Kuriame

Kuriame pasaulyje aš gyvenu ?
 355 (+0)

Komentarai
Turinys
  • Rytis Vilnietis
    Rytis Vilnietis 
      2021.02.07, 20:43, vertino: Gerai, , rašė:
    Nereikalinga ta spalvota...
    Tokias visi pyškina, bespalvė jau šis tas... ;)
  • Kava
    Kava 
      2021.02.07, 21:24, rašė:
    Labai dėkingas už komentarą. Gal kiti galvoja kitaip ? Tai aš ir sakau kokiam pasaulyje mes gyvenam. Juoda ir balta ar kaip vaivorykštė spalvotam. O kuris vertingesnis ?
  • Rytis Vilnietis
    Rytis Vilnietis 
      2021.02.07, 22:26, vertino: Gerai, , rašė:
    Tikra tiesa, kiek žmonių tiek nuomonių, skonių bei grožio suvokimų...
    Klausimas kokiai auditorijai skirtas šis darbas... ;)
    Tai yra esminis klausimas.
    Keldamas abi versijas parodai jog negali apsispresti, o reikėtų... Nors ir sunkus sprendimas, bet jį turi priimti autorius ;)
  • Kava
    Kava 
      2021.02.08, 06:01, rašė:
    Taip autoriui sunku apsispresti, pirma dailėje peizažai dauguma spalvoti, fotografijos pradžia juodai balta. Mano balsavimo koeficientas mažas tenka dėti kartu. Nors tema tapati. Dėl eksperimento siekiančia dėsiu atskirai parodis kuri nugalės . Nesurinko 50 trinu kam laikyti silpnus darbus.
  • Rytis Vilnietis
    Rytis Vilnietis 
      2021.02.08, 17:25, vertino: Gerai, , rašė:
    Kas liečia mane, tai kai matau tokį pateikimą iš dviejų dalinai vienodų nuotraukų, tai balsuoti nesinori.
    Priežastis ta, jog balsuodamas teigiamai pliusuočiau ir nuotrauką kuri nepatinka ( ta prisiplakėlė... :) ). Tad geriau visad susilaikau...
    Man lietuviški peizažai labai skurdūs, pasitaiko kam užfiksuoti gamtos padovanotą debesų ir žemės derinį kuris kartais atrodo nerealiai, ar žiemiški minimalizmai pasitaiko efektingi. Bet didžioji dauguma yra nuobodžiai vienodi vaizdai, kurie gelbstint juos, bespalviame pateikime atsiskleidžia gerokai subtiliau...
    Bet reikia valios atsisakyti spalvinio magnetizmo.
    Ir įtikinti save, jog tai du atskiri pasauliai, o kurį rinktis, kaip jau minėjau - tik autorius sprendžia ;)
  • Zenius
    Zenius 
      2021.02.08, 17:32, vertino: Gerai, , rašė:
    Ne tokie jie ir skurdūs,tiems,kurie pro langą nuolat mato kalnus,gal kaip tik atgaiva. Be jokios abejonės j b man atgaiva sielai,bet turiu silpnybių,pvz.aguonoms.:)
  • Rimantas Ereminas
    Rimantas Ereminas 
      2021.02.08, 18:47, vertino: Gerai, , rašė:
    Juodam baltai pasaulyje gyvena katės. Jos spalvų nemato. Mes gyvename spalvotame, bet nebūtinai ,,vaivorykštiniame".
  • Rytis Vilnietis
    Rytis Vilnietis 
      2021.02.08, 17:29, vertino: Gerai, , rašė:
    Tiesa, paminėtas balsų krepšelio "svoris", kuris čia realiai nieko nelemia.
    Atkreipk dėmesį į topus ir pasakyk sau, ar visada ir visos ten esančios nuotraukos vertos to viršūnės statuso...?
    Nelemia balsų kiekis ar nuotrauka verta dėmesio, juk kūrinius vertina tikrai ne dauguma...
