Visi komentarai
Visi fotografo komentarai
  • Leo R.:
    Na juostos mylėtojų netrūksta - nieks to neginčija. Tik net jie jau senai neįrodinėja, kad juosta yra techniškai pranašesnė. Išskyrus poną ne iš Kinijos :) Savita, kitokia - taip. Bet kad artimesnė akiai, didesnio DD ar raiškos - leiskit nesutikt :)
  • Leo R.:
    Man regis matote tai, ką norite matyti - sentimentus beviltiškai pasenusiai antikvarinei technologijai...
  • Leo R.:
    Problema tame, kad tikslinė auditorija - spaudos fotografai - RAW labai retai naudoja. Niekam ten nėra laiko su RAWais žaist.
  • Leo R.:
    Mano akimis kaip tik jie buvo netinkantys. Pilnas Youtube tokių "žinovų".
  • Leo R.:
    O kur likęs žmogus?
  • Leo R.:
    Skamba šiurpiai. Bet.Kai atsirado fotošopai irgi atrodė, kad žmogaus nebereikia. Pasirodė, kad vis dar reikia. Tas pat bus ir su AI - bus automatizuota dar gera dalis juodo darbo, bet vis dar reiks žmogaus, vadovaujančio tam. Kad ir kaip gražiai apie AI dabar kalbėtų - jis generuoja tai, ko iš jo prašoma. O kad generuotų tai, ko NORIMA - reikia įdėti nemažai darbo. Žmogiško. Suformuluoti užklausas, pateikti pavyzdžius, taisyti klaidas. Va čia ir reiks žmogaus. Vis dar neužteks paprašyti sukurti Oskaro vertą filmą ar Pulitzerio vertą straipsnį - reiks pateikti idėją, žaliavą, planą ir tt - ir tada AI išvaduos nuo juodo teksto rinkimo, animacijos kadrų generavimo, rakurso taisymo. Kažkas neteks darbo deja, kiti jį kaip tik gaus.
  • Leo R.:
    Forumai forumais - kažkur žmonės numigruos. Gal labiau fragmentuota bus. Labiausiai gaila senos informacijos. Ko apie foto bepaklaustum Google - viens pirmų reultatų visada buvo iš DPR forumų. Kiek technikos pagal juos nupirkta, atrodo beviltiškai "užbrikintų" įrenginių prikelta... Na ir apžvalgos su standartiniu set-up. Apie koki fotiką bepagalvodavau - visada galėjau atsidaryt DPR ir palygint tiesiogiai rezultatus su man žinomais. Be DXO interpretacijų ar tiesiog nelygintinų kadrų. Va šito tai ŽIAURIAI trūks...
  • Leo R.:
    Nė vienas kinietis neturėjo tiek šiukšlių prikimštų kiek jo didenybė Samsung :D
  • Leo R.:
    Tai kad kaip ir visose :) - * Tie seni ir pigūs neretai turi labai geidžiamą piešinį. Ne tobulą - bet geidžiamą. Štai viena vartotojų niša.- * Kitos biudžetas ne guminis - jei jau sukrapštė XXXX pinigų kūnui, tai nebūtinai liko dar keliskart tiek rinkiniui naujausių ir madingiausių objektyvų. O po ranka kaip tik mėtosi keletas mielų senukų. Pridedi bent vieną AF pradžiai - ir jau gali gyvent spragas tais senukais užkamšant.- * Dar kiti tiesiog nešvaisto pinigų net jei jų ir turi - jei sugeba įvertinti, ko pakanka užduočiai įgyvendinti, o ne ko norisi reklamų prisižiūrėjus. - * Na o kur dar visa armija videografų, su af tradiciškai ne itin sutariančių ir super-duper raiškos nepasigendančių.- * Na ir galiausiai - bent jau aptariamame segmente net ir seniausias EVF pukiausiai tvarkosi su rankiniu fokusavimu. Yra vaizdo išdidinimas, focus peaking. Be pagalbinių priemonių vis tiek nesugebėsi tiksliai įvertint fokuso net jei EVF raiška ir geresnė...
  • Leo R.:
    Nusipezėjote visiškai, gerbiamasis...
  • Leo R.:
    Labai daug konkretaus nusipezėjimo tame straipsnelyje...
  • Leo R.:
    Po poros dienų pripranti ir nebesuki sau smegenų :D
  • Leo R.:
    f/1.4 yra f/1.4 - ant ko tu jį bemausi. Jei matosi f/2.8 vietoj jo - nesupratai ekvivalentiškumo esmės. Tiesa sakant dauguma apie ekvivalentiškumą kalbančių jos nesupranta.- * - * Turiu m43. Nesenai ir FF vėl įsigijau iš nostalgijos. Na ir ką - guli tas FF stalčiuj daugiausia... Tai kas labiau prabanga?
  • Leo R.:
    O kur nepriklausomi gamintojai? Ten labai įdomių dalykų galima rast.
  • Leo R.:
    Na bent jau ieškiklis ir fokuso grybai - labai net realios problemos.
  • Leo R.:
    Siūlyčiau GX9. Su Fuji tiesiogiai nesu susidūręs, bet mft ir APS-C skirtumus gyvai mačiau. GX9 - idealus kelioninis body. Ypač įvertinant optikos dydį. Panasonic turi labai gerai vertinamą 14-150 - o keliaujant tikrai norėsis kuo mažiau kaitaliot stiklus. Pridedi prie jo 20/1,7 patamsiams - ir turi žiauriai universalų ir minimalistinį komplektuką. GX su 20-tuku - išvis nereliai kompaktiškas ir kokybiškas komplektas.Nepergyvenk dėl baterijos - pora atsarginių kišenėje išspręs visas problemas. Net pigiausių kinietiškų.
  • Leo R.:
    Na trumpai sakant dukart išmetei pinigus balon. - * Šito objektyvo ant Nikon NIEKAIP nepanaudosi, net nevark. Ieškokis Nikon.Tas adapteris skirtas makro fotografijai - uždėti objektyvą atbulai. Uždėt gali bet kokį objektyvą su 58 mm FILTRO sriegiu, bet fotkinsi viską rankiniais nustatymais ir tik iš LABAI arti.Adapterį siūlau pasilikti - gal kada pasižaisi. Objektyvas tas praktiškai bevertis. Jei pasiseks - gal kas nupirks už keliasdešimt EUR. Tik neįsivaizduoju, kad jo galėtų norėti.
  • Leo R.:
    Industrijos standartas čia yra Wacom. Ant popieriaus alternatyvos gali gražiai atrodyti, bet realiam gyvenme prasideda visokie nesuderinamumai ir tt. Su Wacom veiks viskas.
Apie Leo R.
Leo R.
 
Leonardas Rimkus

gyvena: Leeds    amžius: 47    Daugiau >
www.leonardas.net
Autoriaus nuotraukos


Galerijose
Raktažodžiai