Krislas aky

Auštant vyko Veneros tranzitas – retas astronominis įvykis, kai Venera praslenka Saulės fone kaip mažas taškelis. Delfyje buvo gal kokie keturi straipsniai apie tai, tad nereikėjo būgštauti jog pražiopsosiu ar pamiršiu. Beje, įdomu jog kai kuriuose straipsniuose buvo pateiktas neteisingas įvykio laikas – valanda per anksti. Net mintyse nusistebėjau, negi taip anksti Saulė teka?.. Pasitikrinau day.lt – 04:46. Tokiam laikui ir nusistačiau žadintuvą.
Ryte pramerkiu akį, kambary jau šviesu. Galvoje įprastinė mintis: jau keltis, ar dar galiu pamiegoti?.. Pažvelgiu į laikrodį – 04:55, pramiegojau pradžią, jau dešimt minučių Saulė patekėjus! Nustebęs pažiūriu į telefoną – žadintuvą tai nustačiau, o garsą įjungt pamiršau :))). Neįtikėtina, bet kažkoks šeštas ar septynioliktas jausmas pažadino mane beveik laiku. Užsimiegojęs skubu prie lango – taaaip... Fotoaparato traukt neverta... Visas dangus storai padengtas debesimis, tik ties horizontu matosi plonesnis debesų ruoželis, pro kurį neaiškiai šviečia beformė dėmė. Nieko nuostabaus, orų prognozės iš tiesų žadėjo debesuotumą.
Kurį laiką stebiu, kaip mainosi apšviestų debesų formos. Retkarčiais išlenda kylančios Saulės kraštelis, bet per mažai jog vertėtų fotografuoti. O gal?.. Tas pats šeštas jausmas (ir vėl!) ragina eit pasiimt fotoaparatą. Kol sureguliuoju nustatymus ir uždedu objektyvą, pro debesų draiskanas jau lenda ryškūs Saulės kontūrai. Darau pirmąją fotografiją, pasididinęs žiūriu į LCD ekraną – taip taip taip, matosi tamsus taškas, Venera! Ji vos pastebima, bet jau atsirado viltis padaryti gerą fotografiją, pleškinu nesustodamas: nors Saulė ir debesys juda palyginus lėtai, jungiant HDR netgi nedideli nesutapimai sukelia rūpesčių ir papildomo darbo. Daug laiko neturiu, nes Saulė jau artėja prie storų debesų krašto. Šviesa žlibina akis, bet vaizdo ieškiklyje prizoominęs aiškiai matau Venerą... Taip, aš ją nufotografavau, suspėjau! Netrukus Saule pasislepia; dar nežinau ar gausis nuotraukos, bet jaučiuosi patenkintas. Sugaišau 7 minutes, sekantis Veneros tranzitas – po 105 metų.
 1374 (+0)

Komentarai
Turinys
  • abphoto.lt
    abphoto.lt 
      2012.06.06, 15:47, rašė:
    sakyčiau šiukšlė ant matricos :D pramiegojau :)
  • Badas
    Badas 
      2012.06.06, 15:58, rašė:
    Jei butu ant matricos, tuomet nesimatytu pro vaizdo ieskikli ;)
  • Badas
    Badas 
      2012.06.06, 16:54, rašė:

    Uzvedus pele ant skaiciu - darbu eiga kaip buvo apdorojama foto: www.badas.lt/retouch/index.php?image=2992

  • ugniusjak
    ugniusjak 
      2012.06.08, 22:29, vertino: Mėgstama!, , rašė:
    mano akimis iš pradinio varianto pašalinus tuos ruožus, ir pašviesinus apačią taip pat būtų geras rezulltatas, net nepakeitus spalvų :)
  • rimas2
    rimas2 
      2012.06.06, 17:31, vertino: Gerai, , rašė:
    Didelis pasišventimas, bet rezultatas akivaizdus ir puikus:)
  • agaras
    agaras 
      2012.06.06, 18:39, vertino: Gerai, , rašė:
    Taip, rezultatas matosi :)
  • Spikas
    Spikas 
      2012.06.06, 19:28, vertino: Gerai, , rašė:
    O man taip ir nepvyko pamatyt.. Kėliaus taip pat anksti, bet.. taip ir nepamačiau.. tik jau Venerai praslinkus, uždegus vos vos kampelį Saulė pasirodė.. Na ir velniop.. Užtat internetu tiesiogiai stebėjau :)) Pamačiau, kad gražios dėmės ant Saulės šiuo metu yra. Reikės pabandyt nutraukt..
  • Svarstykles13
    Svarstykles13 
      2012.06.06, 23:56, vertino: Gerai, , rašė:
    Pasiimu-ramiai pažiuresiu,pasiskaitysiu-)
  • Laimonas Ciūnys
    Laimonas Ciūnys 
      2012.06.07, 08:00, vertino: Gerai, , rašė:
    Superinė istorija! O man taip ir nepavyko ši intriga :(
      www.fotobites.lt nuolaida fotoknygoms, albumams, fotožurnalams galioja iki gegužės 1 dienos.

Jūsų komentaras

Rašyti komentarus gali TIK užsiregistravę eFoto.lt dalyviai. Užsiregistruoti
Apie Badas
Badas

gyvena: Kaunas    Daugiau >
www.badas.lt

Atsiprašome, NERODOMA
- dabar tinklapis pernelyg užkrautas :/

Nuotrauka galerijose

Atsiprašome, NERODOMA

- dabar tinklapis pernelyg užkrautas :/

Registruoti lankytojai šių apribojimų neturi!