Panspermija

Šiandien mane apėmė tokios ramios, svajingos mintys. Žiūriu į šią nuotrauką ir pradėjau fantazuot apie panspermiją. Ne, tai nėra nauja filmų suaugusiems rūšis! ;D

Panspermija yra tokia teorija, kuri paaiškina kaip gyvybė tarsi virusas galėtų plisti po visą galaktiką! Pavyzdžiui, yra manoma, kad Marse, prieš daug milijonų metų, egzistavo sąlygos palankios gyvybei. Jeigu tuo metu į Marsą trenkėsi koks didesnis meteoritas, jis galėjo išsviesti Marso akmenis, kartu su visokiais mikroorganizmais į kosmosą. O Žemėje randama šimtai meteoritų atkeliavusių iš paties Marso! Jeigu, bent vienas iš jų nešė mikrobus, galėjo būti taip, kad Marsas Žemę apkrėtė gyvybe, o mes patys esam tikrų tikriausi marsiečiai!!

Panspermija neatsako į klausimą kaip gyvybė atsiranda planetose, bet tai yra labai logiškas būdas apvaisinti gyvybei tinkamus pasaulius!

Tad ir fantazuoju aš... kur visi tie broliai ateiviai, jei Paukščių takas apsikrėtęs gyvybe? Kur buvo pirmasis galaktikos gyvybės lopšys? Gal mes vieninteliai išlikom? Nee...!! Dar prieš 30 metų, mes nežinojom ar yra planetų už mūsų Saulės sistemos ribų, o po pirmos egzoplanetos atradimo, mes aptikom jau du tūkstančius ateiviškus pasaulius!

Užtenka tik vieno naujo atradimo, kad viskas pasikeistų. Svarbiausia, kad žmonija išliktų smalsi ir nenustotų ieškot! Smalsumo jums ir palinkėsiu!

PS. Nuotraukoje matote savaitgalio orionidą ir Panevėžį. Tad jei Panevėžyje matysit kokį keistuolį didelėm akim, neskubėkit teist! ;D

 797 (+0)

