowerShot G3 X“ puikiai tinka fotografuoti gamtos vaizdams ar fiksuoti sportiniams užsiėmimams.

Profesionalų kokybės nuotraukas
„PowerShot G3 X“ turi kol kas geriausių charakteristikų ypač daug kartų vaizdą artinantį kompaktinį „Canon“ mechanizmą. 1.0 tipo 20,2 megapikselio iš galo apšviečiamas CMOS jutiklis leidžia be didelių pastangų fiksuoti išskirtinio detalumo ir spalvingumo vaizdus. Šviesai patenkant į fotoaparatą per 9 plokštelių f/2,8–5,6 diafragmos objektyvą nuotraukose sukuriamas gražiai blankus fonas. Fotoaparatas vaizdą artina 25 kartus.
„PowerShot G3 X“ veikia „Canon“ procesorius DIGIC 6, užtikrinantis didžiausią spartą. Fotoaparato HS sistema, leidžianti padidinti ISO reikšmę iki 12 800, ryškiai atkuria visas prastai apšviestas detales, todėl drąsiai galima fotografuoti net sudėtingo apšvietimo sąlygomis. „PowerShot G3 X“ skirtas fiksuoti sparčiai judančių objektų vaizdams, todėl juo galima nepertraukiamai fotografuoti 5,9 kadro per sekundę sparta. Be to, sparti fotoaparato automatinio fokusavimo sistema užtikrina kiekvienos nuotraukos ryškumą ir sufokusavimą.

Pats sau režisierius
Su „PowerShot G3 X“ galima kurti „Full HD“ raiškos filmus. Fotoaparato valdymo galimybės leidžia ne tik kurti scenų įrašus nuo 24p iki 60p kadrų dažniu, bet ir rankiniu būdu reguliuoti diafragmą, išlaikymą ir ISO. Fotoaparatu įrašomas aiškus platesnio dinaminio diapazono garsas. Šiame modelyje taip pat įrengtos specialios mikrofono ir ausinių jungtys bei tiesioginio HDMI signalo išvadas, todėl filmuojant galima stebėti vaizdą per išorinius monitorius. Kad ir kaip filmuotumėte – eidami miesto gatve ar važiuodami greitai lekiančia transporto priemone, – vaizdas bus stabilus, nes fotoaparate įdiegtas išmanusis vaizdo stabilizatorius ir pažangus penkiaašio dinaminio stabilizavimo režimas.
Jei filmuojate spontaniškai, funkcija „Short Clip Movie“ padeda sukurti keturių, penkių arba šešių sekundžių trukmės įrašus. Režimas „Story Highlights“ skirtas atrinkti nuotraukas ir vaizdo įrašus pagal tam tikrus žmones, įvykius arba datas ir sujungti į vieną trumpą ir patogiai bendrinamą filmuką.

Skaitmeniniams veidrodiniams fotoaparatams prilygstančios ir specialistams reikalingos valdymo galimybės
Kompaktiškame fotoaparate „PowerShot G3 X“ yra visos valdymo priemonės, kurių reikia tobulam kadrui užfiksuoti. 1,62 milijono vaizdo taškų raiškos, 8,0 cm (3,2 col.) įstrižainės vartomame jutikliniame ekrane patogu kadruoti vaizdą bet kokiu kampu ir braukiant pirštu susirasti mėgstamas nuostatas bei režimus EOS serijos modelius primenančioje sąsajoje. Dar daugiau valdymo galimybių atsiranda sklandžiai veikiančiam objektyvo reguliavimo žiedui priskyrus įvairių, pavyzdžiui, fokusavimo, funkcijų, o visiškai rankinio valdymo režimas, fotografavimas RAW formatu ir ekspozicijos režimas „Bulb“ leidžia kontroliuoti visą situaciją. „PowerShot G3 X“ korpusas apsaugotas nuo dulkių ir vandens lašų, todėl fotografuoti galite ir šviečiant saulei, ir krapnojant lietui. Prie blykstės jungties galima jungti didelės raiškos elektroninį vaizdo ieškiklį arba įvairias „Canon Speedlite“ blykstes, todėl šis fotoaparatas niekuo nesiskiria nuo skaitmeninių veidrodinių modelių.

