SEB (1)

 1580 (+0)

Komentarai
Turinys
  • Rimtas
    Rimtas 
    nesiseka
      2012.08.20, 11:47, vertino: Gerai, , rašė:
    Aurimai, amžina problema kam, kokiai auditorijai skirtas darbas ? Neskirstysiu etiniais sumetimais, nes vėl minusuos pasisakymą, o Ignas sakė, kad už tai išmęs mane iš efoto.
    Taigi - silpnieji - ir vyrai ir moterys, jei tik gali, visada stengiasi pašalinti tai ko nesuvokia. Arba tai kas jų manymu yra stipriau už juos. Šis kadras, moteris jame (netgi ne blondinė - o tai daug blogiau) plaukų pridengtu veidu, kas jos asmenį daro dar labiau paslaptinga ir nepasiekiama - net be tų užlaužtų virš galvos rankų - su atviru (savo pajautos ) nervu stebi kažką tokio kas tik jai (ir fotografijos autoriui) težinoma. Kūno kalba (suprantama ne mokyklos pamokėlių dėka - tai yra įgimta) - sako, kad kažkas vyksta labai svarbaus .. Ir man.. (net man) iš karto norisi likti supratusiam - ir iš karto žvelgiu į akis ... , bet ne, - Aurimas šioje vietoje informaciją laiko užblokuotą... Mano ego, negavęs atsakymo protestuoja - tai ką, - čia nieko nėra, ką čia dabar tas Aurimas rodo, ko jis čia išsidirbinėja ??? Jei nesuprantu - tai čia - niekalas ... (tyčia nerašau to žodžio ) ... Bet vėl mėginu save reabilituoti prieš save ... visgi kas čia tokio, - ko neįkandu ? ... Aga, spalva, netgi atsikartojanti ... ir dar ji nėra agresyvi ... vadinasi kovai priežasties nėra ... tada dar kvailesnis atrodau ... Bet kažkas kažkada kalbėjo, kad žmogus ne tik kaulų rinkinys .. kad jame dvasia gyvena .. O dvasioje gali suvokti tik tai, kam gali rezonuoti ... Juo labiau, kad mergina nerodo jokios agresijos (laužytos galūnių linijos - atvira agresija ) . Dar daigiau užsiblokavusi tik truputį, kita ranka valdo emocinę savo reakciją į jau matomą ... tad ko verta ši foto ? Manau moko, veda nuosaikų, pagarbų žiūrovą per žmogiškųjų patirčių erdvę. Vesvarbu ką mergina mato, nesvarbu ką ji stebi (sąmoningai ) ji atvira bendrystei daug subtilesniuose planuose. Ir jei suskamba rezonansiniai mazgai - potyriai bent kvantinės fizikos prasme didėja mažiausiai keturgubai ...
    Tad šis atvejis labai artimas tokiai minčiai ar požiūriui į Leonardo Madoną, kai stengiamasi suvokti, išsiaiškinti iš kokių dažų ji nutapyta, kokie potėpiai dominuoja. Irgi tai prasmingas užsiėmimas, bet neturintis nieko bendro su Madonos įvaizdžiu, jos dvasia.
    Tad, Aurimai, padarei keletą priešstartinių klaidų ... leidi prisiliesti ne kuriems, kurie efoto erdvėje nemėgstami ir sunkai toleruojami ... ir kitą ne mažiau svarbią - kaip sako išminčiai - dantys išbyra ir nuo per kieto dvasinio maisto ... Šios foto atveju suderinai priešingybes ... Tas tik dievams leidžiama ... stiprios asmenybės atvirumą (merginos foto) suderinai su harmoningo spalvyno ir vykusiai parinktos ryškumo zonos erdve . Tie priešingumai neharmoningą dvasią tampo nuo vieno krašto į kitą... tas iššaukia vidinį nerimą dėl savo negebėjimo jungti tą į harmoningą visumą. Už tai, kad leidai ne kuriems patirti savo neužaugintą subtilų viduje - gauni atgalios minusų forma.
    Bet, jei tai paguos, tuos, kurie sakė - ji vis tik sukasi - juos kėlė ant laužo ...
    Štai tokie mano pamąstymai puikios fotografijos tema.
  • Aurimas Valevičius
    Aurimas Valevičius 
      2012.08.20, 12:04, rašė:
    Labai ačiū. Gal čia kiek perdaug liaupsių... Didžiąją dalį kadro filosofijos, manyčiau, modeliui dera atiduoti. Tiesiog smaguma fotografuoti.
  • Rimtas
    Rimtas 
    nesiseka
      2012.08.20, 12:10, vertino: Gerai, , rašė:
    Aurimai, nereikėtų pačiam (dėl nelabai man aiškių priežasčių ) koreguoti mano įžvalgas ... Jei jos atrodo niekinės - leisk suprasti, kad jų nepageidauji.
    Džiaugiuosi už tave, kad sutinki tokius žmones, kurie pasitiki tavimi ir tu patiri džiugesį nuo bendravimo su jais.
    Manau, kad tas dėsninga. Brandūs žmonės net nenorėdami (specialiai) , - sutinka tokius pat...
      www.fotobites.lt nuolaida fotoknygoms, albumams, fotožurnalams galioja iki gegužės 1 dienos.

Jūsų komentaras

Rašyti komentarus gali TIK užsiregistravę eFoto.lt dalyviai. Užsiregistruoti
Apie Aurimas Valevičius
Aurimas Valevičius
 
Aurimas Valevičius

gyvena: Vilnius        Daugiau >
Nuotrauka galerijose