Blogas rytas

Deja, nuotraukos negali papasakoti visos istorijos - didele dalis informacijos lieka už kadro. Ir apskritai bijau, kad čia gausis rašinėlis...

Prieš priešistorė.
Vienas vaikinukas paprotino, kad į kraną geriausiai lipti šeštadieni anksti ryte - taip bent neužklups atvaževę dirbti darbininkai. Skundėsi, kad jam vieną syki buvo sutrukdę.

Priešistorė.
Ankstyvas rytas. Matyt kokios 4 ryto. Paskutinės kelios valandos buvo tikrai, nebijant to žodžio, šūdinos. Pradedant pavydžiu išsidirbinėjančiu lenku, kuris barą palaikė paplūdimių, ir nusprendė, kad nulieti vandeniu nieko blogo. Maža to, jau ruošiantis eiti namo kiniečiai nusprendė, kad jie jau pakankamai girti, kad galėtų išsiaiškinti savo santykius. Aišku tai darė ant laiptų. Teko laukti kol baigs savo pasirodymą.

Istorija.
Maždaug pusė 5. Isiveržiu į kambarį. Kambariokas miega. Čiumpu fotoaparatą. Per kelias paskutines valandas sukauptas pyktis tiesiog veržiasi ryžto pavidalu. Šiandien man niekas nesvarbu. Lipsiu. Einu per universiteto miestelį, po kurį ganosį vos ne bandos pagyvenusių žmonelių. Nesimiega, matai, jiems, sportuoja. Prieinu prie statybų aikštelę juosiančios tvoros. Kaip tyčia randu vieną tvoros lakštą, kurio kampas labai draugiškai atsiknojęs ir tiesiog kviečia mane. Apsidairau aplinkui ir raunu į vidų. Perspėjamieji ženklai ne man - aš juk nemoku korėjietiškai. O paveiksliukas tai besišypsančio darbininko. Taigi, prieš mane - ilgiausios kopėčios mano gyvenime. Kabaliuoja ir apsauginė virvė. Bet kam ji? Juk nėra kam jos antro galo palaikyti, o kristi aš nežadėjau - žinot, pavojinga... Pradėjęs lipti, aišku susivokiu, kad mano šviesus, prieš dvi dienas skalbti džinsai nėra tie, su kuriais reikėtų leistis į tokį žygi. Na, bet dabar per vėlu. Dabar belieka tikėtis, kad apsauginiai nesugalvos žvalgytis aukštyn. Būtų gana nemaloni situacija. Kopimo nedetalizuosiu. Nei labai lengva, nei labai kažkas baisaus. Tad, aš jau viršuje. Kaip ir tikėjausi, žmonės čia geri. Kabinos durys nerakintos. Prieš ją - didelė rozetė, ant žemės mėtosi kištukas. Tyliai birzgia elektra. Būtų galima ir pažaisti... Bet gal tiek tos.
Nulipęs pajuntu, kad traukia rankų pirštus ir blauzdas. Išrodau kaip po gerų statybų. Grižtų prie tos pačios, gerosios, tvoros plokštės. Pro plyšį apsidairau. Ot velnias... Žmonės jau vaikštinėja... Teks palūkėti. Sulaukęs geresnės akimirkos braunuosi į laisvę. Skardinė plokštė garsiai apie tai praneša aplinkiniams. Kažkas net sugalvoja atsisukti... O aš apsimetu, kad tiesiog išdygau iš po žemių, ir tai nieko stebėtino. Dar 15 minučių ir galėsiu eiti pusryčiauti.

Epilogas.
Su arbatos puoduku sėdžiu ant bendrabučio stogo, laukiu kol išsiskalbs džinsai ir grožiuosi nepaprasta miesto panorama. Sulaukęs džinsų grįžtu į kambarį. Kambariokas jau keliasi. "Good morning" ir virstu į lovą.
 555 (+0)

Komentarai
Turinys
  • pkristina
    pkristina 
      2010.08.27, 22:49, vertino: Gerai, , rašė:
    už rašinėlį 2-gubas + :)
  • emilia
    emilia 
      2010.08.27, 23:05, vertino: Gerai, , rašė:
    Geras rytas - kupinas įspūdžių:)
  • boolve
    boolve 
      2010.08.28, 02:10, rašė:
    Jo.. taip ir neišdrįsau/neprisiruošiau ant daugiaaukščio užlipti naktį Londone pastoliais ir išardė..
    Na bijojai kad gausi rašinėlis tai ne be reikalo bijojai :) O kas liečia nuotraukas. Na tikiuosi kitas lipimas bus aiškesnis :)
  • zavas
    zavas 
      2010.08.31, 21:58, rašė:
    Ką reiškia palinkejimas "lipimas bus aiškesnis"
  • boolve
    boolve 
      2010.08.31, 22:40, rašė:
    tą ir reiškia.
  • Vincas
    Vincas 
      2010.09.07, 13:11, vertino: Gerai, , rašė:
    Gaila, kad apsauginiai nepastebėjo - rašinėlis būtų įgavęs kriminalinio atspalvio, netgi tarptautinio (peizažas aiškiai nelietuviškas)
      www.fotobites.lt nuolaida fotoknygoms, albumams, fotožurnalams galioja iki gegužės 1 dienos.

Jūsų komentaras

Rašyti komentarus gali TIK užsiregistravę eFoto.lt dalyviai. Užsiregistruoti