Patikę
Fotografui patikę kitų komentarai
  • Marius Kalinauskas:
    Ačiū už išsamų komentara . - * Mano merginos nebijo išsitepti jei pasakysiu eis tiesiai y bala ar purva :-)- * I viska bus atkreipta demesį . Dekuj
  • Orange:
    Galiu pasakyti, kada vėl bus rūkas, galima jau laukti su vyru :) - * kas neaiškaus ant rankos? man viskas ten aišku
  • Evaldas D.:
    gražu. plaukiau čia praėjusią savaitę valtimi, tai vaizdeliai puikūs. gaila tik kad Avilė trumpa.
  • Albertas K.:
    Manau, kad portreto žanre Trečdalių taisyklė turi būti geležinis reikalas, kitaip sunku suprasti ką autorius siekė tuom pasakyti. Žr, į dešnįjį viršutinį kampą,–ką reiškia tas šviesos kvadratukas? Ką reiškia erdvė už nugaros? Ką reiškia juoda erdvė nuotraukos kairiajame viršutineme kampe. Kodėl rūbo raštas ir spalvinis sprendimas susiliejęs su stalo staltiese. Kokią reikšmę tame visame susiliejime atlieka veido raukšlės. kaip bendra veikėjos nuotaika susijusi su kūrinio idėja ir kaip ją perteikia? Kodėl visi aktyvieji taškai yra tušti? Kad pabrėžti vienatvės tuštumą? Kad senatvėje sunku.? Kad senatvėje nelaimingi? Kad senavėje niekam neriekalingi? Darbas iškelia daug klausimų, Iš pirmo žvilgsnio atrodo, kad jis pabirus, padrikas, bet tas nerišlumas savyje turi visumos bendrumą, kurį užtikrina gyvenimo vingių kelio gale pirštu padėtas taškas.
  • Svečias:
    graži puokštelė. Kadangi fone nėra vertikalių objektų, truputį pasukčiau vaizdą ir daryčiau kvadratą. ¤nėra
  • DariusNo:
    PRIVALUMAI: universalumas TRŪKUMAI: klibantis, kitinis ir lieka kitiniu, jokio astrumo, makro nekoks BENDRI ĮSPŪDŽIAI: nevertas tokiu pinigu, graziau piesia ties 135mm, nusivyliau.
  • gedasst:
    Esminis skirtumas yra tas, kad...- * 1. Iprastame objektyve, kai iprasta diaframa prie atviros yra pasisleposi korpuse ir sviesa praeina pro apvalia skyle - fonas issipiesia rutuliukais, bet ja priverus iki f2,2 atsiras diafragmos lapeliu sukuriamos zvaigzdutes ir dings rutuliukai.- * 2. Petzval neturi mums pazistamos F, o tik ploksteles su apvaliomis skylutemis - kokia nori, tokia ikisi. Todel jo fonas net prie f8 visad bus su rutuliukais - be kampuku ir zvaigzduciu. Tiesa - komplekte eina plokstele su penkiakampemis zvaigzdutemis :)- * - * Cia ir visas mandrumas. Kadangi F2,2 yra uzdariau nei f1,4, tai savaime suprantama, kad ir astriau.
  • .Krivis.:
    Tikrai taip. Žinau kelis,užsiregistravusius keliais vardais, besikalbančius patys su savimi ir balsuojančius patys už save ir palaikančius sau palankius dvigubais ar trigubais įvertinimais. Toks individas pats vienas gali savo minusais nusiusti į nokdauną bet kurį neįtikusį. Ignas gali tokius eliminuoti, nustatęs pagal IP adresus, bet gudročiai registruojasi iš skirtingu kompiuterių ir suprasti kas yra kas, gali tik iš jų individualaus braižo, kurį sunku nuslėpti, bet ne visada. Ko gero, daug tokių po paties redaktoriaus sparneliu. Savų, naudingų, neliečiamų. Tegyvuoja korupcija, teplauna ranka ranką. Kas gali paneigti galimybę, kad pas vieną tokių Redaktorius nemokamai atostogauja, lepindamasis tarkim Kretos saulės voniomis viduryje spalio, pas kitą derlingoje dirvoje auginasi sveikas daržoves, o kitą netalentingą fotografę stumia į gurų, nes ji gera meilužė:) Kas galėtų paneigti tą galimybę. Juk sau naudingų protegavimas - toks įprastas švogerių šalyje. Daug garbių, talentingų fotogr..
  • Pablo G.:
    2014 metai, o puslapis 2005 kokiu laiko stoka zaist su foto koregavimais kad praeitu dydziai ir t.t. , kokybes stoka, dideja rezoliucijos, greiteja netas, o cia kvepia akmens amzium, + reitinguojamos foto ne pagal foto, o pagal uzpakalio laizyma vienas kitam. komentatoriu lygis zemas (daugelio), kaip ir visur lt., rasineja nesamones, nera naudingos profesionalios info ir t.t.t nedaug truksta iki puikaus portalo.. nenuleiskit ranku.
