Birma - Apie vieno kaimo žuvis

Prie upės gyvenantys žmonės gaudo žuvį, kurią sudžiovinę pardavinėja visoje šalyje. Žuvis apdirbama savotiškame konvejeryje: vaikas žuvis meta bobulei, kuri joms nuskuta žvynus, paskui ji keliauja pas bobulę, kuri ją išskrodžia ir nukerta galvą, galiausiai paskutinė bobulė aštriu peiliu atskiria mėsą nuo kaulų ir supjausto. Galiausiai išmėsinėta žuvis suformuojama ir džiovinama saulės atokaitoje. Taip apdorota žuvis ilgiau išsilaiko karšto Birmos klimato sąlygomis ir yra lengvai transportuojama. Gaminant iš jos verdamos sriubos. Ragauti nesinorėjo.. ne dėl šios džiovintos žuvies, o dėl specifinės pilkos ir žiauriai dvokiančios žuvinės pastos, kuria gardinamos visos tradicinės Birmos sriubos.

 530 (+0)

Komentarai
Turinys
  • Polia
    Polia 
      2010.02.14, 18:33, rašė:
    Nuotrauka pasiūlyta į grupės geriausias
    • Barbora...
      Barbora... 
        2010.02.14, 18:39, rašė:
      Įdomus pasakojimas :)
    • Evelina..
      Evelina.. 
        2010.02.14, 19:07, rašė:
      oho. daug prigaudę
    • mnym
      mnym 
        2010.02.14, 22:34, rašė:
      "..гул и зол был рыб..."

      :)
    • mariakas007
      mariakas007 
        2010.02.15, 01:16, rašė:
      Fainos išklotinės šiu žuvų.
    • Dianna
      Dianna 
        2010.02.15, 08:26, rašė:
      Nuotrauka pasiūlyta į grupės geriausias
      • 5
        5 
          2010.02.15, 09:27, rašė:
        nu įdomiai atrodo. O kuo ištepti vietinių veidai? Tai turi kažkokią praktinę ar daugiau tradicinę reikšmę?
      • shiurpe
        shiurpe 
          2010.02.15, 12:50, rašė:
        Tai tanaka medžio pasta - ji apsaugo nuo saulės odą. Kartais jie nuostabius ornamentus ja paišo.. Grįžusi galėsiu su tavimi pasidalinti :)
            www.fotobites.lt nuolaida fotoknygoms, albumams, fotožurnalams galioja iki gegužės 1 dienos.

      Jūsų komentaras

      Rašyti komentarus gali TIK užsiregistravę eFoto.lt dalyviai. Užsiregistruoti