Dangui atvira visa


Šv. Kotrynos bažnyčios griuvėsiai, Visbis, Gotlando sala, Švedija, 2018

Vaikystėje mano kambary ant sienos kabėjo įrėminta tokia senovinė graviūra, joje buvo pavaizduoti ponai ir damos su senoviniais drabužiais ir skėčiais, lankantys kažkokius romantiškus griuvėsius su kolonomis. Maniau, kad tai dailininko sugalvotas vaizdas, kol neatplaukiau į Visbį ir nenuėjau aplankyti šių griuvėsių. Stovėjau pusvalandį apstulbęs. Grįžau vaikystėn.
 646 (+0)

Komentarai
Turinys
  • dzews2007
    dzews2007 
      2019.02.05, 19:21, vertino: Gerai, , rašė:
    Nuotrauka pasiūlyta į grupės geriausias
    • Alina Čapienė
      Alina Čapienė 
        2019.02.06, 19:08, vertino: Gerai, , rašė:
      puiku!
    • begedis
      begedis 
        2019.02.09, 11:33, rašė:
      ...išskyrus "kūrėjo" protą. Šis paveiksliukas gerai atspindi susikaupusias bėdas: tobula, bet neinformatyvi ir bejausmė simetrija. Duoklė geometrijai, bet nei penas kūrėjui, nei žiūrovui.
      Tas pats recidyvas su pasaulio kniedijimu trikampių cvekais - pažįstamas elementas įgudusioje saujoje, vieton užtikrintai suvarantis smūgis, ir spengianti tyla: sekantis. Ieškojau kaip pasidžiaugti vynuogynais, visgi didysis formatas, vėl nepavyko - simetriškas bokštukas par vidurį, jokios įtampos, jokios juodai-baltos dramos, per aukštai nuo žemės, kad įkvėpti bent ją.
      Nesitikiu būti išgirstas, neturiu reikalingo svorio būti klausomas, kalbu hipotetiniam žingeidžiam žiūrovui.
    • Kriaušė Krioklys
      Kriaušė Krioklys 
        2019.02.09, 14:14, rašė:
      Iš manęs tikitės kažko, ko aš Jums negaliu duoti. Aš tik miglotai galiu įsivaizduoti, kokį informatyvumą ir kokius jausmus norėtumėte įžvelgti mano vaizdeliuose. Tuo fotoaparatu fotografavimas vyksta aklai ir didžioji dauguma juo daromų vaizdų yra dar mažiau verti rodyti. Taigi, neturiu ką geriau, "jausmingiau" parodyti, tai rodau, ką turiu, tiksliau, kas išeina fotografuojant prabėkšmom, belakstant. Gerai, dabar matau, kad reikia paaiškinimo apie vynuogynus. Vynuogynų nuotrauka buvo greitosiomis atliktas testas, kurio pagrindinis tikslas buvo ne padaryti nuotrauką, o atrasti, kurioje lapelio pusėje yra emulsija, nes ant orto juostos lapelių nėra žymų. Pati nuotrauka buvo pusė velnio, tai ir įkėliau parodyti. Visiškai suprantu, kad ji yra nykoka. Buvo šalta, lynojo, vaizdas tikrovėje buvo kelis kartus nykesnis nei nuotraukoje. Mano savadarbis fotoaparatas sunkiai leidosi sufokusuoti vaizdą ir tuo pat metu nulenkti ryškumo zoną. Lamdžiau, lamdžiau, kol sušalau ir pasakiau sau, gerai bus ir taip. Taip, išryškinęs nuotrauką ir pats matau, kad tas bokštas galėjo būti kitur ar kad kampas galėjo būti kitoks. Bet nuotrauka tik viena, tai kodėl jos neparodžius... Jau lyg anksčiau minėjau, kad visa tai man tik žaidimas, tokia atsipalaidavimo terapija, proga ką pameistrauti savo malonumui. Prašau atleisti, jei to žaidimo rezultatai nepateisina Jūsų meninių lūkesčių. Ir ačiū už priminimą, reikia jau vėl recidyvuoti ir sukniedyti naują šaltą betikslį trikampį. Jis Jums tikrai vėl nepatiks, nes bus identiškas visiems kitiems. Niekur nesidėsi, jis privalo būti identiškas. Tai yra tikslinis apgalvotai užsibrėžtų griežų rėmų pratimas, neturintis jokio kito aiškaus tikslo nei jo nuolatinis atsikartojimas.
    • begedis
      begedis 
        2019.02.09, 22:21, rašė:
      Vaidotai, būtent tą trikampių programą, įsuktą pačiame, ir svajočiau išardyti. Kad išsilaisvintumei. Atgautum teisę į kompozicijas. Į fotografavimą. Į nesimetriją. Suprantu, kad pačiam kolekcionavimas dabar atrodo prasmingas, nes "tokia idėja". Turbūt net neturėčiau dėl to protinti. Tai darau tik nedidele dalimi, nes - kartosiu - labiau man rūpi bandantis dėliotis įverčius prašalaitis.

      Didžiojo formato kol kas, vis dar, tik pavydžiu - pats nuslydau į grožėjimąsi medžiu, jo šviesa ir šimtmečiais. Užrašas 8x10 mano gerbiamas labai rimtai, ir pritrūko šiam kadrui ne taip jau daug - autentikos, dramos, asimetrijos, to, ką pavyko tik surašyti: "buvo šalta, lynojo, vaizdas tikrovėje buvo kelis kartus nykesnis nei nuotraukoje". Būtent to lašeliu daugiau ir tikėjausi kadre, nes TAI ir yra fotografija, besąlygiškas tikrovės areštavimas vietoje.
    • Kriaušė Krioklys
      Kriaušė Krioklys 
        2019.02.09, 16:54, rašė:
      Beje, labai gerai sulaukti tokių pastabų. Išgirstas būsit visada. Ir gal būt net kada nors pavyks į jas man atsižvelgti. Kai nebelėksiu akis išdegęs.
    • eFoto geriausi
      eFoto geriausi 
        2019.02.10, 06:00, vertino: Gerai, , rašė:

      Sveikiname!
      Ši nuotrauka yra savaitės geriausia temoje „Klasikinė foto juosta“.
      Visos šios savaitės geriausios:
      www.efoto.lt/nuotraukos/savaites_geriausios?w=201906

    Į grupę „Pinhole“ rekomendavo


          www.fotobites.lt nuolaida fotoknygoms, albumams, fotožurnalams galioja iki gegužės 1 dienos.

    Jūsų komentaras

    Rašyti komentarus gali TIK užsiregistravę eFoto.lt dalyviai. Užsiregistruoti