Kas buvo prieš...liko po...ir aplinka...

Azuro langas, kitaip dar vadinamas „Žydruoju langu“ (maltiečių kalba – Tieqa Zerqa) – buvo natūraliai susiformavusi arka. Tai buvo vienas populiariausių bei labiausiai fotografuojamų lankytinų objektų saloje. Arkos aukštis buvo apie 50 metrų. Jūra aplink šią uolą labai gili ir tamsiai mėlynos spalvos atspalvio, būtent dėl to arka pavadinta „Žydruoju langu“.Žydrasis langas sugriuvo audros metu. „Dabar atrodo, kad niekada mes jo ir neturėjome“, – teigė vienas vietos gyventojas. Tuo tarpu Maltos opozicijos lyderis jau paskelbė, kad tai „liūdna diena visai Maltai“. Prieš kurį laiką geologai buvo įspėję, kad nors erozija pakenkė šiam Gozo salos pasididžiavimui, tačiau Žydrasis langas turėtų turistus džiuginti dar bent dešimtmetį. Maltos žiniasklaida su liūdesiu primena, kad šis turistinis objektas buvo vienas ryškiausių šalyje ir pritraukdavo tūkstančius turistų kiekvienais metais. Vieta, kurioje žmones džiugino gamtos suformuotas Žydrasis langas, dabar atrodo štai taip:pateikiu nuotraukas....
Dar vienas, ne ką mažiau akiai malonus vaizdelis – Vidinė jūra, kuri nuo Azuro lango nutolusi vos per keliasdešimt metrų. Maltoje ji kartais vadinama – „Qawra“. Vanduo į mažą įlankėlę patenka per natūraliai susiformavusį tunelį, per kurį galima praplaukti maža valtele.Krantas šioje įlankėlėje akmenuotas, bet seklus. Ant jo stovi keletas žvejų namelių. Išplaukus per tunelį pamatysite nelygią ir uolėtą pakrantę, staiga gilėjančią net iki 35 metrų.
Pakrantė labai populiari nardytojų tarpe, taip pat galima žvejoti ir maudytis.
Kiek aukščiau ant kalvos stovi Šv. Onos koplytėlė, pastatyta 1963 metais ant senos bažnyčios pamatų.

Esant ramiai jūrai, žvejybinės valtelės, maltiečių kalba vadinamos luzzijiet, plukdo turistus į atvirus vandenis pro Vidinės jūros tunelį, o su kai kuriomis valtimis įmanoma nuplaukti ir iki Azuro lango bei grybo uolos – Fungus Rock.

Grybo uolą pamatysite pažvelgę į priešingą pusę nei Azuro langas. Tai apie 60 metrų aukščio maža salelė – gamtos draustinis, pavadinimą gavęs dėl jame augančio augalo, kurį atrado Maltos Ordino generolas, klaidingai jį priskyręs grybų šeimai.


 359 (+0)

Komentarai
Turinys
      www.fotobites.lt nuolaida fotoknygoms, albumams, fotožurnalams galioja iki gegužės 1 dienos.

Jūsų komentaras

Rašyti komentarus gali TIK užsiregistravę eFoto.lt dalyviai. Užsiregistruoti