3 valanda ryto.Stopkadras.Neproginis.

3 valanda ryto. Tai metas kai lengvai galima atsidurti tarp lengvo pamišimo ir gilaus kūrybinio proceso. Nes tai laikas, kai yra ypatingai užaštrinami instinktai ar asmeniniai potyriai. Kai priėjus kryžkelę, niekuomet negalima pasakyti kuriuo keliu eiti toliau, o sprendimas, ir supratimas kas ir kaip toliau, užgimsta netikėtai. Beveik ekspromtu. Kai ateities vizija, tarytum nematomo burtininko rankų yra ištraukiama iš Sielos glūdumų, ir kaip rūkas nuleidžiama prieš akis. Ir nusispjaut į tai, kad tiesioginis blico žybtelėjimas užmuša erdvę vaizde., - juk 3 valanda ryto!
 362 (+0)

Komentarai
Turinys
  • aion
    aion 
      2021.02.20, 12:38, vertino: Gerai, , rašė:
    Nuotrauka pasiūlyta į grupės geriausias
    • Mindaugas K
      Mindaugas K 
        2021.02.20, 13:12, rašė:
      Ač už medalį...:) Priimu kukliai, tačiau su šypsena lūpose :)
    • Andrius Gudelis
      Andrius Gudelis 
        2021.02.20, 13:05, vertino: Gerai, , rašė:
      Kažkaip susimąsčiau... kad ponų ir ponių „Vyturių“ nomonės šiuo klausimu ženkliai nesutaptu su „pelėdūnų“ požiūriu į išreikštą mintį ;)

