Naudingi komentarai
Naudingi, gerai įvertinti komentarai ir patarimai
  • sadasukas:
    Red įsigijimas atveria Nikonui kelią naudoti savo kamerose jų patentus. Priminsiu, kad Red anksčiau už Soky A9 MIII pradėjo naudoti globalų užraktą. Sklinda gandai, kad Nikon Z6 MIII bus labai inovatyvus. Tai to įsigijimo pasekmės fototechnikos rinkai gali būti gerokai rimtesnės, negu dabar atrodo.
  • sadasukas:
    Nepatiks. Nes fotografui reikia tikros kameros su normalaus dydžio, o ne colio, jutikliu ir tikra keičiama pagal fotografavimo užduotis optika. Ir reikia patogaus telefono kišenėje, kuris tiktų nufotografuoti netikėtą vaizdą, kai po ranka neturi fotoaparato. Šitas kinų žaislas nei tos, nei tos funkcijos neatlieka. Xiaomi blaškosi į tokius eksperimentus, nes prarado svarbiausią savo pranašumą - konkurencingas kainas. 2023 m. pirmą kartą pasaulyje daugiausiai telefonų pardavė Apple, po daugybės metų pralenkę Samsungą. Kam mums tas vartotojus šnipinėjantis kiniškas šlamštas, kai yra Apple, Samsung, Google Pixel, Sony? Užteks remti savo pinigais nedraugiškos mums šalies kompanijas.
  • sadasukas:
    Olympus mirė, o toks šykštus OM-1 atnaujinimas tik patvirtina nuogąstavimus, kad OM-System nieko naujo nekuria, tik bando dar kažkiek užsidirbti iš buvusios vieno inovatyviausių fototechnikos gamintojų šlovės. Japonai dar kažkiek jų nuperka. Paskutiniai ambasadoriai dar kurį laiką naudosis OM kameromis, dauguma - lygiagrečiai su kita sistema. O kada jų nebeliks, net ir nepastebėsime. Panasonic ir Blackmagic kuriant pilno kadro sistemas, tik laiko klausimas kada M4/3 išvis išnyks. Bet dar ne šiemet. Gal liks kažkur dronuose ar veiksmo kamerose – nepradėsiu spėlioti, nes tų sričių nepažįstu.
  • sadasukas:
    Nuoma - labai specifinis rinkos segmentas. Įdomiau būtų pamatyti kamerų pardavimo duomenis. Kol kas randu tik iš Japonijos.- *
    pardavimai *
  • sadasukas:
    Mokančiam už vestuvių, festivalio ar kokio seminaro nuotraukas užsakovui visiškai nesvarbu, kokia kamera ir optika jos padarytos. O dešimtmečio senumo DSLR ir šiemet išleistais beveidrodinukais padarytos nuotraukos ne taip smarkiai skirsis ar visai nesiskirs, kad tai verstų atsinaujinti. Ypač kai užsakovas jas žiūri telefone ar planšetėje. Bet ir profesionalai atsinaujina ne tik tada, kai verčia būtinybė. Juos veikia toks pats marketingistų paskatintas smalsumas, kaip ir pažengusius mėgėjus. Nebent būtų jau visai perdegę, praradę aistrą fotografijai ir tiesiog mažiausiomis sąnaudomis uždirbinėtų pinigus, skaičiuodamas iki pensijos likusius metus.
  • sadasukas:
    Mūsų skonį sugadino mobilieji telefonai, prastą nuotraukų detalumą kompensuodami be saiko padidintu aštrumu. Vartotojai prie to priprato ir dabar jau sunkiau priima švelnų nuotraukos vaizdą, kuriame reikia mėgautis subtiliais spalvų pustoniais ir dėmesį blaškančių detalių neryškumu.
  • sadasukas:
    Fotografavau Zf reportažus iš 7 miestų Kalėdų eglučių įžiebimo švenčių, tai AF pasigauna žmogaus akį net ten, kur pats nelabai ką įžiūriu. Su SmallRig rankena puikiai galima laikyti viena ranka net ir su didesniais objektyvais. O retro stiliaus valdymas su metaliniais ISO ir išlaikymų ratais, kai įpratau, tapo gerokai patogesnis, negu tikėjausi. Tiesiog tobula kamera, iš gamintojų man daugiau nieko nereikia - užteks iki gyvenimo pabaigos, jei nenutiks kažkokių revoliucinių permainų fotografijoje.
  • sadasukas:
    Dėl mirrorless daug kas nesutiktų, nes neseniai numarinta M serija gaminta nuo 2012 m., nors ir nelabai vykusi. O IBIS Canon DSLR nereikėjo, bes visa EF optika buvo su gerai veikiančia stabilizacija. Nikon DSLR dėl tos pačios priežasties irgi neturėjo IBIS, o dabar Zf įdėjo net 8 stopų efektyvumo stabilizaciją pagal fokusavimo tašką. Canon atsilikimas buvo tik matricų triukšmingumo prie didesnių ISO srityje nuo kokių 2010 iki 2020 m. Paradoksalu, bet būtent tą dešimtmetį jiems geriausiai sekėsi parduoti kameras. Nes pirkėjai moka ne už žalias inovacijas, o už pasitikėjimą keliantį prekės ženklą.
  • sadasukas:
    Bet tai nereiškia, kad nevilioja pakankamo pirkėjų skaičiaus, kad Canon būtų verta tokią kamerą išleisti. Nemėgstu šaltibarščių, bet tai netrukdo suprasti, kad daug žmonių be jų negali gyventi.
  • sadasukas:
    Jau užsakiau. Lietuvoje, kaip ir visoje ES, prekyba Zf prasidės spalio 12 d. Jame bus pirmą kartą panaudotas stabilizavimas pagal fokusavimo tašką, o ne kadro centrą. Procesorius iš flagmanų Z9/8, o 24,5 Mp jutiklis - patobulintas Z6 mark ii. Pardavėjai pirmiesiems pirkėjams dovanoja SmallRig rankenas, tai klasikinės formos kamerą net ir su didesniais Z jungties objektyvais laikyti bus taip pat patogu, kaip Z6/7. Pasak Nikon pranešimų, Japonijoje ši kamera užsakinėjama taip aktyviai, kad pristatymas gali vėluoti. JAV ir Europoje technikos apžvalgininkų dėmesys Zf taip pat buvo didesnis už bet kokį kitą šiemet išleistą fototechnikos gaminį, tai laukiama tikro pardavimų sprogimo.
  • sadasukas:
    1,03 Mp ekranas 3K eurų kainuojančioje kameroje - išties įspūdingas požiūris į savo gaminių vartotojus.- *
  • sadasukas:
    Ar su tokia kaina jis netampa nekonkurencingu prieš tą patį a7 IV?
  • sadasukas:
    Kuo daugiau bus tokiais "fotoaparatais" fotografuojančių, tuo labiau norėsis įsisukti į seną mechanino fokusavimo veidrodinę kamerą juostą ir savomis kojomis nueiti į vietą, kurią norėčiau nufotografuoti. Grąžinkit mane į XX a., nenoriu čia gyventi.
  • sadasukas:
    Nujaučiu, kad nepaisant nemažos kainos, Z8 bus populiariausias Nikon aparatas tarp patyrusių šio gamintojo DSLR naudotojų, kurie išėjus Z6 ir Z7 dar nesiryžo keisti savo D750, D850 ir D5 į kažką be veidrodžio. O atsižvelgus į infliaciją, tai toks pirkinys bus kaip D700 kokiais 2009-2010 m.
  • sadasukas:
    Kai tik Midjourney užbaigs generuoti mano kelionės aplink pasaulį albumą, iškart nešu spausdinti :) - *
Apie sadasukas
sadasukas
 
Romas Sadauskas

gyvena: Šadžiūnų k, Veisiejų sen, Lazdijų rajonas    amžius: 52    Daugiau >
www.delfi.lt
Autoriaus nuotraukos


Galerijose
Raktažodžiai