Draugystė

 853 (+0)

Komentarai
Turinys
  • indrosita
    indrosita 
      2009.04.10, 15:02, vertino: Paskatinimas, , rašė:
    Vat kojos galėtų pilnai matytis.
    Sėkmės:)
  • saulon
    saulon 
      2009.04.10, 15:12, rašė:
    sutinku, galėtų, bet neprilipdysiu jau :)
  • gfoto
    gfoto 
      2009.04.10, 16:20, rašė:
    Tada, prieš keliant nuotrauką vertinimui, gerai būt kritiškai ją įvertinti...
  • saulon
    saulon 
      2009.04.10, 16:48, rašė:
    tokiais principais vadovaujantis, negalėčiau talpinti čia nei vienos nuotraukos. Be to, čia nėra srautas, čia nėra siekiama absoliutaus tobulumo. Ir, filosofuojant toliau, jei žinome principą, kad tobulumui ribų nėra, tada nei viena nuotrauka nėra tobula. Vadinasi, negali būti čia patalpinta.
    Be to, ar tikrai 100 proc. atvejų "nenukirstos" kojos yra geriau? Ar tikrai galite teigti, kad padarius kadrą su kojomis gautas vaizdas būtų geresnis? Suprantu, kai turi 2 variantus ir gali rinktis, o dabar - tik įsivaizduoti.
    Aišku, dabar galvosite, o gal net parašysite :), kad va, nieko neišmanantis naujokas kritikos nepriima, akis drasko, bet pasakymas, kad reikia įsivertinti prieš keliant nelabai suderinamas su fotomokyklos nuostatomis, kur, mano nuomone, nuotraukos ir talpinamos kitų įvertinimui ir konstruktyviai kritikai. Aš nuotraukas talpinu ne su pretenzija ar pareiškimu į tobulybę, o su siekiu sulaukti kitų nuomonės, patarimų, pasidalinti man įdomesne užfiksuota akimirka. Ir tikrai save įsivertinu, atrenku geresnius variantus.
    Čia gal aš per daug emocionaliai sureagavau, bet išsakiau savo nuomonę, į kurią, savaime suprantama, galite nekreipti jokio dėmesio...
  • gfoto
    gfoto 
      2009.04.10, 16:08, rašė:
    Tikrai nematau jokio akių drąskymo,todėl ramiai galiu pačiam atsakyti. Reikalas ne srautuose ir mokyklose,o tame,kaip pats žiūri į kitus žmones,ar tau svarbi jų nuomonė,pojūčiai,kuriuos tavo darbas sukels. Jei taip,tada pats pagalvosi ir nuspresi ar nuotrauka tikrai verta aplinkinių dėmesio ar ne.
    Jokiu būdu nenoriu pasakyti,kad visos nuotraukos be kojų yra blogos. Kitą kartą gali būti,kad taip net geriau. Bet,deja,turim ne kitą,o šį atvejį... ir čia vienareikšmiškai kojų trūksta. ir ne dėl to,kad kažkoks gfoto užsigeidė jas pamatyti. o tiesiog kompoziciškai jos čia reikalingos. Ne dėl tobulumo,nors jo siekiame,o dėl vizualaus vaizdo tvarkos.
    Sakai,kad nori patarimų - tai ir yra patarimas :) Niekas negimė mokėdamas ir žinios ateina su laiku. Bet kartais tą procesą galima paspartinti. Patarimai tam neblogai tinka,bet užvis geriausia yra pavartyti fotografinę literatūrą. Nuo to ir patarčiau pradėti. Savo laiku esu jos paskeitęs į valias. Todėl garantuotai tvirtinu,kad to reikia mums visiems.
  • saulon
    saulon 
      2009.04.10, 18:32, rašė:
    ok, patarimą priimu. Taip pat sakau, kad man labai svarbi kitų nuomonė ir ką mano darbai jiems sukelia. Man daug kas mini, kad esu per daug savikritiškas. Jūs galvojate - kad nepakankamai :) Bet iš esmės, dėdamas šį darbelį čia, tikėjausi sulaukti iš kai kurių žmonių teigiamos reakcijos dėl rankučių, kuri galbūt atsvertų nukirstas kojas. Visiems aišku neįtiksi ir nepatiksi, tuo ir įdomus bei spalvingas pasaulis.
    Literatūros žiūriu minimaliai, daugiausia efoto darbus ir jų komentarus, kas gerai, o kas ne. Moksliškai atsidėti fotografijos studijavimui neturiu deja laiko, bet apie kompozicijas pasiskaičiau ne vieną kartą. Ir galiu pasakyti, kad nors teoriją ir suprantu, bet labai panašu, jog čia reikia ne mažai įgimto pajautimo ir akies bei, be abejo, labai labai daug praktikos. O kadangi fotografavimas man tik neseniai tapo atpalaiduojančiu hobiu, tai ir stengiuosi kuo daugiau praktikuotis darydamas va tokias visokias komponavimo klaidas.
    Žodžiu, viskas aišku, bandysime toliau tobulėti ir mokytis iš savo klaidų ir kitų patarimais vedini :)
  • Pempė
    Pempė 
      2009.04.10, 15:15, vertino: Paskatinimas, , rašė:
    as ir uz koju matymasi :)
    bet foto tikrai atitinka pavadinima :)
  • Mantas.B
    Mantas.B 
      2009.04.10, 15:25, vertino: Gerai, , rašė:
    nice spalvos, nice draugystė...;]+
      www.fotobites.lt nuolaida fotoknygoms, albumams, fotožurnalams galioja iki gegužės 1 dienos.

Jūsų komentaras

Rašyti komentarus gali TIK užsiregistravę eFoto.lt dalyviai. Užsiregistruoti
Apie saulon
saulon

gyvena: Vilnius    amžius: 45    Daugiau >

Atsiprašome, NERODOMA
- dabar tinklapis pernelyg užkrautas :/

Nuotrauka galerijose

Atsiprašome, NERODOMA

- dabar tinklapis pernelyg užkrautas :/

Registruoti lankytojai šių apribojimų neturi!