    Manau reikia pačiam dėl šio kriterijaus taipogi pagalvoti... ;)
  • Kava
    Kava 
      2021.02.08, 21:07, rašė:
    Manau kūrinius vertina visi ir visada tik gali ir nebalsuoti o galvoje vertina. Va vienetai pamato ko nemato dauguma. Vienetai kuria ateities stilius bei madas.
  • Rimantas Ereminas
    Rimantas Ereminas 
      2021.02.08, 18:44, vertino: Gerai, , rašė:
    Jeigu taip orientuotis į klasikus- J.Bulhaką arba S.Žvigždą tai iš tikro pas juos matome peizažą j/b ir yra įsišaknijusi tokia nuostata kad tas juoda balta tai yra labai aukšta klasė, profesionalu, cool. Iš tikro tai jie ne iš gero gyvenimo tokią minimalią paletę naudojo o kad tuo metu spalvotos iš viso nebuvo, o kai atsirado tai pradžioje tos spalvos buvo labai nekokybiškos, tai ta spalvota fotografija pradžioje asocijavosi tik su vestuvėm ir krikštynom. Bet kai dabar turime kokybišką spalvotą fotografiją tai čia yra visiška nesąmonė peizaže atsisakyti spalvų, nebent jeigu nemoki tų spalvų gražiai pateikti tai tada žinoma j/b yra paprasčiau nes vis tiek kaip nors išeis. Čia žiūriu j/b gina labiausiai tie kurie to peizažo iš viso nefotografuoja.
  • Rytis Vilnietis
    Rytis Vilnietis 
      2021.02.08, 19:58, vertino: Gerai, , rašė:
    Manau galiu čia keliančio kolegos darbais paneigti Rimanto visą šį komentarą.
    Sraute peizažus kelia tikras peizažų profesionalas _ R.U.
    Jei Rimantai manai jog jis tai daro dėl gebėjimų stokos, tai tikrai esi neteisus.
    Aš peizažų jau sakiau kodėl nefotografuoju, nes jie mūsų krašte skurdūs, o ir gamta mane kaip miesto žmogų netraukia, visgi aš ne kaime augau...
    Bet ir dabar turint gabalą kaimo, aš į tuos laukus retai kada tepažiūriu, nes gyvename plokštumų regione, kur peizažas nykiai lygus... Viską dažnai gelbėja koks rūkas, sniegas, ar debesys...
    O apie klasikus nereikia kalbėti, ko jiems trūko ar netrūko. Gyvename šiandien, tad geriau padiskutuoti apie spalvas... :)
    O žiūrint į šį duetą nuotraukų, tai akivaizdu, jog spalvotoje nuotraukoje tos spalvos tarsi išbyrėję ir jų yra tarsi vietomis... Nevykusiu oru fotkinta, tad geriau atsisakyti nepavykusio spalvinio varianto...
    Aš dažniausiai keliu nespalvotas nuotraukas, bet keliu ir spalvotas, nes tos versijos man patinka spalvose pateiktos.
    Tad apie spalvas su manimi geriau nesiginčyti tokiu tonu, kai nori paneigti mano gebėjimą matyti spalvinius sprendimus. Esu interjerų projektuotojas, virš trisdešimt metų...
    Spalviniai sprendimai mano duona kasdienė... :D
  • Rimantas Ereminas
    Rimantas Ereminas 
      2021.02.08, 20:56, vertino: Gerai, , rašė:
    Visada būna išimčių kūrybiniuose ieškojimuose ir teikti vieno autoriaus stilių kaip pavyzdį yra neteisinga. Aš manau kad šitas tinklalapis iš viso nėra pavyzdys pasauliniu mastu kokie darbai yra daromi ir kaip ten viskas atrodo geriausių pasaulio meistrų su spalvom ten ar ne? Ne aš pirmas čia tokią kategorišką nuomonę pradėjau brukti ir tikrai net nebūčiau iš viso komentarą rašęs jei ne tokie kategoriški absurdiški teiginiai.
