trys savaitės kitokio gyvenimo ...


taigi...Indija...Ši šalis visada viliojo mane ir ne vieną keliautoją, turistą nuo senų laikų...atvykę į šią šalį žmonės, keliautojai ..daugumoje ieško savojo kelio, nes šios šalies kultūros talpina viską ko tik gali trokšti kelaiutojo širdis, ir gali patenkint itiek dvasinio alkio keliautoją, tiek eilinį turistą, tiek fotografą..Mano kelionė susidėjo iš dviejų misijų- iš kurių pirmoji dalis,t.y. 10 dienų buvo dvasinė...savęs ieškojimas ir atradimas - meditacija, joga,paskaitos... lankymas šventų , turistam nelankomų vietų ir šventyklų- Puris, Mayapuras, ....antroji- apsistojau viena , mano grupei išvykus namo, Kalkutoje- senonjoje Indijos sostinėje,po to kelionė į Gaya traukiniu, kur sutikau nuostabų švantiką ir t.t. Čia , Kalkutoje, laiko turėjau vien tik sau, buvau pati su savimi, lankiau šventas vietas ir turėjau daugiau laiko fotografijai...Kaip jau minėjau- tai nė su viena šalimi nepalyginama šalis...apgaubta mistikos ir magijos, nepaaiškinamų reiškinių ir klausimų...( nuostaba ir dalinis šokas persekiojo mano mintis visur- kodėl tiek skurdo ir tiek nešvaros,kodėl žmonės būdami tokiam skurde- visi laimingi ir šypsosi ...ir t.t.) Kaip sakė garsusis Dalai Lama- mistika, mislingi reiškiniai priklauso nuo paties individo,t.y. žmogaus samprotos, supratimo...Jis yra pasakęs , kad mįslingų reiškinių nėra- yra yra viskas kas vyksta šiame pasaulyje ir kituose pasauliuose ir ką daro žmogus ar kitos čia esančios jėgos - visa tai galima paaiškint protu, bet viskas priklauso nuo proto ir suvokimo lygmens... Taigi, idėjau vos kelis fotografinius momentus, naudojau mobilųjį telefoną..
 652 (+0)

Komentarai
Turinys
  • Saras-M
    Saras-M 
      2016.01.06, 22:28, vertino: Gerai, , rašė:
    Puiki serija informatyvus tekstas (ech pavydžiu tokių kelionių)...
  • heydekrug
    heydekrug 
      2016.01.07, 01:18, vertino: Gerai, , rašė:
    .( nuostaba ir dalinis šokas persekiojo mano mintis visur- kodėl tiek skurdo ir tiek nešvaros,kodėl žmonės būdami tokiam skurde- visi laimingi ir šypsosi ...ir t.t.)

    ...tai gal i kamera sypsojosi,ir atrode laimingi? tokiame chaose kur mergaites gimusios nieko vertos,o karves sventos nemanau kad visi laimingi masej kuri begaline,o jei butumet iamzinusi kaip nacionalinis produktas kuriamas,kokiose salygose vyksta gamyba,-manau ir sekancios keliones neuzteks kad bent ka suprasti.Man tokia mistika ir magija nelabai suvokiama,tai tik mano nuomone.Dziaugiuosi kad Jums patiko kelione,ir turit ka malonaus prisiminti. :) Foto idomios.
  • Irena B
    Irena B 
      2016.01.07, 10:15, rašė:
    mielas kolega, tai yra mano asmennė nuomonė ir mano kadrai, mano dalinimasis jais... kiekvienas chaose atranda savo... kas staitstiką, kas materialinius buitinius dalykus, kas dvasinius... kas fotografinius... kas ko ieško, kas ką atranda- tai jau kita diskusija... Aš atradau Tai, ko ieškojau . Linkiu nuvykt ir turėt savo nuomonę , nestatisinę ,apie chaosą... mes, ko gero, matom iš skitingų bokštų ir nematau prasmės diskutuot ar ieškot tiesos...Kiekvienas ieško ...o kas ką ir kur ir kaip atranda- tai asmeninis pasirinkimas. Namaste
  • Kafkis
    Kafkis 
      2016.01.06, 23:30, rašė:
    Nesupykite, tačiau čia apie nieką. Nei vaizdo, nei teksto. Tikiuosi, kad į tokią kelionę ne vien tik mobilųjį buvote pasiėmusi. Nesupykit, aš tiesmukas ;)
  • ro.
    ro. 
      2016.01.06, 23:32, vertino: Gerai, , rašė:
    Neburbėk ;) Gerai čia, bendrame kontekste.
    Nors aš gal į dienoraštį dėčiau.
  • Irena B
    Irena B 
      2016.01.07, 10:07, rašė:
    Ačiū visiem už komentarus . Tikrai taip, ponas Ignai...turėjau dėt į dienoraštį, nepagalvojau... Dar dėsiu gabaliukais, nes nuotraukų begalės, bet dabar į dienoraštį, gal mane mažiau "bombardins" už mobilkos nuotraukas :) juokauju, nes, manau, esmės nesudaro kuo fotografavai... o jei kas nemato profesionalumo - tai jau kita tema...
  • _Dainius
    _Dainius 
      2016.01.07, 10:20, vertino: Gerai, , rašė:
    Mielai pažiūrėčiau daugiau :)
  • Irena B
    Irena B 
      2016.01.07, 10:22, rašė:
    malonu, Dainiau :)
  • Mazajinga
    Mazajinga 
      2016.01.07, 16:37, vertino: Gerai, , rašė:
    Labai gerai
  • anava
    anava 
      2016.01.10, 13:38, vertino: Gerai, , rašė:
    Įdomus reportažas. Žiūriu ir galvoju - koks jausmas visa tai matyti savo akimis.....Ko gero, spalvingiausia ir pati egzotiškiausia šalis pasaulyje. Viskuo. Bet nežinau, ar ryžčiausi į ją vykti - turistus juk vežioja iki negyvumo nuzulintais maršrutais, kur matai tik paviršutinį vaizdą ir nėra galimybės pajausti nieko, kas tikra. O keliauti vienai ar dviese, kažkodėl atrodo baugu, nesaugu. Nors ne taip jau mažai teko vienai pačiai pakeliauti ir niekur nesijaučiau nesaugiai, bet šios šalies privengčiau. Labai drąsi esate, kad ryžotės ten likti viena. Ir įdomu bus pamatyti daugiau vaizdų ne iš turistinių lankstinukų :)
    Beje, labai krito į akį nuotrauka su didžiuliu medžiu, žmogumi ir šuniu. Ją šiek tiek patvarkius, manau, būtų dar įspūdingesnė.
      www.fotobites.lt nuolaida fotoknygoms, albumams, fotožurnalams galioja iki gegužės 1 dienos.

Jūsų komentaras

Rašyti komentarus gali TIK užsiregistravę eFoto.lt dalyviai. Užsiregistruoti
Apie Irena B
Irena B
 
Irena B

gyvena: Londonas    Daugiau >
dropr.com

Atsiprašome, NERODOMA
- dabar tinklapis pernelyg užkrautas :/

Nuotrauka galerijose

Atsiprašome, NERODOMA

- dabar tinklapis pernelyg užkrautas :/

Registruoti lankytojai šių apribojimų neturi!