***

 946 (+0)

Komentarai
Turinys
  • suspenduotas
    suspenduotas 
    nesiseka
      2011.06.27, 23:49, vertino: Paskatinimas, , rašė:
    už neryškų pirmą planą minusas ... :)))
  • AisteG
    AisteG 
      2011.06.28, 00:03, rašė:
    :))) matot as pati pasirinkau sia foto ir neryskus pirmas planas sioje man patiko, zinoma dekui uz nuomone, o variantu yra ne vienas. Na jeigu jus esat istikruju '' specialistas'' fotografijoje, sakytumet kirpsciau pirma plana, patartumet kazka, nes klaidas jei jos yra, daznai galima istaisyti , o ne svarbiausai pabrezti, kad dedu minusa tartum vaiku darzelyje ar realybes sou ''baras'' zaidime. Juk deti minuso tikrai jums niekas nedraudzia, nuo to juk niekas nesikeicia, svarbu pastabos , patarimai. Tad dekui, kad netingit apsilankyti, isreiskti kritika... bet kokiu atveju i kritika stengiesi pazvelgti, kito zmogaus akimis, ir tada padarai isvada ar vis del to pasilieki prie savo varianto :)))
    p.s. kai ziurime i koki nors daigta toleliau nuo musu , arciau esantys lieka ne fokuse, tad man tas ir fotografijoje nemaiso, netgi kai kuriose fotografijose patinka.. zinoma cia mano kukli nuomone :)))
  • ricardo božeoduvančikas
    ricardo božeoduvančikas 
      2011.06.28, 06:30, rašė:
    Miela Aiste:-),čia norm.žmonėm,aišku ir man:-) pasakai kas blogai,tai atgal šlapiu skuduru emancipuota būtybė:-)aš taip norėjau:-) tapk ir tu tokia,lengviau bus:-)
  • suspenduotas
    suspenduotas 
    nesiseka
      2011.06.28, 09:21, vertino: Paskatinimas, , rašė:
    Ricardo, labai norėčiau, kad tavo geranoriškumą ir kantrybę įvertintų tie papūstų žandukų savininkai ... :)))
  • AisteG
    AisteG 
      2011.06.28, 10:27, rašė:
    ricardai, kazkada efoto zurnale teko skaityti , kaip i viena autoriaus darba atsako pvz trys fotografijoje nusimanatys zmones ir ju nuomone issiskyre, kazkam atrode puikus darbas, kitam atvirksciai, kas vienam trukde, kitam ne.
    Tad, kuris yra teisesnis ? manau i fotografija kiekvienas ziuri per savo supratima, suvokima.
  • suspenduotas
    suspenduotas 
    nesiseka
      2011.06.28, 11:16, vertino: Paskatinimas, , rašė:
    požiūrių tiek, kiek ir žiūrovų. Tačiau vieni įžvelgia esmę, - kiti tik išorinius fragmentus. Negali žmogus rezonuoti tam ko nėra pažinęs.
  • Deivaras
    Deivaras 
      2011.06.28, 06:55, rašė:
    Pirmas planas tikrai labai kliūna.
  • suspenduotas
    suspenduotas 
    nesiseka
      2011.06.28, 09:20, vertino: Paskatinimas, , rašė:
    Aiste, labai praverstų, jei :
    1- nuimtum, visiškai pašalintum pretenzijas bet kam. Ypač tau gero linkintiems,
    2 - nebematuok pasaulio tik pagal savo patirtį,
    3 - tik dėl tavo jaunuoliško amžiaus tavo pretenzijoms nesuteikiu didelės reikšmės ...
    O šiaip,. jei nori ką tai suprasti, pradėk studijuoti tą dalyką, situaciją, erdvę. Jei nori kalbėti apie mano vaikų darželio grupę - tai ir ateik į jį. pasidomėk juo. Paskaityk mano kitus komentarus, pastudijuok juos. Papūstos lūpytės ir kojelių trepsėjimas - tik šypseną kelia.
    Jei esi pakliuvusi į optikos pardavėjų ir jų reklamos pinkles - ir sergi tuo virusu - atvira diafragma ir viskas neryšku - tai esi iš tos mažumos, kuri turi silpną imunitetą toms reklamoms... Tavo atvira nepagarba savo oponentui , kuri dar netgi į skliaustus patalpinta - parodo tavo charakterį ir žemą kultūrą.
