Nešiojamas kompiuteris nuotraukų redagavimui
TadasP: 2020.01.09, 10:34  Pokalbiai:  Fotomanipuliacijos, apdorojimas  6
 

Sveiki visi,

gal gali kas rekomenduot gerą, bet nebrangų:) nešiojamą kompiuterį su geru ekranu mėgėjiškam darbui su lightroomu, nuotraukų redagavimui ir visam kitam. Biudžetas, noriu tilpt į 1000 eurų.

Parduotuvėj rekomendavo "geimerinius" Dell G3, G5 serijas su IPS matrica, bet apžvalgose daug kam užkliūna prasti jų ekranai, spalvų atkurimas.

Busiu dėkingas už bet kokią pagalbą renkantis


Komentarai
Turinys
  • TadasP
    TadasP 
      2020.01.09, 11:01, rašė:
    tiesa, tenka pripažinti kad visdar naudoju viena pirmųjų hp envy ultrabookų, kuriame apskritai tikriausiai tokio dalyko kaip RGB spalvų atkurimo nėra:)
  • LinaBT
    LinaBT 
      2020.01.09, 11:30, rašė:
    Renkantis nesiojama kompiuteri ir dirbant su Lightroom ar Photoshop svarbu:

    • Procesorius : Intel Core i5, bet dar geriau i7 ir AMD A12 minimumas.
    • Atmintis : 16 Go minimumas.
    • Ekranas : Idealu tureti 4K ekrana arba bent jau Full HD (1920 x 1080), geriausia matinis ekranas. Plokste:IPS arba PLS samsung
    • Uztenka tureti 60Hz ou 75Hz, ju didesnis skaicius skirtas geimerininkams.
    • Pagal Jusu nurodyta kaina, patariu:
    • Asus VivoBook S15
    • Dell xps 15 touch
  • TadasP
    TadasP 
      2020.01.09, 17:54, rašė:
    laba, aciu uz atsakyma:)
    dell xps touch man rodos tik su 4K buna, ne? Ir ju kainos su 16GB atmintim jau lipa per pusantro tukstancio ir aukstyn :( tada jau ir i naujaji macbooka pro galima butu ziuret..
    O Asus'as idomus variantas, pasidomesiu.
  • LinaBT
    LinaBT 
      2020.01.09, 19:18, rašė:
    Dell buna be 4K senesnis variantas ir kaina apie 1000 €
  • Kriaušė Krioklys
    Kriaušė Krioklys 
      2020.01.11, 09:07, rašė:
    Man regis, visus šiuolaikinius ekranus galima maždaug normaliai sukalibruoti. O jei kokios ten AdobeRGB vienos kitos spalvikės nerodys - nei tu pats, nei niekas kitas realiai nepastebės. Kad tik veiktų greitai. Nors tai, aišku, ilgai netruks dėl gamintojų ir programinės įrangos kūrėjų "konspiracijos" - po kiek laiko net ir pats greičiausias tampa pačiu lėčiausiu :) Keliaudamas aš sugebu tvarkyti savo skenuotas daugiau nei 8000x10000 pikselių dydžio nuotraukas su senu (kas yra senas?) Asus Eeepc (regis, 1225 modelis). Aišku užtrunka truputį, bet tada turi laiko pagalvoti apie tai, ką darai ir ko apskritai iš tos nuotraukos nori.
  • Aušraam
    Aušraam 
      2020.05.14, 08:15, rašė:
    "Geimerinius" kompiuterius rekomendavo, nes paprastai jie kur kas galingesni būna, tai kaip ir tinkamas variantas, jeigu poreikiai yra iš ties dideli. Bet jie yra brangesni, tai reikia "pasverti" kas realiai bus daroma, jei naudojimasis "lightroomu ir "photoshopu" tai gal ir nereikia ant tiek galingo kompiuterio (nebent bus montuojama video medžiaga, tada jau geriau spartesnį kompą pirkti, nes ten jau failai didesni, tai automatiškai į geresnį procesorių žiūrėti reikia). Tai jei darbas labaiu su nuotraukomis, tai žiūrėk į ekraną daugiausiai, bet va dėl jo jau nelabai ką galiu patarti :/ Šiaip labai nemažai patarimų/rekomendacijų visokių buvau sulaukęs iš šios parduotuvės itwork.lt/nesiojami/ tai gali žvilgtelti, manau kažką tikrai rasi, jei ne, tai susisiek su jais, tikrai patars :) Pats turiu kompiuterį įsigijęs iš jų jau porą metų ir esu tikrai patenkintas.
      www.fotobites.lt nuolaida fotoknygoms, albumams, fotožurnalams galioja iki gegužės 1 dienos.

Jūsų komentaras

Rašyti komentarus gali TIK užsiregistravę eFoto.lt dalyviai. Užsiregistruoti
Apie TadasP
TadasP

gyvena: Klaipėda    amžius: 42    Daugiau >

Atsiprašome, NERODOMA
- dabar tinklapis pernelyg užkrautas :/