Pirmoji pažintis su cianotipija.

Žilvinas įdomiai, įtaigiai ir draugiškai parodė cianotipijos procesą VDU studentams ir miesto mokyklų moksleiviams. Fotolaboratorija dar tik kuriama, dar neprijungtas vanduo ir nebaigta el. instaliacija, tačiau guru nesutriko. Užsiėmimas buvo tikrai įdomus ir seniai užsiimantiems fotografija, bet dar nebandžiusiems šio proceso. Ačiū Žilvinui.
 1031 (+0)

Komentarai
Turinys
  • Tirlikas
    Tirlikas 
      2012.02.15, 11:37, vertino: Gerai, , rašė:
    Svarbu yra apšvietimo spektras...
  • Manvid
    Manvid 
      2012.02.15, 13:06, rašė:
    Jūs kaip visuomet įmantriai teisus, bet nežinau ar galiu išduoti Žilvino patentą skanerio pavertimui kontaktinio kopijavimo staklėmis cijanotipijai. Nes po to mane gali ...
  • Sirmais
    Sirmais 
      2012.02.15, 12:19, vertino: Gerai, , rašė:
    Įdomus reportažas!(Papildomas klausimėlis:kokį efektą planuojama išgauti su greta viens kito ant vieno kronšteino sumontuotais 'Krokusais'?):-)
  • Manvid
    Manvid 
      2012.02.15, 12:47, rašė:
    Vienas "krokusas" paruoštas didinimui iš siauros juostelės, kitas - iš plačios, kad nereikėtų keisti kondensorių ir objektyvų, išlyginti apšvietimo dirbant su skirtingais formatais. Šį agregatą (ir eilę kitų reikmenų) padovanojo Aleksandras Macijauskas. Romualdas Požerskis pasidalins su studentais fotopopieriumi ir reagentais. Kartu su Tomu Pabedinsku, Rimantu Plunge, Remigijumi Venckumi jie skaito Naujųjų menų paskaitas : www.menufakultetas.vdu.lt/siuolaikiniu-menu-katedra. Universitete apsilanko, ar būna kviečiami įdomūs, galintys perteikti savo unikalias žinias ir patyrimą žmonės. Šį kartą buvo įdomu pamatyti cianotipiją atliekantį Žilviną. Proceso demonstravimas, paaiškinimai buvo įdomūs ir man, nors jau buvau Kavoliūno paskaitoje apie cijanotipiją. Bet geriau vieną kartą pamatyti, nei 100 kartų išklausyti. Todėl katedra ir rengia fotolaboratoriją.
    P.S.Naudojant du didintuvus galima atlikti vaizdo montažą naudojant pusiau pralaidų veidrodį, tik tada antras didintuvas turi būti pakreiptas 90 laipsniu kampu, kad abiejų didintuvų optines ašis sutapatinti.
  • Sirmais
    Sirmais 
      2012.02.15, 13:08, vertino: Gerai, , rašė:
    Smagu,kad yra entiuziastų,kurie aukštame lygyje atgaivina analoginę fotografiją!(Šauni vaizdo montažo idėja-beveik analoginės holografijos gamyba-bet tam dar reikėtų ir šviesos bangų ilgius sutapatinti).:-)
  • Manvid
    Manvid 
      2012.02.15, 13:18, rašė:
    Dviejų didintuvų panaudojimas montažui kažkur jau buvo aprašytas vokiečių ar lenkų spaudoje. Deja, tai tik paprastas, lengviau kontroliuojamas vaizdo montažas. Kiti apsieina ir su vienu didintuvu darydami dvi ar kelias ekspozicijas. Kai nebuvo visagalio fotošopo, tokie montažai buvo gana įdomūs. O gamtos mokslų fakultete dirba su lazeriais, galbūt ir hologramas atlieka, reiks pasidomėti.
  • AŠ ESU KAS ESU
    AŠ ESU KAS ESU 
      2012.03.01, 07:35, vertino: Gerai, , rašė:
    ...gera ventiliacija...:)
  • Manvid
    Manvid 
      2012.03.01, 12:01, rašė:
    Taip, galima iš jos ir didelį softbox'ą pasidaryti. Kažkada fiksažo parūgštinimui naudojau Na bisulfitą. Jį pasidarydavau į Na sulfito tirpalą įpildamas reikalingą kiekį praskiestos sieros rūgšties. Gautą bisulfito tirpalą pildavau į Na tiosulfato tirpalą. Visą dieną dirbant prie vonelių burnoje būdavo nemalonus skonis ir mano plaučiams tas fiksažas labai nepatikdavo. Kas kita Ka metabisulfitas, boro rūgštis.
  • Dianna
    Dianna 
      2012.06.10, 18:45, vertino: Gerai, , rašė:
    Oho, kokius ilgus plaukus turėjo cianotipijos mokytojas!:)
  • Manvid
    Manvid 
      2012.06.12, 16:09, rašė:
    Bet trumpesni juk labiau tinka? Tiesa, cianotipijos vasarą irgi gražesnės gavosi.
  • Dianna
    Dianna 
      2012.06.12, 16:40, vertino: Gerai, , rašė:
    Labiau tinka:) Ir mintims laisviau..:D
      www.fotobites.lt nuolaida fotoknygoms, albumams, fotožurnalams galioja iki gegužės 1 dienos.

Jūsų komentaras

Rašyti komentarus gali TIK užsiregistravę eFoto.lt dalyviai. Užsiregistruoti
Apie Manvid
Manvid
 
Vidmantas Jankauskas

gyvena: Kaunas    amžius: 80    Daugiau >

Atsiprašome, NERODOMA
- dabar tinklapis pernelyg užkrautas :/