  • Kava
    Kava 
      2021.02.08, 21:52, rašė:
    Dėkingas už diskusiją kurios siekiau. Mano galva svarbiausia išlikti savimi. Eiti savo keliu , ten kur nori . Dauguma negali daug keliauti tik dėl to darbus keliu. Kyla noras mesti bet spyriu sau į užpakalį ir einu prie jūros, kartais dar pasiimu aparatą. Ir manau po milimetrą augu. Smagu žiūrėti į kitų menininku bei profesionalų darbus.
  • Rytis Vilnietis
    Rytis Vilnietis 
      2021.02.08, 21:59, vertino: Gerai, , rašė:
    Rimantai, kaip dabar tave suprasti. Jei pateikiu pavyzdį, jį nuneigi, nes jis tikrai paneigia tavo komentarą. Rašai jog tai išimtis... Bet jis nėra toks vienintelis, tegul tokių mažai, bet jie parodo savo kūriniais jog jie teisūs atsisakę spalvų ir drąsūs. O pats užvažiuoji ant visų tų kurie neva kelia juodai baltas nuotraukas, tai jie nesugeba spalvas derinti... Juk įsigilinus tai juokingai skamba... Rašai apie žmones kuriems neturi ką patatyti prieš ir dar negana to, nežinai kas tie žmonės. Nes ne vienas iš jų yra profesionalas estetinio vaizdo pateikimo srityje. Suprask, kaip apgailėtinai nuskamba tavo žodžiai jiems tai skaitant... Na, bet įsitikinimus sunku pakeisti, kaip įrodyti žmogui jog grožio sąvoka yra gana standartinis reiškinys, nors ir matome tarsi visi skirtingai, bet labai paprasta matyti kas yra prasta ir kas yra stipru...
  • Rimantas Ereminas
    Rimantas Ereminas 
      2021.02.08, 22:08, vertino: Gerai, , rašė:
    Dėl tų spalvų. Aš nesakiau kad j/b peizaže egzistuoti negali, tokių autorių yra. Bet mane užknisa toks teiginys kad ,,šalin spalvas" nes sakysim Kavos tas antras darbas kuris spalvotas yra žymiai geresnis. Aš pats fotografuoju jau 50 metų, esu fotoklubo narys, dalyvauju parodose ir nereikia čia man autoritetais mojuoti. Aš savo nuomonę turiu.
  • Kava
    Kava 
      2021.02.10, 10:59, rašė:
    J.B. dėjau pirmą nes po truputį prie to einu,norsman sunku. Ir antra mano akiai neprrasta. Žmonai ji patiko labiau. Ir jausdamas pagarbą J.B. ją kėliau kaip pirmą. Prasukant darbus eilėje spalvotos nerodo, kas eis pro šalį jos nepastebės.
  • Kava
    Kava 
      2021.02.08, 21:31, rašė:
    Jei visi darbai bus vienodi kaip profesionalo R.U. jis taps toks kaip ir visi ir taps labai neįdomus . Manau mūsų darbai atspindi mus. Paėmus 10 mano darbų juos tikrai atskitumėt. Tai nėra jau taip blogai. Mano sumanymas pavyko užvirė diskusija. Laiką rinkausi nėra lengva jį rasti. Man profesionalas tas kuris iš nieko padaro gerą darbą. Krepšinyje turi iš 10 pataikyti 8.
  • Rytis Vilnietis
    Rytis Vilnietis 
      2021.02.08, 21:45, vertino: Gerai, , rašė:
    Kad peizaže dažniausiai rodomas plataus vaizdo pateikimas.
    Ir grožį nulemia pati panorama. Jei dar joje yra patrauklių gamtos kūrinių, tai vaizdas dar geresnis. Ir paskutinis akordas tai fotografo meistriškumas, kaip jis moka naudotis technika ir vėliau apdoroti žaliavą, kuri taps nuotrauka - kūriniu. Tai tik tiek ir noriu pasakyti.
    O dėl vienodumo, tai nebus kaip jo, nes vienetai čia gali jam prilygti... Juk nemanai, kad pradėjęs fotografijas rodyti bespalves, tapsi jam lygus... Manau dauguma čia klaidingai supranta bespalvę fotografiją, ji gerokai sudėtingesnė už spalvotą. Taip iš tiesų ir yra...
