Kartą restorane

 277 (+0)

Komentarai
Turinys
  • ruzveltas
    ruzveltas 
      2016.03.16, 12:19, vertino: Gerai, , rašė:
    O neatrodo, kad nuotrauka visiškai neturi "gylio"? Kaip su lygintuvu pervažiuota :) Tipinė sigma objektyvo nuotrauka. Aštru.... ir nieko daugiau... :)
  • Vilija Grauzinyte
    Vilija Grauzinyte 
      2016.03.17, 08:48, rašė:
    Ačiū, man neatrodo :)
    Šiaip nemanau, kad galima griežtai teigti, kad kad čia Sigmos "problema". Gal labiau settingsų ir fotografavimo kampo/atstumo pasirinkimo klausimas.
  • ruzveltas
    ruzveltas 
      2016.03.17, 09:56, vertino: Gerai, , rašė:
    Iš tikro tai yra ne tik Sigmos, bet aplamai šiandienos foto korporacijų problema. Lęšiai (foto elementai) yra dialektrikai (nepraleidžia elektros), o šviesa, sklindanti per objektyvą ant sensoriaus yra elektromagnetinės bangos. Kiekvienas lęšis tą šviesą kažkiek iškraipo (kenčia mikrokontrastas ir gylis) ir išskaido (atsiranda sferinė aberacija). Šios problemos sprendžiamos asferiniais lęšiais, bet tai išsprendžia problemą tik iš dalies, nes tai - papildomi lęšiai, kurie dar labiau gadina mikrokontrastą ir gylį, bei išdarko elektromagnetines šviesos bangas. Grįžtant į pradžią - Sigma naudoja daug elementų siekdama išgauti aštrumą, nes 90 % šiandienos fotografų net nežino, kad egzistuoja kitos objektyvų savybės, išskyrus aštrumą, vinjetavimą ir distorciją. Ar esate kada girdėjusi, kaip žmonės kalba apie juostiniu fotoaparatu darytas nuotraukas, kad jos yra gyvos ir kažkaip šiltesnės, mielesnės akiai? Taip yra, nes kai fotografuoji su senu fotoaparatu, naudoji senus objektyvus (dažniausiai), kurie turi mažai elementų ir to pasakoje gauni tikresnį "labiau trimatį" vaizdą dėl gero mikrokontrasto ir gilumo (jei norit sužinoti, kas yra gylis, paimkit go pro ir lauke filmuodama peizažą apsukite go pro aplink lėtai ir pažiūrėkite video kompiuteryje - klausimų nekils). Taip pat dėl tų pačių čia išvardintų priežasčių rimti fotografai gal net nesuprasdami fizikinės fotografijos pusės, tiesiog remdamiesi gautu rezultatu, renkasi fixus - jie visada turi mažiau foto elementų (yra išimčių... Sigma išimčių..., kurios turi daug elementų)! :) Ir jei atkreiptumėte į visus laiko patikrintus ir geriausius objektyvus, pamatytumėte, kad jie visi turi mažą lęšių skaičių:)

    Bet čia tik teorija. Geras fotografas ir su barbės fotoaparatu su 1,5 MPx padaro fenomenalias nuotraukas kurias galima parduoti. Tad visa tai ką pasakiau dar nieko nereirškia pasvėrus visus kitus fotografo veiksnius. Kompozicija Kompozicija Kompozicija:) (Flies away.....)
      www.fotobites.lt nuolaida fotoknygoms, albumams, fotožurnalams galioja iki gegužės 1 dienos.

Jūsų komentaras

Rašyti komentarus gali TIK užsiregistravę eFoto.lt dalyviai. Užsiregistruoti