    O kirpti kadrą arne tai tavo pasirinkimas. Jei būtų toks patarimas - vėl būtų buvę priekaištai - kas tau leido man patarinėti ...
  • AisteG
    AisteG 
      2011.06.28, 10:14, rašė:
    dekui uz issamu komentara. dedu pliusa. Kadangi siulot pastudijuoti jusu komentarus, tai pastudijuokit ir manuosius, patarimus priimu geranoriskai, nebent tai butu ciniskas, ar koki modeli izeidziantis tada... .
    Matau, kad jus labai stipriai esat pries atvira diafragma, gal as ir sergu ta liga , kaip ir daugelis susirinkusiuju, bet ar ne gerai kai pazvelges i fotografija supranti kas akcentuota ir t.t. Kartais atrodo esat senosios kartos fotografas, kuris dabar ziurintis i jaunos kartos fotografijas, kuriose daznai naudojama atvira diafragma, ima pyktis, nepasitenkinimas, tartum butinai turi buti kaip buvo tada... bet gal laikai keiciasi, mados... Taip sutinku, kartais atvira diafragma kai susergi panaudoji per daznai ir ten kur gal tikrai nereikia..
  • suspenduotas
    suspenduotas 
    nesiseka
      2011.06.28, 11:14, vertino: Paskatinimas, , rašė:
    Aiste, kabėkim apie fotografiją kaip apie autoriaus deklaraciją pasauliui apie savo santykį su žiūrovui rodomu.
    Siaura ryškumo zona nėra blogybė pati savaime. Tad nebuvau ir ne esu prieš akcentuotą vieną kurį planą. Tai tėra tik metodas leidžiantis sukurti autoriui reikalingą akcentą. Prasmingą - ne optikos pardavėjų paskleistą bacilą. Tai kas sena ar nauja tėra to paties atkartojimas. Tą, manau, žinote. esmė tame, kad svarbu ne priemonės, o rezultatas. Jei Pepę pozityviai priimame teatro scenoje - realiame gyvenime toks rūbų derinys visada bus šokiruojantis, absurdiškas ir beprasmis, - apie skonį, išlavintą ar net egzaltuotą - kalbėti netenka ...
    siūlyčiau esant progai pasidomėti praėjusio šimtmečio pirmų dešimtmečių fotografijomis, kai buvo naudojama minkšta optika, kuri be siauros ryškumo zonos dar ir piešinį darydavo švelnų, minkštą. Ne monoklio, tačiau vos ne švytinti. dabartiniai mėginimai tą sukurti programiškai atrodo kiek apgailėtinai. Sintetika ir tiek. kaip ir dabartinis maistas. Tad jūsų įtarinėjimai dėl mano prioritetų - yra be pagrindo. tai yra pasirinkimo, mokyklos, tradicijų ir suvokimo reikalas. Kai neapgaudinėsite savęs - drąsiai galėsite priimti ir tai kas jau tapo klasika ir naujausius technologinius pasiekimus.
    Jūsų fotografijos atveju - situacija visai kita. Sakyčiau tokia - darbas atliktas to momento nuotaikoje nekreipiant dėmesio, kad bet kuris kadro ypatumas ar jo detalė nėra atsitiktiniai ir mažiau svarbūs. rezultate viskas yra svarbu. ir priklauso nuo žiūrovo pasiruošimo ir požiūrio subtilumo.
    Tegul jums sekasi išgryninti savo kuriamą realybę.
  • AisteG
    AisteG 
      2011.06.28, 11:32, rašė:
    dekui uz palinkejimus, tikiuosi nuosirdzius ;)
  • ricardo božeoduvančikas
    ricardo božeoduvančikas 
      2011.06.28, 12:36, rašė:
    :-) tas tikiuosi,tai emancipacijos ir moteriško chamiškumo liekanos? Pabandom iš naujo ...:-)
  • VaidasKa
    VaidasKa 
      2011.06.28, 20:15, rašė:
    Vat tokios diskusijos mane ir "kabina" šioje e-bendruomenėje. Skaitai, vertini, ir mokaisi. Man iš pirmo žvilgsnio pasirodė svarbu visai kas kita - kodėl vyšnios pievoje, o ne sode? Kodėl vyšnios, nors ir skirtos dekoracijai, yra ryškesnės už merginą? mišrainės priekiniame plane man tikrai per daug, iš kitos pusės - pusėtinai maskuoja išmintą fotografui trukdžiusią žolę. Gal tikrai vertėjo pašalint iš kadro? Na, tai viskas, kas užkliuvo. Einant toliau, tektų pradėti kabinėtis prie klaviatūros, kad klavišai kvadratiniai :D
    O nuotrauka ++. Kabina iš vidaus. Dabar viskas
  • Karpis.
