J.

Laukiama kritika.
 601 (+0)

Komentarai
Turinys
  • Debesuotas
    Debesuotas 
      2019.01.16, 21:41, rašė:

    Nuotraukoje PATIKO: Patiko lyg ir viskas.

    TAISYTINA: Pabandyčiau eksperimentuot su edit. Dabar atrodo gražu ir t.t. bet šitas įvaizdis labai jau "presetinis" Instagrame dar milijonai tokių pat gražių nuotraukų. Galima būtų ką nors kitaip sugalvot :)

    ĮVERTINIMAS balais - x/y/z:
    Momentas, šviesa / Kompozicija, rakursas / Technika, apdorojimas

  • Sutemose
    Sutemose 
      2019.01.19, 10:03, rašė:
    Dėkui. Dėl redagavimo geras pastebėjimas, pabandysiu dar paerksperimentuoti.
  • begedis
    begedis 
      2019.01.17, 01:20, rašė:

    Nuotraukoje PATIKO: baobabas

    TAISYTINA: šalintina mergaičiukė - nei ji rodoma, nei parodoma; visai rimtai - be jos stipresnė, įdomesnė nuotrauka, ne pretenzingas selfis iš Tenerifės

  • kestutissmj
    kestutissmj 
      2019.01.17, 17:39, vertino: Paskatinimas, , rašė:
    Selfis ? Jei fotikas buvo ant stovo su užlaikymu tai tada selfis :) Bet spėju kad tai "veekend" metu draugužiai atminimui nufotkino :) Vienu žodžiu nuotrauka atminimui. Autoriui - jei yra galimybė, tai atskirai merginą ir medį. Sėkmės !

  • Sutemose
    Sutemose 
      2019.01.19, 10:05, rašė:
    Taip, išties, nuotrauka padaryta ekspromtu, bet norėtųsi iš jos pasimokyti tolimesniems eksperimentavimams su modeliu gamtoje.
  • Albertas K.
    Albertas K. 
      2019.01.18, 12:22, rašė:

    Nuotraukoje PATIKO: tai, kad autorės nežino kam buvo daryta tokia nuotrauka, nei fotografė, nei tuo labiau fotomodelis, todėl labai gerai matosi kad kiekviena dirba kas sau, todėl ir gavosi kaip visuomet.

    TAISYTINA: vėl reikia kalbėti apie tai kas yra aplinkos objektyvi atmosfera ir kas yra fotomodelio subjektyvus jausmų pasaulis. mielos panelės pasiskaitykit ankstesnius mano komentarus, nes tingiu rašyti. Trumpai, toks patarimuks, – yra kūryboje, kaip procese, taikomi du metodai, 1) sutapimų (sutapčių, panašumų) principas ir 2) kontrastų (priešpastatymų, viens kito neigimų, supriešinimų) principas. Kontrastų principą palikime nuošalyje, nes su juo viskas aišku. Imkime sutapimų principą, kuris mano nuomone čia labiau suveiktų. Dabar galvojam taip, pagal principą kuriuo negalima vadovautis kalbant apie kito žmogaus kūrinį – "o aš, daryčiau taip" ateinu ir matau aplinką kurioje yra įdomus medis. Žiūriu aš į tą medį ir galvoju, ne koks tas medis o koks jame jausmas, koks man iš to medžio jausmas sklinda: gerumo, liūdesio, atsargumo, pykčio, neapykantos, puikybės ir t.t. Išsirenku puikybės. Toliau klausiu savęs kodėl medis man puikybė. Todėl kad didžiuojasi savimi, kad kitus išsikerojęs užstoja, egoistas savanaudis. Kodėl aš tokių nesąmonių savęs klausinėju, –todėl, kad meninėje fotografijoje fonas yra o b j e k t y v u s ir jo pakeisti aš negaliu. Jį keičia, jo nuotaiką keičia tik saulės šviesa priklausomai nuo aukščio virš horizonto ir metų laikai su įvykiais kurie nepriklauso nuo mūsų valios (pvz. pasnigo). Prisimenu, kad draugė prašė gražiai nufotografuoti. Susitinkame ir sakau tralivali, tralivali, žinau įdomų medį, pabūk man prie jo išpuikėle savanaude. Draugė sako, gerai ir atsistojusi prie medžio vaizduoja išpuikėlę savanaudę, kuriai iki iljičiaus lemputės, kas aplinkui darosi, kodėl aplinkui taip vyksta, ko tas medis čia toks išsikerojęs ir t.t. ir pn, ką čia šioje nuotraukoje ir turime. Paiką, kvailą, savimylos kupiną išpuikėlę. Nu, kaip ar pavyko padaryt tavo sumanymą?, – klausia draugė. Tu, fotografė, ir atsakai, kad pavyko. Tada draugė sako; man atrodo šio medžio šakose yra sustingęs minos sprogimas. Padarykime nuotraukytę, kad aš sprogstu nuo minos ir atsistojusi... einu pietų, nes valgyt noriu. Ps. galvoti reikia už pagrindą imant fono objektyvias aplinkybes, nes fono nepakeisi, o fotomodelis, būdamas žmogumi gali sukurti to fono aplinkoje bet kokį idėjos įgyvendinimą.

    ĮVERTINIMAS balais - x/y/z:
    Momentas, šviesa / Kompozicija, rakursas / Technika, apdorojimas

  • Sutemose
    Sutemose 
      2019.01.19, 10:06, rašė:
    Ačiū, vertinga kritika, pagalvosiu apie tai kitos fotosesijos metu.
      www.fotobites.lt nuolaida fotoknygoms, albumams, fotožurnalams galioja iki gegužės 1 dienos.

Jūsų komentaras

Rašyti komentarus gali TIK užsiregistravę eFoto.lt dalyviai. Užsiregistruoti