Komentarai
Turinys
  • Kodi
    Kodi 
      2017.10.30, 18:31, vertino: Gerai, , rašė:
    Super. Labai grazu
  • Topazas
    Topazas 
      2017.10.30, 19:21, rašė:
    labai malonu sulaukt tokio įvertinimo :))
  • Deimy Lith
    Deimy Lith 
      2017.10.31, 13:01, vertino: Gerai, , rašė:
    Ačiū už paskaitą :-) , kuri puikiai papildo nuotrauką ... . Jūs teisus, kad smalsumas ir ieškojimas yra stiprus variklis, kuris keičia žmonių pasaulį ...
  • .Krivis.
    .Krivis. 
      2017.11.02, 18:07, vertino: Mėgstama!, , rašė:
    Vargu ar kokia gyvybės forma išgyventų atvirame kosmose, veikiama įvairių kenksmingiausių spinduliuočių, vakumo, šalčio ir t.t. Juo labiau po liepsnojančio meteorito skrydžio atmosferoje, sprogimo, smūgio į Žemę metu. Sunku įsivaizduoti baisesnes sąlygas bet kokiai gyvybei, netgi jeigu ji tik vienaląstis mikrobas. Net mažiausiai gyvybės formai - ląstelei pastoviai reikia maitintis ir daugintis, kad išliktu. Vargu ar meteorite ilgam įkalintam mikrobui tai įmanoma:) Bet meteorituose randama tam tikros chemijos - amino rūgščių. Tai pirminė, svarbiausia gyvybės statybinė medžiaga iš kurios palankiomis aplinkos sąlygomis formuojasi ląstelės, įvairių gyvybės formų DNR ir tie patys mikrobai. Taip negyvoji kosmoso materija, palankioje aplinkoje cheminių reakcijų pagalba virsta biologija, sugebančia daugintis ir vystytis į protingas būtybes. Bet kas ten žino, kaip yra iš tikrųjų, kai kuo daugiau žinodamas, sužinai, kad dar daugiau nežinai. Žinios beribės, kaip ir visata:)
    Vieną žinau gerai, kad jeigu ir nukrito koks akmenėlis tą naktį į mano miestą, tai iš jo tikrai neišlipo joks didžiaakis dinozauras. Bučiau jau sužinojęs:)
  • Topazas
    Topazas 
      2017.11.03, 13:12, rašė:
    Ekstremofilai tai vienaląsčiai organizmai galintis gyventi sąlygose, kur jokie kiti neišgyvena :) Yra visokiausių, kurie gyvena milžiniškam karšty, be Saulės, milžiniškam slėgy, šaltose dykumose ir panašiai:)
  • Žiemkentys
    Žiemkentys 
      2017.11.03, 09:38, rašė:
    A. Clarkas sakė maždaug taip: "Yra tik dvi galimybės - arba mes vieninteliai visatoje, arba ne. Abi šios galimybės vienodai bauginančios."
  • Debesuotas
    Debesuotas 
      2017.11.03, 21:02, rašė:
    Na manau didesnė tikimybė, kad mes esame ne vieni.
    logiškai mastant, jeigu mes esame mastanti gyvybės forma išsivysčiusi iš mikrobų kuri sugebėjo pasiekti tokį lygį, tai visiškai logiška manyti, kad tikimybė jog tai padarėme ne tik mes savo planetoje - egzistuoja ir ta tikimybė neturėtų būti maža.
    Kitas pamastymas - savo planetoje mes nesame viennteliai gyvūnai, kurie vienaip ar kitaip masto. Be mūsų mes turim milijonus rūšių, kurios yra vienaip ar kitaip prisitaikę ir nuolat evoliucionuoja, mes tiesiog esame nuo jų žymiai daugiau atitrūkę. Bet žiūrėdami į gyvunus, mes turim suprasti, kad žvelgiam į potencialią rūšį, kuri vieno ar kito atsitiktinumo dėka ankščiau ar vėliau pasieks aukštesnį lygmenį. na nesakau, kad kalbančius pngvinus kurie vairuoja automobilius - evoliucijos galimybių yra įvairiausių ir viskas priklauso nuo gautų sąlygų.. Kurias mes galima įtakoti... Tada neišvengiamai kyla kitas klausimas, o gal mūsų sąlygos buvo įtakotos? Kad būtent atsirastume tokie mes kaip žmonės.. Gal esame kažkieno eksperimentas?

  • Topazas
    Topazas 
      2017.11.03, 21:31, rašė:
    Patiko man tavo minčių tvistas! :D Na, eksperimentas turėtų trukti milijonus metų... Gal Dievas ar dievai visgi fiziškai egzistuoja? :D
  • Debesuotas
    Debesuotas 
      2017.11.03, 22:15, rašė:
    iš ties variantų labai daug..

    Yra žmonių kurie palaiko teoriją, kad galbūt esame kažkada senai atsiūsti tokios pat civilizacijos kaip kad mes, tam, kad kolonizuotume šią planetą. Bet ši teorija nelogiška, nes tokiu atveju mūsų technologija turėtų būti žymiai labiau pažengusi - juk jeigu sugebėjai gyvybę atskraidint į žemę, tai nepradėsi jos tolimesnės evoliucijos nuo akemens amžiaus įrankiu.. :D
    na žinoma, nebent vietoje konkrečios rūšies sugalvosi nusiūsti virusą, ar bakteriją iš kurios vyks tolimesnis vystymasis..

    Šiai dienai mes patys esame pasiekę dievų lygmenį :) kad ir kaip ten bebūtų galime valdyti aplinką aplink save ir turime sugebėjimą kūrti iš aplinkoje esančių medžiagų - tai jau savaime yra dieviškojo geno esančio mumyse įrodymas :)

  • Topazas
    Topazas 
      2017.11.03, 23:22, rašė:
    Mhm, kažkada ir mirtį apeisim, jei patys savęs nesusinaikinsim :)
      www.fotobites.lt nuolaida fotoknygoms, albumams, fotožurnalams galioja iki gegužės 1 dienos.

Jūsų komentaras

Rašyti komentarus gali TIK užsiregistravę eFoto.lt dalyviai. Užsiregistruoti