Marytė

 1113 (+0)

Komentarai
Turinys
  • Rimtas
    Rimtas 
    nesiseka
      2012.10.09, 16:39, rašė:
    Vienos parodos metu G. Mažeikis kalbėjo apie spalvos vulgarumą ... Manau, čia kaip tik tas atvejis, kai spalva,. jos tonai ir atspalviai pakiša koją. Tiek ant veido, tiek žolės spalva labai paklydusi.
  • d.chmieliauskas
    d.chmieliauskas 
      2012.10.09, 16:42, rašė:
    įmanoma variantas, bet spalvų nuiminėjimas kiekvienu atveju, norint mistifikuoti, nusendinti kadrą ar pan. man irgi yra nepateisinamas. be to mieliau šiais klausimais gyvai paplepėti būtų, nei komentaruose keistis nuomonėmis :)
  • Rimtas
    Rimtas 
    nesiseka
      2012.10.09, 16:49, rašė:
    Dariau, jei pats žinočiau kokie turėtų čia spalvinių kanalų skaičiukai būti - pasakyčiau ir tau. Matai, man mažiau skauda apie tai kalbėti, - nereikia spalvos parinkinėti ... Ne apie jos nuėmimą kalbėjau. Apie jos tonus, nes sinjorų veidai labai jautrūs visokiems spalviniams monams ... tiesiog jie reikalauja daugiau spalvinės pagarbos, o ją pasiekti , - žinau dažnai ir nepavyksta . Todėl tinginiukai ir nueina pigiausiu keliu - nuįma spalvą visai... Aš gi to nesiūliau. Tai va, tas gyvai yra lobis, bet kai jo nėra ... ką darysi .. Dariau?
  • d.chmieliauskas
    d.chmieliauskas 
      2012.10.09, 16:52, rašė:
    vienareikšmiškai tobulėsiu :)
  • keleivis
    keleivis 
      2012.10.09, 17:45, vertino: Gerai, , rašė:
    Mano galva, spalvos, irgi - informacija. Foto akcentas - puikus Marytės personažas, bet "informacijos šaltinis" tuo neapsiriboja, antrame plane dar vienas personažas ( man regis, visai nereikalingas) ir plius - spalvos (tai labai aktyvus informacijos šaltinis). Nieko prieš spalvas neturiu, bet šiuo atveju - jos per aktyvios ir visoje foto jau info kiek per daug. J/B suteikia daugiau ne "sendinimo" efektą, tai daugiau "grafikinis" efektas kalbant "piešininiais" teminais ir tuo pačiu mažėja informacijos srautas sudarantis didesnes galimybes žiūrovui įsigilinti į personažo charakterį, o anasai, iš tiesų be galo išraiškingas, didelis pliusas, kad moteris nežiūri į objektyvą ir absoliučiai nevaidina. Labai geras darbas. Patiko. Būtų labai keista, jei jis nebus išrinktas savaitės geriausiu...Bravo.
  • d.chmieliauskas
    d.chmieliauskas 
      2012.10.09, 18:50, rašė:
    dėkui už pamąstymus, tokius argumentus visada uskaitau, nes tada turi tašką nuo ko atsispirti ir ką apmąstyti.
  • Rimtas
    Rimtas 
    nesiseka
      2012.10.09, 19:18, rašė:
    Mielas kelio grafe, man tas kitas personažas tik pagilina Marytės charakterio ir jos žmogiškosios patirties "klodų" gilumą ir daugiaplaniškumą .... Ypač matant antrojo personažo rankų, plaštakų padėtį .... Ir rasto skiriančio jų erdves pažeistas vientisumas vardan kitos konstrukcijos patvarumo ... Taip ir jūjų akivaizdus santykio gilumas tik dar labiau stiprėja . Puikus darbas.
  • keleivis
    keleivis 
      2012.10.09, 23:51, vertino: Gerai, , rašė:
    Racijos yra tavo žodžiuose - neimsiu ginčyti, nes argumentacija svari. Veiksmo - turinio plane palaikyčiau tavo nuomonę, bet man moters personažas toks geras, kad dėmesio atitraukimas nuo jo kitur (į kitą personažą) kiek blaško, gal kad matau tokį atsitiktinį fotografo užfiksavimą to vaikino povyzoje?. Darbas dėl to absoliučiai nenukenčia (diskusija stiliuje -"labai gerai, bet norisi dar geriau"). Tiesiog, man ryšys tarp jų dviejų per daug aiškus, jau papasakotas autoriaus, o man norisi sau pasipasakoti savo istoriją, norisi susikurti savo iliuziją, arba vaizdą į kurį nukreiptos moters akys (tos akių išraiškos man su kaupu), o ten gali būti be galo visko daug - tai ir praeitis, dabartis ir panašu, išdegusi iliuzija ateičiai...Labai smagu kada tokie kadrai aplanko Efoto, bet tuo pačiu, žiauriai liūdna stebint vertinimus...
  • Rimtas
    Rimtas 
    nesiseka
      2012.10.10, 06:04, rašė:
    Kažkada, kažkuris labai išmintingas žmogus yra pasakęs , - biomasė... Konteksto nepamenu . Bet tai ir nesvarbu... :) .
    kitaip apvertus, ne kiekvienas ( ne kožnas) fizionomistikos specialistas, tad ne kožnas pajėgus įžvelgti personažų veidų abiejų trikampių didelį tapatumą . o tai, kad gerbiamam kelio grafui, t.y. tamstai norisi dar geriau, rodo jau išpaikytą ir tuo pat išpuoselėtą pojutiminę ekstravertinę dvasią ... Bet tai jau senelio Karlo erdvės pakraštys, kurį gražiai suarė Aušra Augustinavičiutė . O tamstos pasažai nuo ekstra į intro rodo tik itin retą charakterio tipą apimantį visus Aušros suklasifikuotus tipus. Atrodo, kad A. Augustinavičiutė kaip tik apie tamstą čia ir buvo parašiusi cit. - Todėl, kaip rašo Aušra Augustinavičiūtė "kokybiškai nauja konstrukcija atsiranda tiktai intraverto galvoje.
    Dėl šio mano atradimo kas atsiranda keleivio galvoje pasijutau ir aš bent kiek priartėjęs prie tų subtilesnių konstrukcijų suvokimo.
    ... :)
  • keleivis
    keleivis 
      2012.10.10, 10:42, vertino: Gerai, , rašė:
    Na, šia " intravertizmo diagnoze", manau, galime dalintis lygiomis teisėmis abu, bent jau tą labai akivaizdžiai iliustruoja ekstravertų reakcija į kuriuos ne kuriuos "intrapamąstymus". Bet, tai - natūralu. Dabartinės kultūros misija - nebeversti žmogaus galvoti (čia apie tuos, kurie dar gyvi:)) Galvojantis ir to neslepiantis - sistemos priešas. Viskas supaprastinta iki minimumo, kad tik smegenys greičiau atrofuotųsi - piemeniui juk tas tik į naudą :))
  • d.chmieliauskas
    d.chmieliauskas 
      2012.10.10, 11:09, rašė:
    labai puikiai reziumuota
  • Rimtas
    Rimtas 
    nesiseka
      2012.10.10, 11:18, rašė:
    Tikiuosi Darius netrins, o ir kelio grafas labai neprieštaraus, jei aš pasidalinsiu gana ne prasto testo adresu. Manau, atsiras norinčių ir savo vietą tarp tų 16 surasti ....O jei kas kaip kelio grafas turės ir platesnį pasaulio ir jame vykstančių judėjimų (pastangų - kartais desperatiškų) suvokimą - bus lengviau be GPS surasti save dar galutinai nepamęstą .... Taigi maloniai prašom į savisusipažinimą - charakteris.info/charakterio-testas-paremta-mbti-testu-nauja.../