  • Rimantas Ereminas
    Rimantas Ereminas 
      2021.02.08, 22:02, vertino: Gerai, , rašė:
    Čia yra du skirtingi dalykai kurių net lyginti negalima. Vienas dalykas kai fotografas yra stebėtojas ir fiksuoja tai kas net ne jo yra sukurta o kai ko žymiai aukštesnio ir jo užduotis yra tik laiku pamatyti tai kas gal tik sekundę trunka, o kitas kai fotografas yra pats sau kūrėjas ir objektas jam tik medžiaga kūrybai iš kurios jis nulipdys pats ką sumanęs. Abu požiūriai turi teisę į egzistavimą, o pati fotografija yra toks platus temų laukas kad neįmanoma aprėpti.
  • Rytis Vilnietis
    Rytis Vilnietis 
      2021.02.08, 22:08, vertino: Gerai, , rašė:
    Tą jau Rimantai suprantu tikrai, patikėk, galim užsiginčyt negyvai... :D
    Neverta ;)
    Ramaus vakaro :)
  • Rytis Vilnietis
    Rytis Vilnietis 
      2021.02.08, 22:07, vertino: Gerai, , rašė:
    Na tiek to, palikime tas spalvas ir bespalvystes šalyje... :D
    Ką Rimantas gali pakomentuoti apie konkretų darbą. Kalbu apie kompozicinį sprendimą, bei šios nuotraukos elementų proporcijas.?
    Kai skaitau jog vertybes akivaizdžiai suvokiamos, man tampa įdomu kas konkrečiai šioje nuotraukoje teisinga ir patrauklu žiūrovui.
    Manau ir Kava neatsisakys išgirsti Rimanto nuomonę.
    Pratęsime manau jei bus kas dar ką parašys jau kitą dien ;)
  • Rimantas Ereminas
    Rimantas Ereminas 
      2021.02.08, 22:14, vertino: Gerai, , rašė:
    Tas antras spalvotas darbas yra visai neblogas. Spalvos gražiai dera tarpusavyje, jos yra skoningos ir nerėkiančios. Kompozicija taip pat gera, visos proporcijos suderintos. Man darbas patinka. J/b būtent tų spalvų ir trūksta.
  • Rytis Vilnietis
    Rytis Vilnietis 
      2021.02.08, 22:25, vertino: Gerai, , rašė:
    Na va, manau tai autorius ir norėjo išgirsti ;)
    Liuks :)
  • Kava
    Kava 
      2021.02.10, 11:05, rašė:
    Pagirų išgirsti nenorėta. Buvo noras sukelti diskusiją, darbe dirbu po 12 val. neišeina joje dalyvauti. Ir žinių bagažas mažas. Tik iš e.foto iš jūsų darbų mokausi suprasti miesto ir architektūros meno, sėkmės kūryboje.
  • Tokie reikalai
    Tokie reikalai 
      2021.02.10, 12:10, vertino: Gerai, , rašė:
    Subjektyvu, bet manau jei nori rodyti visumą tai spavotą, bet jei svarbios dėtalės tai BW, bet taip aš mąstau.
  • Kriaušė Krioklys
    Kriaušė Krioklys 
      2021.02.18, 17:34, vertino: Gerai, , rašė:
    Čia spalvota geriau, spalvų nedaug, ir jos suteikia nuotaiką. Be to, daugiau detalių ir jos geriau išsiskiria, tiek danguj, tiek žemėj. JB nėra lygu JB, kitokiais spalvų filtrais konvertuojant kitaip gal gautųsi. Taip, kaip čia – man spalvota labiau prie širdies.
      www.fotobites.lt nuolaida fotoknygoms, albumams, fotožurnalams galioja iki gegužės 1 dienos.

Jūsų komentaras

Rašyti komentarus gali TIK užsiregistravę eFoto.lt dalyviai. Užsiregistruoti