Nevaržomas kūrybiškumas ir didelės ryšio galimybės
Šis fotoaparatas puikiai tinka fotografuoti keistomis aplinkybėmis ir neįprastu kampu, kai norima išgauti unikalią perspektyvą. Naudojant „Wi-Fi“ ryšį ir naująją programėlę „Camera Connect“ galima išmaniuoju įrenginiu valdyti pagrindines fotoaparato funkcijas ir keisti visas rankinio režimo nuostatas. Kai būsite pasirengę kitiems parodyti savo rezultatus, naudokitės funkcija „Dynamic NFC“, kuri padeda lengvai perkelti vaizdus į „Canon Connect Station“ arba išmanųjį įrenginį. Funkcija „Image Sync“ skirta kurti atsarginėms visų vaizdų kopijoms virtualiame serveryje, įskaitant tiesioginį ryšį su „Canon“ virtualaus serverio paslauga irista.

Svarbiausi „PowerShot G3 X“ pranašumai:
  • Puikių charakteristikų didelis jutiklis ir vaizdą net 25 kartus artinantis objektyvas
  • Paprasta kurti, prisijungti ir dalintis
  • Išplėstinės filmavimo funkcijos
  • Specialistams būtinos valdymo priemonės, nevaržančios kūrybiškumo
  • Galimybė fotografuoti ir filmuoti kaip profesionalui bet kokioje aplinkoje



Komentarai
Turinys
  • kavolis
    kavolis 
      2015.06.18, 11:19, rašė:
    Ricoh GR tikrai patrauklus. Nes yra ir su APS-C jutikliu ir IŠTIKRŲJŲ kišeninis. Gera nuoroda įsitikinti, kas kiek yra kompaktiškesnis: camerasize.com/compare/#622,454 nepamirškit ir vaizdo iš šono pasižiūrėt
  • mjupower
    mjupower 
      2015.06.18, 23:12, rašė:
    Ricoh GR - nuostabi kamera, bet vienas ir pagrindinis minusas - žiaurus dulkių siurblys. Pradžioj sugenda objektyvo užuolaidėlės, po to visa kitą.. jau du kartu remontavau. Naujam modelyje viskas liko po senovei - gaila.
  • kavolis
    kavolis 
      2015.06.19, 00:24, rašė:
    nu gal išsprendė ką nors dėl šito. Negi tik Wi-fi vienintelė naujovė?
  • Žiemkentys
    Žiemkentys 
      2015.06.19, 07:20, rašė:
    Lietuvoj remontavai? Kiek kainavo? Aš Ricoh GR naudoju 1,5 metų, no problems. Priešingai, nepaliauju juo žavėtis, bet įdomu kokius atidėjimus daryt dulkių valymui.
  • FredeRika
    FredeRika 
      2015.06.19, 10:57, rašė:
    tarp efotiečių tik trys Ricoh GR savininkai, bet žiūriu visi juo susižavėję... Kai įsigijau Ricoh GR, beveik nebeimu sunkaus veidrodinio. Jis universalesnis, negu atrodo iš pirmo karto: gatvės fotografija, peizažai, kelionės, kasdienio gyvenimo momentai. Kadangi yra super lengvas ir turi intervalinio fotografavimo galimybę , naudojamas ir fotografavimui iš viršaus iškeliant su aitvaru ar pan.
  • juodaibalta (išsitrynęs)    2015.06.21, 09:43, rašė:
    Kas liečia dulkių sutrraukimą- taigi ji tokia pati kaip ir kiti kišeniniai, pvz Canon g16 koks nors..
  • Badas
    Badas 
      2015.06.18, 11:55, rašė:
    IMHO brangesni kompaktai yra nisinis produktas, kai fotografija ismanantis zmogus nenori per atostogas tampytis didelio fotoaparato, bet nori siek tiek kokybes. Arba nori zoomo, kuris netgi ant sisteminio jau butu per didelis.
  • kavolis
    kavolis 
      2015.06.18, 12:09, rašė:
    aišku, absoliučiai daugumai pirkėjų, ieškančių mažo fotiko, koks nors GR su fiksuotu objektyvu atrodys nesusipratimas, lyginant su sony su daug zoom, APS-C sensorius jiems irgi mažai sakys. Dizainas irgi ne kaip fuji X100 - tai kam už tokį tiek mokėt :)
  • Varanas
    Varanas 
      2015.06.19, 14:07, rašė:
    Naudoju G1X - jau jau jis ant sąvokos "kompaktinis" ribos. Šis iš šios ribos iškrenta absoliučiai..
      www.fotobites.lt nuolaida fotoknygoms, albumams, fotožurnalams galioja iki gegužės 1 dienos.

Jūsų komentaras

Rašyti komentarus gali TIK užsiregistravę eFoto.lt dalyviai. Užsiregistruoti