viena tokia agfa isola

papuolė į rankas čia tokia agfa isola, be didelių modifikacijų buvo perdaryta į pinhole kamerą. išmalti stikliukai atsuktuvu, idėta skardelė su skyle, daugiau visakas palikta originaliai, židinys apie 75mm, pinholinimas vykstas troso ir bulbo pagalba, šuteris gimtasis. pirmi pasibandymai, skylę reikia keist, rezultatas nelabai džiugina, matyt mano sąmonę labai jau veikia priklausomybė nuo extra plataus pinholinio kampo (-:
juosta shanghai gp3 100

 595 (+0)

Komentarai
Turinys
  • amvy
    amvy 
      2012.02.15, 08:45, rašė:
    Gaila Agfos :)
    Klausimas ne į temą. Matau tris vienodus skaičiukus, žyminčius kadrą. Tarkim prasukinėjant su Liubitel ties kuriuo reiktų sustot?
    Ir dar, kur Panevėžy ryškina plačias spalvotas nuotraukas (c41 procesas)?
    Pinholuose šiaip tų skaičiukų nesimato, matyt, įdedant pašalinamas popierius.
  • skarbonke
    skarbonke 
      2012.02.15, 12:53, rašė:
    agfos nėr ko gailėt, ana kainavo niekingus 5 lt, o ir šiaip elementari plačiajuostė muilinė, nieko blatno.
    Liubiteliaus nesu turėjęs, nežinau kaip ten prasukimas ir kadrų skaičiavimas realizuotas, žinau tik tiek jog dauguma 120mm juostas naudojantys fotikai turi langelį su raudonu stikliuku pro kurį yra matoma ta popierinė juostos dalis, todėl tie skaičiukai ir atspauzdinti įvairiose vietose nes yra nevienas to raudono langelio talpinimo standartas, kelios vietos, plius vieni fotikai daro skirtingo dydžio kadrus - 4x4; 4,5x6; 6x6; 6x9, tam vėl skaičiukai turi būt kitose popierinės juostos vietose. mano čia rodomuose kadruose skaičiukai matosi nes naudota pigi kiniška shanghai gp3 100 plati juosta, jos tas popierius su skaičiukais bais plonas ir per tą raudoną langelį jį prašviečia, ko pasekoje ir gaunamas skaitmenim nusėtas kadras, kad to išvengt reikėtų raudoną langelį uždaryt (jei yra tokia galimybė) arba užlipint kokia nepermatoma lipnia juosta, atlipint tik trumpam, kad prasukt kadrą, na arba naudot normalaus gamintojo juostas ir nesukt sau pautų dėl prasišviečiančio popieriaus (pinholai čia ne prie ko).
    skaičiukų nesimato kai naudojama normali juostą, popierių nuiminėt nematau prasmės, nesuprantu kam tą daryt. tiesa yra 220 juosta, ji tokia pat kaip 120 tik ilgesnė (daugiau kadrų) ir kadangi špulės diametras ribotas ji eina iškart be popieriaus. tokią juostą gali naudoti tik su plačiajuosčiais fotikais kurie turi normalų kadrų skaitiklį, o ne raudoną langelį. fiziškai tą juostą gali įdėt į fotiką su raudonu langeliu, bet jei langelis bus atviras - apšviesi juostą ir turėsi bėdų dėl juostos prasukimo, nes prasukinėsi aklai.
    juostas ryškinu žaroje fujimoje pas Aloyzą (Klaipėdos g.), C-41 proceso ryškina ir siauras ir plačias.
  • amvy
    amvy 
      2012.02.15, 13:47, rašė:
    Na klausiau ne apie tai. Tarkim suki juostą, pamatai pro langelį -13. Dar pasuki, vėl 13. Matosi, kad skaičius kartojasi tris kartus. Tai arba yra tikimybė užlipt ant prieš tai buvusio kadro, arba, tiesiog pridaryt didesnių tarpų nei reikia.
    Galvočiau, kad čia tas žymėjiimų išsieksponavimas susijęs su ilgu išlaikymu ir su apšvietimu ne per langelį. Na tolyn nuo langelio kažkaip turėtų mažėt tas efektas. O dabar tolygiai, tiek vieno formato skaičiai tiek kito, tiek skrituliai.
    Kiek žaroj ima už spalvotos 120 juostos ryškinimą?
  • skarbonke
    skarbonke 
      2012.02.15, 14:20, rašė:
    na nežinau, neteko matyt (susidurt), kad per tą patį langelį matytus tris kart tas pats skaičius, kiek naudoju visad buna 1,2,3,4 ir t.t.
    o skaičiai ant juostos matosi tik su shanghai juosta ir tik tada kai kamera turi raudoną langelį, esu ją naudojęs su twinings pinholu (labai ilgi išlaikymai, dėžutė be langelių) , jokių skaičiukų kadre nebuvo, bandyta daug kartų, situacija išnagrinėta ne mano vieno, gali kad ir dzews2007 paklaust, tą patį apie shanghai juostas paporins (-:
    kiek žaroj ima iš eilinio kliento nežinau, bet tie kas ryškinasi dažniau (spėjau jau susibičiuliauti su darbuotojais) moka po 3 lt, praktiškai dykai (-:
  • amvy
    amvy 
      2012.02.16, 15:48, rašė:
    "na nežinau, neteko matyt (susidurt), kad per tą patį langelį matytus tris kart tas pats skaičius, kiek naudoju visad buna 1,2,3,4 ir t.t."
    tai Jūsų kadruose ir matau tris 13, tris 10 ir t.t.
  • skarbonke
    skarbonke 
      2012.02.16, 17:23, rašė:
    tai langelis kapeikos didumo, kaip tu per jį gali juos matyt visus tris, matysi tik vieną juo ir vadovaukis arba aš nesupantu kame pas tamsta problema (-:
      www.fotobites.lt nuolaida fotoknygoms, albumams, fotožurnalams galioja iki gegužės 1 dienos.

Jūsų komentaras

Rašyti komentarus gali TIK užsiregistravę eFoto.lt dalyviai. Užsiregistruoti
Apie skarbonke
skarbonke
 
Artūras Meškauskas

gyvena: Panevėžys    amžius: 53    Daugiau >
www.facebook.com