    • Mindaugas K
      Mindaugas K 
        2021.02.20, 13:52, rašė:
      O taip. Šioje vietoje gali užgimti visai neplanuota socialinė diskusija apie egzistencinės būties peripetijas ir saviraiškos labirintus. Ir abi pusės bus teisios. Nes savo požiūrį gausiai iliustruos asmeninių potyrių argumentų salvėmis. Teisingas vaizdo interpretavimas matyt šioje vietoje glūdi daugiau ekspromte, kurį išprovokavo poreikis dokumentuoti tam tikrą asmeninę emociją. 3 valanda ryto, -subtilus metas, kai vieniems nauja diena gali prasidėti, o kitiems baiginėtis anksčiau buvusi. Todėl šioje vietoje, tas laiko simbolizmas gali ir turėtų būti plačiau traktuojamas, ir užslėpta forma tapti vienu vaizdą formuojančiu elementu. Sąmoningai palieku simbolikoje atvertas duris ir neformuluoju minties iki galo. Nes asmenybinis šaržas visuomet turi balansuoti tarp saviironijos ir solidžios autentikos. Todėl "Vyturių" ir "Pelėdūnų" klausimas iš esmės, šiuo atveju lieka atviru ir reikalauja atskiro konceptualaus sprendimo, kurį po truputį pradėjau brandinti perskaitęs Tavo komentarą...:) Už idėją ačiū Andriau, - lieku skolingas...:)
    • Andrius Gudelis
      Andrius Gudelis 
        2021.02.21, 16:15, vertino: Gerai, , rašė:
      Aš gal net nelabai teisingai iškontempliavau (pastaruoju metu neturiu tam jėgų) savo mintį, bet - kaip ir pats paminėjai, kad to subtilaus meto ir jo simbolizmo formų virsmas vaizdu, įtakotu asmeninių interpretacijų formomis, kurios išprovokuoja įpatingą, bei nuostabiai skirtingą triukšmą, kiekvieno individo jutiminėje sistemoje... Tad mano pasirinkti „Vyturiai“ ir „Pelėdūnai“ ištikrųjų ir buvo labiau pats noras „paragauti“ tos koncepcijos kurią galėtų iššaukti šių dviejų iš pažiūros skirtingų požiūrių ekspresija... :)
    • Mergelius nelaimingas
      Mergelius nelaimingas 
        2021.02.20, 18:48, vertino: Gerai, , rašė:
      Na, lengvo pamišimo požymių išties galima įžvelgti :) O kadangi pats iki tokio laiko "pelėdžiauju", tai puikiai žinau, kuriuo keliu eiti toliau - į lovą :))
    • Mindaugas K
      Mindaugas K 
        2021.02.20, 19:33, rašė:
      Tikriausiai svarbiausia yra gerai suprasti savo poreikius, ir dėl takelio neišklysti iš kelio. Nes visuomet asmeninį pasirinkimą formuoja vertybiniai prioritetai. Kartais verta pelėdžiauti tam, kad ryte automatu transformuotis į vyturį. Gyvenimas turi daug atspalvių, ir ne visi jie yra tik fonas vykstančiuose procesuose, formuojančiuose individą kaip asmenybę... :) Ač už netingėjimą apsilankyti ir palikti komenarą po darbu... :)
    • Vaizdinys
      Vaizdinys 
        2021.02.20, 23:05, vertino: Gerai, , rašė:
      Eilėraščių kartais nerašote?
      Man vaizdas kelia šitas asociacijas: www.lrt.lt/naujienos/kultura/12/1111760/pabaigos-neturintis-...
    • Mindaugas K
      Mindaugas K 
        2021.02.21, 00:28, rašė:
      Vienok, turiu pripažinti, jog mokate subtiliai pateikti užklausą apie tam tikrus egzistencinės būties niuansus... Keliu kepurę prieš tokį išradingumą...:) Nors kita vertus, iš šaies į viską objektyviai metęs žvilgsnį, galiu sutikti, jog tam tikri momentai, asmeniškai manęs nepažįstant, gal ir gali kelti tam tikrą panašumų iliuziją. Šiaip bityne, kur dabar gyvenu bohemos nelabai gali būti. Nes bitės tokio gyvenimo būdo netoleruoja. Kitas dalykas yra eilėdara. Tačiau eilėmis bovyjuosi tik EF erdvėje, po savo darbais ar atskirais atvejais komentaruose ir tą darau išimtinai retai.. .:) Ač už įžvalgas privertusias nusišypsoti.. :)
    • Vaizdinys
      Vaizdinys 
        2021.02.21, 15:37, vertino: Gerai, , rašė:
      Niuansų tarp eilučių buvo, bet tas veidas man iš tiesų Širvį primena.
      Beje, nustebau, kad su E-3 šaudote. Čia jau tikrai klasika :)
    • Mindaugas K
      Mindaugas K 
        2021.02.21, 19:54, rašė:
      Jau sugriešyjau. Šiandien nusipirkau 1Ds Mark3 su 80k kilometražu. Prieškelias dienas paskaičiau vieno tūlo efotiečio išaiškinimą, kad dabar pats tas metas ieškoti technikos ir susigundžiau pasižiūrėti ką galima nupirkti už 500 pinigų. Galima sakyti, savanoriškai nusiskausminau. Nes valios neužteko atsisakyti pasiūlymo, ir dabar esu žmogiškai dėkingas už pametėtą mintį pasidairyti... :) Bet E3 nemesiu. Geras darbinis arkliukas. Gal būt net nauju užraktu pasirūpinsiu, kad kai nusprogs, galvos neskaudėtų. Juo lab, kad jam yra surinkti šviesūs stiklai. O sisteminiai man taip ir neprilipo, - šiuo atžvilgiu esu konservatyvus... :)
    • Vaizdinys
      Vaizdinys 
        2021.02.21, 19:58, vertino: Gerai, , rašė:
      Aš Olympus gerbėjas jau 15 metų, paskutinis turėtas DSLR buvo E-30, bet su malonumu perėjau prie sisteminių, kurie visa galva lenkia anuometinius Oly DSLR.
    • Mindaugas K
      Mindaugas K 
        2021.02.21, 20:22, rašė:
      Gal teko susidurti su E-M1 MARK III/ X? Labai gundo, tačiau sisteminių kažkaip nelabai ragavęs. Legendų daug, o realiai turėjusių rankose nesutikau... Antras dalykas - kad senus objektyvus galima adaptuoti micro 4/3 sistemai žinau. Bet nesuradau niekur ar egzistuoja adapteris naujiems micro sistemos objektyvams prijungti prie senuko E3 ? Ateityje tai lemtų ar naujinčiau Oly platformą ar peršokčiau į Canoną.Oly man labiau patinka valdymas, - fantastiškai paprastas, o dulkių nupurtymas toks, kad kyla pagunda kada nors išversti dulkių siurblį prieš keičiant objektyvą. Todėl jei pavyktų suderinti skirtingų sistemų aksesuarus, greičiausiai OLY būtų suteikti visi prioritetai... :)
    • Vaizdinys
      Vaizdinys 
        2021.02.21, 20:42, vertino: Gerai, , rašė:
      Neįmanoma m4/3 optikos jungti prie 4/3 aparato, nes m4/3 darbinis atstumas yra mažesnis. Galima tik atvirkščiai – seną 4/3 optiką jungti su naujais m4/3 aparatas. Jei yra sukaupta geros 4/3 optikos, labai verta įsigyti E-M1 Mark II. Jį dabar galima sumedžioti už 700 ar mažiau eurų. Aišku, dar reikės adapterio, bet aparatas puikus, su juo sena optika veiks dar geriau nei su E-3. Mark III dar per brangus, kad būtų verta pirkti.
    • Mindaugas K
      Mindaugas K 
        2021.02.21, 20:58, rašė:
      Ač už išsamų komentarą skirtą OLY aparatams..:)
          www.fotobites.lt nuolaida fotoknygoms, albumams, fotožurnalams galioja iki gegužės 1 dienos.

    Jūsų komentaras

    Rašyti komentarus gali TIK užsiregistravę eFoto.lt dalyviai. Užsiregistruoti
    Apie Mindaugas K
    Mindaugas K
     
    Mindaugas K

    gyvena: rugių laukuose prie Bedugnės, kažkur Lietuvoje    Daugiau >
    Nuotrauka galerijose             Tai nuotraukos siūlomos į grupės geriausias