    P.S. ... vis daugiau rasis sistemos priešų ...
  • d.chmieliauskas
    d.chmieliauskas 
      2012.10.10, 11:37, rašė:
    :) trint netrinsiu, vien tai, kad ši diskusija kilo yra labai gerai
  • Rimtas
    Rimtas 
    nesiseka
      2012.10.10, 11:42, rašė:
    Dariau, o gal surask ten save ... etinį pojutiminį ... ? :))

    Ne be tavo lengvos rankos šį diskusija čia pasivaideno ... :))
  • keleivis
    keleivis 
      2012.10.10, 11:47, vertino: Gerai, , rašė:
    įdomu. Kaip nebūtų keista, apie 80% atitinka.
  • Rimtas
    Rimtas 
    nesiseka
      2012.10.10, 11:49, rašė:
    tai tavo nesąžiningumo prieš save paklaida ... prašau nerūstauti ... :))).
  • Rimtas
    Rimtas 
    nesiseka
      2012.10.10, 11:47, rašė:
    Ponas Keleivi tarp čia ir anapus ... jau nioliktą kartą sugrįžtu, kad pasimėgaučiau iki valios ...
    esu tikras, kad net pats neiššifravai tos žinios iki galo, kurią čia mums palikai ...
    cit. Dabartinės kultūros misija - nebeversti žmogaus galvoti (čia apie tuos, kurie dar gyvi:))
  • keleivis
    keleivis 
      2012.10.10, 16:52, vertino: Gerai, , rašė:
    Tai čia ir esmė, pabūsiu visai neoriginalus - meno, bet kokia forma, privalumas - metafora ir jei ana daugiaplanė - daugiasluoksnė, prie autoriaus "užrašytos formulės" grįžtama vėl su naujais sprendimo būdais tam, kad gauti kas kart vis kitą rezultatą. Naudojant kinematografo leksikoną, galima paminėti Tarkovskio "Stalkerį". Šį filmą galiu žiūrėti daug kartų ir vis su skirtingais "dirgikliais" savo sąmonei. Ši fotografija veikia analogiškai. Tokius žmonių užfiksuotus veidus aš vadinu "per daug sudvasintais", ant tos moters veido tokia istorija užrašyta.... bet parodksalu - tą pačią sekundę galiu matyti jame daug ir tuo pačiu absoliučią tuštumą - pasyvų pagiringą žvilgsnį į niekur, ar bandymą nujausti kažką tragiško. Yra dalykų sunkiai racioanaliai aiškinamų. Bet "iracionalumo" jausmas man patinka...
  • Dianna
    Dianna 
      2012.10.18, 13:12, vertino: Gerai, , rašė:
    [citata=Rimtas]Mielas kelio grafe, man tas kitas personažas tik pagilina Marytės charakterio ir jos žmogiškosios patirties "klodų" gilumą ir daugiaplaniškumą ...
    Dėl antro personažo labai pritariu tamstytei:)
  • Franko
    Franko 
    nesiseka
      2012.10.09, 18:33, vertino: Gerai, , rašė:
    gerai, +
  • linaszukas
    linaszukas 
      2012.10.09, 19:03, vertino: Mėgstama!, , rašė:
    labai sėkmingai optiniai iškraipymai sužaidė +++
      www.fotobites.lt nuolaida fotoknygoms, albumams, fotožurnalams galioja iki gegužės 1 dienos.

Jūsų komentaras

Rašyti komentarus gali TIK užsiregistravę eFoto.lt dalyviai. Užsiregistruoti
Apie d.chmieliauskas
d.chmieliauskas
 
Darius Chmieliauskas

gyvena: Vilnius    amžius: 43    Daugiau >
www.latitude55.lt