    Karpis. 
      2011.06.28, 06:08, vertino: Gerai, , rašė:
    o aš už, graži svajijnga fotografija
  • AisteG
    AisteG 
      2011.06.28, 10:18, rašė:
    dekui :)
  • Kelbis
    Kelbis 
    nesiseka
      2011.06.28, 10:31, vertino: Gerai, , rašė:
    As irgi uz , manau tikrai turi daryti ir fotografuoti taip ,kaip uzmanyta o ne taip , kaip kitems atrodo grazu cia kiekvienam neitiksi. O jei raudona "boba" turi ka parodyti tai mielai prasom paziuresim , ivertinsim. Cia daugelis vertina ,kaip jiems graziau butu o ne kaip fotografas perteike,jei tarkim 10 zmoniu ziuri i mano foto ir 10 skirtingu nuomoniu vienam priekinis planas kitam kadravimas treciam spalva ketvirtam ryskumas it tttt.... tai atleiskit kolegos cia visiems i rura nesulysi ,jei kadras atliktas techniskai tvarkingai be jokiu isdeginimu ir taip toliau o sis toks ir yra ,tai gal jau palikim vietos ir autorei teisia pasirinkti ,kaip ji sumane si kadra uzfiksuoti.Eikit geriau pinholistus pamokykit fotografijos ,nes jie tikrai siame gyvenime pasiklyde savo skyleje.
  • suspenduotas
    suspenduotas 
    nesiseka
      2011.06.28, 11:18, vertino: Paskatinimas, , rašė:
    Štai Kelbis ir nori mokyti kaip matyti - pinholistus... Pamiršo nuo ko pradėjo ...
  • Kelbis
    Kelbis 
    nesiseka
      2011.06.28, 11:27, vertino: Gerai, , rašė:
    suspenduotas ,manau kam kam ,bet tau tai reiketu patyleti ne nuo to galo pradejai ,kai ismoksi fotografuoti nors kazka , tada bus galima diskutuotuoti o dabar tai tik sukeli sypsena ir tiek :D
  • suspenduotas
    suspenduotas 
    nesiseka
      2011.06.28, 11:33, vertino: Paskatinimas, , rašė:
    Visada malonu su išmanačiu savo amatą pakalbėti.
  • Kelbis
    Kelbis 
    nesiseka
      2011.06.28, 11:48, vertino: Gerai, , rašė:
    приходи ко мне в пещеру - будем мамонтов пугать.
  • suspenduotas
    suspenduotas 
    nesiseka
      2011.06.28, 12:12, vertino: Paskatinimas, , rašė:
    ... o kas tada mums daineles dainuos ... gal negasdinkim... :)
  • Kelbis
    Kelbis 
    nesiseka
      2011.06.28, 12:18, vertino: Gerai, , rašė:
    Oi dainininku dabar, kaip fotografu taip ,kad nesijaudink :D
  • ricardo božeoduvančikas
    ricardo božeoduvančikas 
      2011.06.28, 12:47, rašė:
    Išaugino užantį pinholistai judą:-)
  • AisteG
    AisteG 
      2011.06.28, 11:50, rašė:
    tikrai visiems juk neimano itikti ir to paprasciausiai manau ir nereikia.. :)
  • Kelbis
    Kelbis 
    nesiseka
      2011.06.28, 11:51, vertino: Gerai, , rašė:
    Butent.
      www.fotobites.lt nuolaida fotoknygoms, albumams, fotožurnalams galioja iki gegužės 1 dienos.

Jūsų komentaras

Rašyti komentarus gali TIK užsiregistravę eFoto.lt dalyviai. Užsiregistruoti