"Prieš vėją"

 470 (+0)

Komentarai
Turinys
  • Manvid
    Manvid 
      2019.09.24, 16:04, vertino: Gerai, , rašė:
    Buvau skaitęs Sartro "Žodžiai", girdėjęs apie egzistencializmą, todėl pirmą kartą pamatęs A.Sutkaus fotonuotrauką, kurioje Sartas pasviręs į priekį (lipdamas į kopą) biriame smėlyje mina savo šešėlį, suvokiau tai kaip paties egzistencializmo metaforą.
    Neturiu priekaištų šiai nuotraukai, bet joje matau, kad skulptūra orientuota taip, kad šešėlis yra priešingoje pusėje (velkasi iš paskos), kopos pasvirimas ir aplinka neatitinka to vaizdinio ir minčių, kurias kėlė pirminis kūrinys - fotonuotrauka. Na, bet čia tik mano asmeninė nuomonė.
  • ArūnoFoto
    ArūnoFoto 
      2019.09.24, 18:00, rašė:
    Gerb. Vidmantai iš tikrųjų skulptūros "Prieš vėją", sukurtos talentingo skulptoriaus Klaudijaus Pūdymo pastatymą, inicijavo nuotaikos, lydėjusios Žano Polio Sartro vizitą Kuršių nerijoje 1965 m. liepą ir užfiksuotos genialaus fotomeninko Antano Sutkaus nuotraukoje. Kuršių nerijos kopomis einančio, smėliui ir vėjui besipriešinančio Sartro atvaizdas tapo neatsiejama jo įvaizdžio dalimi. Tą ir norėjo pabrėžti skulptūros autorius. Dėkoju už komentarą ir įvertinimą.
  • Manvid
    Manvid 
      2019.09.24, 21:33, vertino: Gerai, , rašė:
    Gerbiu kūrėjus, taip pat ir Jūsų minimą K. Pūdymą. Prieš rašydamas ankstesnį komentarą pasižiūrėjau ir skulptūros atidengimui skirtą tekstą. Bet tos tvorelės ... Suprantu, kad reikalingos, nes vėjas išneš smėlį aplink skulptūrą. Bet jos gadina vaizdą. Taip pat ir figūros poza turi socrealistinio didvyriškai kovojančio herojaus įvaizdį. Pažiūrėjau tos A.Sutkaus nuotraukos vaizdą, kad prisiminti pirminį vaizdinį, radau ir aprašymą kuris atitinka mano pajautas: http://www.ndg.lt/rinkinys/k%C5%ABriniai/antanas-sutkus.aspx
      www.fotobites.lt nuolaida fotoknygoms, albumams, fotožurnalams galioja iki gegužės 1 dienos.

Jūsų komentaras

Rašyti komentarus gali TIK užsiregistravę eFoto.lt dalyviai. Užsiregistruoti