Objektyvai "Nikon" aparatams: Modernūs vs Vintažiniai '2022
Fotoklasika: 2022.09.06, 15:21  Grupė: Nikon 13
 
Modern vs Vintage '2022  
Mano susipažinimas su fotografija prasidėjo su šiuolaikiškais "Nikkor" objektyvais.

Po to atsirado noras ieškoti geriausios kainos ir kokybės santykįo, kurie kardinaliai pakeistų tavo darbų stilių - pirmasis atradimas "Sigma ART" kolekcija. Žavėjausi ir žaviuosi keletą metų...

Vėliau pasirodė "Šventa trejybė" 28mm, 40mm ir 105mm f1.4 ART (kur buvo paimtos technologijos iš kinematografijos rinkos)...Ir kai pusė "review" portalų skelbė - kad pagaliau "Sigma" kopijuodama "Zeiss" ne tik ją prisivijo, bet ir pralenkė už kelis kartus mažesnę kainą:)

Rezultats tobulas, viskas ryšku, aišku - gerokai pranoko realybę. Ir aš galvoju, kad tai yra labai gerai - technologijos nestovi vietoje. Fotografas ir klientas patenkinti - viskas labai puiku...

Kiekvienas šiame laikmetyje pagamintas įrankis duoda šių dienų realybę...

Tarkim filmuojamas filmas, kuris vaizduoja prieš keliasdešimt metų pasaulyje įvykusius įvykius - režisierius papasakoja savo viziją, o kinematografas automatiškai renkasi klasikinį objektyvą, kuris tiksliai perteikia ano laikmečio piešinį:)


Taigi, man bedirbant su šiuolaikiniais objektyvais sieloje norėjosi perteikti nuotraukas, kuriuos neišduotų šių laikų. Tai šiuo metu labiausiai patinka "Nikkor" class D (plius Ai) ir "Zeiss Pannar" fiksuoto židinio objektyvai...Jie man labai patiko, kad jie idealiai atvaizduoja žmogaus kūno spalvinius tonus. "Bokeh" labiau analoginis, klasiškas. Idealiai perteikia klasikinio portreto dvasią.

Ar yra čia esančių fotografų kurie fotografuoja klasikiniais objektyvais?

Kokio brendo rankinius objektyvus rekomenduotumėt? (geriausias Ultra wide, vidutinis ir tele fiksas)

Kada Jums norisi panaudoti seną ir kada naują?

Kokie objektyvai ateityje pakeis modernius?:)

Komentarai
Turinys
  • made not in china
    made not in china 
      2022.09.06, 18:20, rašė:
    Ar yra čia esančių fotografų kurie fotografuoja klasikiniais objektyvais?
    O taip manau tikrai tokių yra:) Kažkada buvau tiesiog išprotėjęs dėl senų objektyvų ir negi pats perdarinėjau juos i Nikon F mountą. Per savo rankas perleidęs apie 300+ objektyvų (čia nuo to laiko kai pradėjau pats sau registruoti visus savo perdarytus).

    Kokio brendo rankinius objektyvus rekomenduotumėt? (geriausias Ultra wide, vidutinis ir tele fiksas)
    Nėra geriausio:) Yra arba kažkuo įdomūs (bokeh, tam tikras savitas piešinys ar dar kas nors) arba paprastos pilkos pelytės niekuo neišsiskiriančios iš visos kitos pillkos masės. Lygiai kaip visi šiandieniniai objektyvai
    Ultra wide senų gerų iš viso nėra, jie atsirado vėliau, o jei ir buvo vienas kitas ultra wide, tai jau buvo visiška egzotika ir jie kainuodavo nesuvokiamus pinigus vien dėl to, kad tai egzotika, nors optiškai jie buvo....... taip sakyčiau žemiau plintuso:)
    Vidutinis - čia nors vežimu vežk, ir dauguma labai panašūs vienas į kitą, gal tik Carl Zeiss ir Leica buvo vienu žingsniu priekyje visų (turiu omenyje optinę kokybę). Bet šiame segmente taip pat buvo ir pats didžiausias pasirinkimas objektyvų su įvairiausio pobūdžio išskirtiniais piešiniais.
    Tele fiksas - tais laikais zoominiai objektyvai buvo tikras mėšlas (atsiprašau už išsireiškimą), tad fiksas tai kaip ir savaime suprantama :) Bet vėl gi "tele" savoka labai realetyvi. Tais laikais tele tai buvo 85-135, o 200 tai jau buvo kažkas antgamtiško super puper duper tele :) 300mm tai jau visiška egzotika. Ir kaip ir gerų 300mm objektyvų nelabai ir žinau:)
    Kada Jums norisi panaudoti seną ir kada naują?
    Jei darbui (ačių dievui šituo jau neužsiiminėju) tai ko gero rinkčiausi šiuolaikinius objektyvus (greičiau paprasčiau ir niekam neįdomu kažkokie specifiniai įdomūs piešiniai). Bet sielai ir akims tai tik seni ir ant juostos:)

    Kokie objektyvai ateityje pakeis modernius?:)
    Net neabejoju tai bus labai "teisingi" su ištaisytom visom įmanomom ir neįmanomom aberacijom (gal netgi su kintamos geometrijos lęšiais), visi kaip vienas nuobodūs ir vienodi. Nebus absoliučiai jokio skirtumo tai Canonas, Nikonas, Sony, Sigma ar Tamronas, jie visi bus apsoliučiai "teisingi". Nuobodu... taip, bet užtat "teisinga", kaip ir automobiliai šiandien gatvėje....... visi vienodi, kartais net save pagaunu, kad kol nepamatau gamintojo ženkliuko, tol nelabai galiu pasakyti kas tai per automobilis :)
  • Fotoklasika
    Fotoklasika 
      2022.09.06, 19:36, rašė:
    Tikra tiesa, tarkim klasikinių objektyvų bokeh ir gylis yra tikroviškas ..Kai fotografavau žmogų su 105mm prie f1.4 - tai žmogus atrodo kaip stovintis šalia plakato....Ta kreminio ne visai optinio bokeh mada padaro savo:)