  • Svečias:
    Gal nelabai ir užpekėjo, bet pokyčių tikrai reikia.Ką gi - jei redaktorius prašo patarimų, tai mano nuomone yra tokie blogumai: - Cenzūra. Puslapis turi stiprią bendruomenės savybę. Susidarė virtualūs draugai, patarėjai... Tačiau egzistuoja ambicinga cenzūra slopinanti atviras, sąžiningas, kritiškas nuomones. Tuomet kaip galim tikėtis kritikos šalia minuso? Daugelis turbūt prisimena AlbertoK užbaninimą. Ir tai tik todėl, kad vieną darbą pavadino šūdinu. Gal autoriu priklausė "neliečiamųjų" kastai ? Redaktorius prašo patarimų ? Netikiu ! Jei norima patarimų, tai visų pirma turi būti panaikinti komentarų apribojimai tiems, kurie juos gavo būtent už patarimus ir kritiką. Jei puslapis turi savo oficialias taisykles, kaip jame elgtis, tai pagal tas taisykle ir turi veikti, o ne pagal asmenines emocijas. - Reitingai. Nariai sureitinguoti nuo naujoko iki guru ir dar aukščiau. Kam to reikia ? Ar tai noras sudaryti stimulą siekti aukštesnio vertinimo ? Gal tai ir veikia, bet daug sąžiningiau ..
  • Axas:
    Apie ką jūs čia kalbant neturi šis modelis IS- *
  • unixas911:
    Turiu sita objektyva beveik puse metu. nesu juo labai patenkintas, bet ir nesiskundziu. PRIVALUMAI: Labai platus zidinio nuotolio reguliavimas, nebuvo tokiu situaciju kur pritruktu zoomo ar plataus kampo. fokuso greitis tikrai nera prastas, i judanti objekta pataikyti kazkaip speaja daugmaz (zmogus eina i tave). fokusas siaip pataiko puikiai. Stabilizatorius veikia gerai. TRŪKUMAI: Siaip tamsokas man, ir megsta priedo biski "persviesinti" fotkes, kas dar suprastina islaikyma fotografuojant apniukusia diena arba patalpoje. sviesia diena - priekaista sitie dingsta. tikrai nera astrus. muiluoja nuo centro iki krasto visose F reiksmese. butent del astrumo trukumo norisi man keisti si objektyva i kazka astresnio, su mazesniu zidinio nuotoliu. nuotraukos ipatingai grazios gaunasi tik stambaus turinio, kur nera labai kur tam astrumui pasireiksti, o gatveje, kur daug zmoniu, veidu ir detaliu, astrumo truksta tikrai. turiu pastabu ir del korpuso. as asmeniskai, mirciau is gedos, jei buciau ca..
  • Antplk:
    PRIVALUMAI: pats pats geriausias vaizdas prie f4 kokį teko matyti perduodamą iš objektyvo į fotoaparatą: teisingas spalvų perdavimas net prie mažo apšvietimo. Nikkor 50 f1,4 Ai tokiomis sąlygomis duoda specifinį tamsiai mėlyną atspalvį, o AF nikkor 50'tukai gelsvą toną. Zeiss'o mechanika ant tiek tobula, kad sukant fokusavimo žiedą ar bandant jo tvirtumą (pvz. šoninis laisvumas) supranti ant kiek vienkartiniai-plastmasiniai yra nikkor ar canon objektyvai. Apie kitus brandus net neverta kalbėti nors jie būdami pigesni mums pakeičia orginalius gamintojus kasdieniniame naudojime.- * * TRŪKUMAI: prie f1,4 visiškas muilas, tik prie f2,8 tampa panašus į objektyvą. Metalinė blenda nors ir išklota vidiniu aksominiu kailiuku, tačiau tvirtinimas turi laisvumą. Dulkės patenka į vidų nežiūrint tobulos šio objektyvo mechanikos, tačiau jų dydis kol kas netrukdė vaizdo kokybei. Rankinis fokusavimas netinka prie šių dienų tempo, nebent visą laiką fokusuoji į begalybę. Tada visą lai..
  • Kiras:
    Va, mano bandymu rezultatai:- * Salygos: fotoaparatas ant trikojo, iso 100, wb - daylight, programa - diafragmos prioritetas, centrinis autofokusas. Fotografuota jpeg, montuota ps cs2 - tai galejo tureti itakos, bet nemanau, kad kritines.- * Centras:- * www.servimg.com/image_preview.php?i=226&u=11520526...- * www.servimg.com/image_preview.php?i=227&u=11520526...- * - * Krastas:- * www.servimg.com/image_preview.php?i=228&u=11520526...- *
  • skorpione:
    na ginčai kaip matau gerokai įsisiųbavo,bet juos paskaičius susidaro nuomonė,kad pilstoma iš tuščio į kiaurą. Buvo paminėtą 50 miegančių grupių,o kodėl taip yra nekilo klausimas....? ogi todėl,kad grupėms nėra motyvacijos kažką prasmingo nuveikt ,išskyrus susibėgimus. Kad būtų motivacija reikalinga paskata,o tai galėtų būt parodų organizavimas ištrūkstant iš internetinės erdvės i tikrą erdvę ir sužinotume ko verti vieni ar kiti darbai,tai būtų ojektyvi nuomuonė. grupių pasiruošimas ir delegavimas darbų į fotoalėjas,bieanales it t.t. taip pat pagalba nariams turintiems ir norintiems ką parodyt parodinių erdvių pasiūlymas,bei geriausių fotoleidybos pasiūlymų pateikimo,efotiečių knygų pristatymų, ir tikrai norėtūsi kad ginčams skirta energija būtų išnaudota naudingesniems darbams,o ginčai manau išsispręstų tik tada jei taisyklės būtų ne taip dažnai keičiamos ,būtų konkrečios ir neginčyjamos,po kuriomis būtų autorių sutikimas kaip po darbo sutartimi:)))..
  • Svečias:
    man socialiniuose tinkluose patinka paprastumas (keep it simple sraightforward)- * Patinka arba ne (net nera opcijos nepatinka), nepatiko tiesiog praejai pro sali, net vertint nereikia. tie statusai procentai zvaigzdes... jeigu surinkus tam tikra kieki duotu maxima dovanu ceki ar kazka tai dar suprasciau. - * - * manau pakaktu perziuru ir patiko dvieju kriteriju. santykis (patiko / perziuru) ir butu nuotraukos ivertinimas. - * - * o su tais srautais tai turbut bus amzina problema... kaip pelus nuo grudu atsijot...- * tegul Ignas neisizeidzia, bet kartais man panasu i "Kanalizacijos srauta".- * - * Labai noretusi kad grupes turetu savo nuosava srauta, pvz i grupe "JB juosta nemirtinga" analogines fotografijos entuziastai galetu talpinti tik analogines nuotraukas ir megautis kitu analoginemis nuotraukomis, be poreikio "ieskoti" sraute vieno kito skanesnio kadro. Analogiskai Drugeliu ir Saulelydziu grupes galetu netrukdomai puoseleti sa..
  • Nikas:
    1) išmokti gramatiką;- * 2) ne kartą jau buvo rašyta apie dulkes, ne "dūlkes" ant matricos (nešt į servisą arba bandyt pačiam);- * 3) pigiausiai su Photoshop programa. (bet taip valysi beveik kiekvieną nuotrauką)- * Spręsti pačiam :)
  • FotoPerlas:
    Tai ne kas kita, o nuomonė. Ir kaip visuomet atsiranda tokių, kurie mano, kad ją išsakyti galima tik jei ji pozityvi.- * - * Aš tikrai manau , kad straipsnis silpnas. Ir jei jis naudingas naujokų naujokui, tai klausimas kaip save pristato Efoto.lt? - * - * Būtų smagu jei informacijos rastų ne tik dar fotoaparato į rankas nepaėmę, bet ir fotografavę ar patirties turintys žmonės.- * - * Rimti leidiniai rašo rimtus straipsniu. Faktas. Ir užkulisiai niekam nėra įdomūs
  • Barbora...:
    Ačiū labai, smagu, kad neišsigandai :)
  • nemmo94:
    na,jus gal nezinot ka skiriu,ko neskiriu. ir dar vienas dalykas, kiekvienas kitiap supranta mena. - * pvz: www.efoto.lt/node/9401- * na,cia ti jau virs proto ribu,matos ir balsavo mazai. (keista) - * stai si,na cia dar glaima suprast www.efoto.lt/node/27197- * o kai gal pries keleta savaiciu ar dagiau maciau tokia nuotrauka , bent jau kazka panasaus,bandziau rast,bet nesigavo, taigi pabandysiu pavaizdut www.ipix.lt/images/22495900.jpg- * stai. cia kaip skaiciau vaikinas fotografavo be objektyvo. saulelydis,miskas ar pan. o komentaruose dar paskaiciua,kad kazkas ten iziuri paukscius!! ar net lapus medziu ar ka ten! nu nerealu.... vat toki ale mena kai pamatau,ti pradedu pasauliu nusivilt, net i mena isivelia nesamones... beeettt... kaip ir sakiau,iekvienas mena supranta vis kitaip .- * na,kad ir pas jus pacia foto yra ti nei i tvora nei i mieta,bent jau man. ir siaip... tas photoshopas man jau pradeda uzknist. daede iki gyvo kaulo, nes ..

    Andriusha:   Laisvė fantazijai II

    Andriusha: Laisvė fantazijai II (Įsivaizduok...)   Komentarai [30]


Apie Briedis
Briedis

amžius: 60    Daugiau >
Autoriaus nuotraukos


Galerijose
Raktažodžiai