Be kojų ....., bet juda.


Šitokie spalvingi daiktai - skirti turistams. Vietiniai jas nešioja nedažytas arba nudažo kokia nors švelnia spalva - dažniausiai žalsva.

Skrybėlėms, vietnamietiškai vadinamoms no'n ba i tho, tenka ne tik vieno svarbiausių aksesuarų vaidmuo. Pagamintos iš palmių lapų, jos yra nepaprastai lengvos ir apsaugo nuo lietaus bei saulės.

Galvojau, kad vietnamietškos skrybėlės yra tik reklaminis triukas turistams pritraukti, tačiau jos ir dabar yra svarbi kasdienybės dalis. Jos dengia galvas moterų, dirbančių ryžių laukuose, prekiaujančių daržovėmis turguje, kartais derinamos prie mokyklinės arba darbinės uniformos ar net prie treningų, t.y. sportinio kostiumo. :)

Šios skrybėlės puikiai atspindi vietnamiečių išradingumą ir paprastumą, bet dar labiau atkartoja charakteringą vietnamietišką plačią nosies formą bei gan tiesų ir griežtą charakterį.

Galvos apdangalas yra vienas svarbiausių aksesuarų Vietnamo kaimeliuose ir miesteliuose. Vakarietiško nuogumo čia nėra. Moterys ne tik kad nedemonstruoja savo kūno, bet dėvi pirštines, kojines, o burną dengia raspiratoriais ar skarelėmis. Visa tai tam, kad apsaugotų savo odą nuo menkiausio saulės spindulėlio. Ir tik labai moderni vietnamietė dėvi ne tradicinę, o vakarietišką skrybėlaitę, o jaunos mergaitės leidžia sau užsidėti ir "beisbolkę".

 576 (+0)

      www.fotobites.lt nuolaida fotoknygoms, albumams, fotožurnalams galioja iki gegužės 1 dienos.

Jūsų komentaras

Rašyti komentarus gali TIK užsiregistravę eFoto.lt dalyviai. Užsiregistruoti
Apie Rimstel
Rimstel
 
Rimantas Stelingis

gyvena: Vilnius    amžius: 64    Daugiau >
Nuotrauka galerijose

Atsiprašome, NERODOMA

- dabar tinklapis pernelyg užkrautas :/

Registruoti lankytojai šių apribojimų neturi!