O jeigu restorano sefui pasakyciau "patiekalas persudydas", ar jis manes paklaustu "kodel tau taip pasirode"? :) Nepasirode, tai akivaizdu nuo pirmo kasnio. Nors zmoniu skoniai skiriasi - kazkas megsta suriau, kazkas nemegsta - visgi yra tam tikros ribos, ir kulinarijos gurmanai yra islavine liezuvi tiek surumui, tiek sudetingesniems skonio aspektams.
Klausimas man kilo todėl, nes nieko neįprasto nedariau laitrume. Visiškai standartinis mano presetas peizažui. Turbūt, stipri kontrinė šviesa, tą tiesiog labiau išryškina.
Presetai nera tinkamas budas nuotraukoms apdoroti. Juos naudoja telefoniniai megejai, kuriems patinka vienu mygtuko paspaudimu padaryti sədəvra, ir jie niekad nesuka galvos "per daug ar per mazai". Gi fotografai - labiau isigiline zmones ir zino, kad sedevrams reikia daugiau mygtuku :)
Gal presetai ir tinka studijinems foto, kur apsvietimas visada vienodas, bet gamtoje kiekviena nuotrauka yra skirtinga: viena naturaliai kontrastingesne, kita naturaliai blankesne, todel kiekviena reikia reguliuoti individualiai. Tas pats ir spalvoms galioja.
Jūsų komentaras
Rašyti komentarus gali TIK užsiregistravę eFoto.lt dalyviai. Užsiregistruoti