    Komercijai labai super, papildytos realybės studija gamtoje:)
  • Andrius Gudelis
    Andrius Gudelis 
      2022.09.06, 22:45, rašė:
    Prie paskutinio dar pridėčiau, kad viso vaizdų apdorojimo programėlės ateity turės auto filtriukus kurie esant norui pataisys „teisingą“ modernų vaizdą į „teisingą“ bet kokio laikmečio su kokiu tik nori bockeh, aberacijom, vinjetais, nukrypimais, triukšmais ir pan. :)
  • Fotoklasika
    Fotoklasika 
      2022.09.07, 06:59, rašė:
    Jau holivude tas yra, bet tai atlieka pigiuose filmuose. Dar yra išmaniuose telefonuose...:) Visada gyvuos oldschool'as :)
  • made not in china
    made not in china 
      2022.09.07, 11:19, rašė:
    Patikėk manim nieks nesigaus. taip kaip poliarizacinio filtro nepakeis jokios programėlės, taip ir optinio piešinio. Jau buvo n badymų tiek atkartoti bokeh, tiek atkartoti įvairias juostas bet tai taip ir liko tik sintetinė kopija. Čia lygiai taip kaip su mėsos pakaitalais dešroje :) visi valgo ir visiems tinka kol neparagauja močiutės iš kaimo tikros dešros, arba pienas iš maximos kuris realybėje yra tik baltintas vanduo ir nieko panašaus į karvės pieną net arti nėra :) Bet visi geria ir visiems tinka :)
  • Fotoklasika
    Fotoklasika 
      2022.09.07, 11:24, rašė:
    Kaip yra dviejų tipo vinil plokštelės - šiuolaikinės jau rašomos iš skaitmeninio formato, ir senos, kurias dauguma audiofilų "medžioja" dar įrašytų su analogine technika:) Visa kita procesas ir mada
  • Zenius
    Zenius 
      2022.09.10, 23:32, rašė:
    Taigi,pritariu dėl plokštelių, skambesys kitas,bet turiu ir atitinkamą visą papildomą techniką to laikmečio, kad jokios skaitmenos nebūtų,dėl juostos irgi pritariu,turiu tris užtaisytus..:/
  • Fotoklasika
    Fotoklasika 
      2022.09.10, 23:44, rašė:
    Lempinis ar tranzistorinis stiprintuvas?:)
  • Zenius
    Zenius 
      2022.09.11, 07:39, rašė:
    Turiu tris tranzistorinius,man užtenka,yra puikiai skambančių modelių. Iki lempinių dar nedaaugau,auksinių laidų paskui reiks..) O panašumų yra su fotografija,gerai pastebėjot,skaitmeninant ar kompresinant pradanginami pustoniai,kurių paskui kantuperis prideda,bet skambesys,gylis skiriasi,igudusi ausis ar akis greičiausiai pajaus skirtumą.)
    Bandęs ir aš visokių objektyvų,paskutinis pirkinys nikor ais 1,2f.su d 800 bandžiau, nuo f2 puikiai, f 1,2 labai vinjetuoja ir muilina,net monoklį mano primena..) Uždėjau ant FM, bet dar neryškinau juostos, įdomu,ar bus skirtumas prie atviros. )
  • Fotoklasika
    Fotoklasika 
      2022.09.11, 07:47, rašė:
    kaip tik nikkor 50mm f1.2 ai iš Italijos atvyksta:)

    Matysim kaip seksis...Koncepsija didelių diafragmų: ar 50mm f1.2, ar 105mm f1.4 Sigmos bandytas - fotografuoti visu ūgiu, nes iš arti turi verti iki f2.8-f4 ir tada tu permoki už tą daigtą:)

    Su Sigmos 105mm prie tviros aštrumas geras, bet su aštrumu susimoki cinkelio dingimą - atrodo kad žmogus nufotografuotas prie plakato, ne kaip klasikinių 135mm f2 yra ir bokeh ir piešinys.

    Dabar kreminio plokščio bokeh mada. Įdomu kaip toliau evoliucionuos optika...Ar grįš kaip drabužių mados prie klasikinio stiklo metodo - nes ėjimas link tobulybės atima 3D:)
  • 15 čigonų
    15 čigonų 
      2022.09.26, 11:24, rašė:
    Nikon 28mm f2.8 AI-s - geriausia kas galėjo nutikt su Nikon'o rankinio fokusavimo objektyvais. Bent kartą į savaitę pasigailiu kad pardaviau.
  • Fotoklasika
    Fotoklasika 
      2022.09.26, 12:24, rašė:
    Kaip ir Nikkor 50mm f1.2Ai?:)
  • 15 čigonų
    15 čigonų 
      2022.09.27, 08:35, rašė:
    Meh, labai specifinis + su 1.4 galima išsiverst + kaina. Tai nedėčiau į tą patį sarašą.
      www.fotobites.lt nuolaida fotoknygoms, albumams, fotožurnalams galioja iki gegužės 1 dienos.

Jūsų komentaras

Rašyti komentarus gali TIK užsiregistravę eFoto.lt dalyviai. Užsiregistruoti
Apie Fotoklasika
Fotoklasika
 
Donatas Rimkus

gyvena: Vilnius    amžius: 39    Daugiau >

Atsiprašome, NERODOMA
- dabar tinklapis pernelyg užkrautas :/